به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان؛ شبکه خبری رویترز خبر داد جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به ژنو سفر میکند.
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در توئیتر رسمی خود این خبر را تأیید کرده و نوشته وزیر خارجه آمریکا راهی ژنو خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزوده جان کری بعد از مشورت با کاترین اشتون و مذاکرهکنندگان آمریکایی به قصد کاهش اختلافات طرفین راهی ژنو میشود.
برخی رسانهها از جمله بلومبرگ ادعا کردهاند جان کری راهی ژنو شده است.
پیش از این گزارشهای ضد و نقیضی از احتمال سفر آقای کری به ژنو مخابره شده بود و برخی تحلیلها تأکید داشتند سفر وی به محل مذاکرات هستهای نشانه مثبتی از احتمال توافق بین هیئتهای ایران و کشورهای 1+5 است.
در عین حال وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری پیشتر اعلام کرده بود حضور وزیر خارجه آمریکا نشانهای از دستیابی به نتیجه در این مذاکرات نیست.
این سومین باری است که پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، تیم سیاست خارجی جدید ایران در ژنو به مصاف گروه 1+5 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان میرود. در دور اول این مذاکرات در خصوص چارچوبهای کلی و در دور دوم در خصوص جزئیات بحثهای مفصلی صورت گرفت.
در دور قبلی این مذاکرات، فرانسویها در دقایق پایانی با ایجاد تغییر در پیشنویس توافق، مانع حصول نتیجه شدند. برخی تحلیلگران بر این باورند که این اقدام پاریس بخشی از یک سناریوی از پیش تعیین شده بود که در آن لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه نقش اول را بر عهده داشت اما برخی دیگر این اقدام فرانسه را به اختلافات این کشور با ایالات متحده و تمایل آن به نزدیکی به لابیهای قدرتمند صهیونیستی و عربی ارتباط میدهند.
دور سوم مذاکرات که از روز 29 آبان آغاز شده است با هدف دستیابی به توافق اولیه همچنان در حال پیگیری است. ایران تاکید کرده که حصول نتیجه در این مذاکرات منوط به احترام به حق غنیسازی این کشور در چارچوب معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) است.
جمهوری اسلامی ایران همواره بر پایبندی خود به انپیتی تاکید کرده اما طرفهای غربی بر شفاف نبودن برنامه هستهای ایران اصرار دارند. ایران در حالی به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای متهم میشود که رژیم صهیونیستی بهعنوان تنها رژیم دارنده سلاحهای اتمی در خاورمیانه، هنوز به معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی نپیوسته و برای پیوستن به آن با هیچگونه فشاری هم مواجه نیست.
ایران همچنین خواستار آن است که تحریمهای یکجانبه و چندجانبه غرب علیه این کشور که به بهانه شفاف نبودن برنامه هستهای به تهران تحمیل شدهاند، لغو گردند. این در حالی است که واشنگتن میگوید که به هر حال ساختار اصلی تحریمها را حفظ خواهد کرد.