logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

درآمدی بر منظومه تمدنی شیعه

ظرفیت های مکتب اهل بیت (ع) برای قوام بخشیدن به یک نظام اجتماعی منسجم عدل محور و طرح آن به عنوان الگویی جامع برای اداره حیات انسانی به قلم حسین زاده دیلمی منتشر می شود. ظرفیت های مکتب اهل بیت (ع) برای قوام بخشیدن به یک نظام اجتماعی منسجم عدل محور و طرح آن به […]

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - شنبه ۱۳۹۲/۰۵/۲۶
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
درآمدی بر منظومه تمدنی شیعه

IMAGE635032801427038938ظرفیت های مکتب اهل بیت (ع) برای قوام بخشیدن به یک نظام اجتماعی منسجم عدل محور و طرح آن به عنوان الگویی جامع برای اداره حیات انسانی به قلم حسین زاده دیلمی منتشر می شود.

ظرفیت های مکتب اهل بیت (ع) برای قوام بخشیدن به یک نظام اجتماعی منسجم عدل محور و طرح آن به عنوان الگویی جامع برای اداره حیات انسانی روانه بازار نشر می شود.

علیرضا حسین زاده دیلمی، نویسنده این اثر در گفت: “درآمدی بر منظومه تمدنی شیعه” تلاش می کند ظرفیت های مکتب اهل بیت (ع) برای قوام بخشیدن به یک نظام اجتماعی منسجم عدل محور و طرح آن به عنوان الگویی جامع برای اداره حیات انسانی و نشانه های پویایی این عقلانیت در عمل، تبیین کند.

 وی ادامه داد: مفهوم تمدن و ویژگی ها و کارکردهای آن، ملت ابراهیم (ع)، منظومه ولایی، تعینات تمدنی ملت ابراهیم و تکاپوهای تمدنی شیعه عناوین پنج فصل این اثر است که همراه با مباحث تحلیلی و شواهد تاریخی و عینی مرتبط با موضوع تدوین شده است. همچنین نظام تمدنی شیعه بر اساس ویژگی های چهارگانه «هویت»، «همسویی و همـاهنـگی عنـاصـر تمـدنی»، «تعین این جهانی» و «پویایی» مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته وی در بخشی از این کتاب عنوان شده است: “ملت ابراهیم یعنی همان آیین جامع، جهان شمول و پویای توحید که در آیینه تمام نمـای مکتب اهل بیت نبوت (ع) متجلی است، به عنوان یک هسته مستعد و فعال تمدنی معرفی شده است که به مثابه یک نرم افزار جامع و عقلانیت ناب و محض اجتماعی همچون یک سلول بنیادین از قابلیت شکل دهی به همه نظام های تدبیر و اداره حیات جامعه انسانی به نحو موزون با یکدیگر و هماهنگ با نظام هستی برخوردار است؛ و این اگرچه قابلیتی است که تنها و تنها با قرار گرفتن ارادی و آگاهانه ی انسان در مدار ولایت خلیفة الله به فعلیت می رسد و به آرایش یافتن جامعه در شعاع وجودی امام منصوص و منصوب من عندالله و تحقق مدینه ی فاضله و تمـدن حقیقی انسانی می انجامد، اما چندان که تاریخ شیعه نیز به روشنی گواه است، هر گاه و هر جا که آسیاب جامعه بشری بر محور وجود ولی الله به گردش درآید و قبله جان اهل ایمان به محراب ابروی وجه الله درآویزد، این حقیقت رنگ واقعیت می پذیرد. از این رو حیات مستمر علمی و اجتماعی شیعه در پرتو مرجعیت علمی و بر مدار ولایت عامهی مطلقه اهل بیت عصمت علاوه بر آن که در طول تاریخ منشأ تمدن زایی بوده، در حال حاضر نیز مصدر حرکت و زایش است؛ و بر سبیل تکوین، تعمیق و توسعه یک نظام مستقل، اصیل و جامع اسلامی واقع است.”

 حسین زاده دیلمی یادآور شد: “درآمدی بر منظومه تمدنی شیعه” به زودی در 210 صفحه از سوی نشر معارف به بازار کتاب عرضه می شود.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد