logo

امروز شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

Saturday, 11 January , 2025

مثلث مرگ زنان و جوانان

آمارهای رسمی نشان می‌دهند ۱۵۰ هزار زن ۱۵ تا ۴۵ ساله در پایتخت زندگی می‌کنند که حداقل یکبار این ماده را تجربه کرده‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۹:۰۳ - چهارشنبه ۱۳۹۲/۰۸/۲۹
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
مثلث مرگ زنان و جوانان

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایبگان ؛ دکتر علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت تبلیغات ماهواره، باشگاه‌های بدن‌سازی و آرایشگاه‌های زنانه را سه ضلع مثلث مرگ لقب داده است.

به گفته دکتر سیاری در برخی آرایشگاه‌ها و سالن‌های بدن‌سازی ترکیبات آمفتامین بعنوان داروی لاغری، زیبایی اندام و داروی انرژی‌زا به فروش می‌رسد در بعضی شبکه های ماهواره ای تبلیغ آن پخش می‌شود.

او می‌گوید: “ثابت شده ترکیبات آمفتامین که ماده خطرناک شیشه نیز از جمله آنهاست در کوتاه مدت موجب نشاط، کاهش وزن و ایجاد انرژی می‌شود اما پس از مدتی می‌تواند به نارسایی کبد، نارسایی کلیه، بی‌نظمی ضربان قلب و مرگ ناگهانی منجر شود.”

معاون بهداشتی وزیر بهداشت بسیاری از موارد مرگ ناگهانی جوانان را “ناشی از اختلال ناگهانی ضربان قلب و فشار خون” دانست که از مصرف این مواد ایجاد می‌شود.

دکتر سیاری همچنین گفت درباره پودر و قرص های لاغری اکسی الیت که در برنامه های شبکه های ماهواره ای به عنوان داروی انرژی زا و لاغری تبلیغ می شود گفت: “سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به تازگی فروش و مصرف این دارو را ممنوع اعلام کرده و سازمان غذا و داروی ایران نیز از داروخانه ها خواسته اکسی الیت را جمع آوری و از فروش آن خودداری کنند.”

در چند روز گذشته بعد از گزارش بیش از پنجاه مورد بیماری مشابه کبدی در مصرف کنندگان این دارو، گزارش بیست مورد بستری، دو مورد پیوند کبد و یک مورد مرگ مصرف‌کنندگان رسیده است.

این دارو در شرکتی در دالاس آمریکا تولید می‌شود. شرکت سازنده جمع آوری دارو را آغاز کرده و سازمان بهداشت جهانی (WHO) هم درباره این دارو هشدار داده است.

محمود دژاکام دبیر “جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰” درباره آمفتامین های صنعتی از جمله شیشه (متیل آمفتامین) به فارس گفته: “از داروهای مرغوب در شیشه استفاده نمی‌کنند بلکه از اسید‌هایی که دارویی نیست مانند اسید لوله‌باز کن (چنته) استفاده می‌کنند.”

“در گذشته شیشه گرمی ۲۰۰ هزار تومان بود اما چون دست زیاد شده ۸ هزار تومان هم یافت می‌شود و مثل مواد مخدر معمولی به فروش می‌رسد. اینکه می‌گویند جوانان و زنان برای لاغری به آن رو می‌آورند درست است چون اشتها را کور می‌کند.”

عابد فتاحی نماینده مجلس سه هفته پیش خبر داده بود کمیسیون بهداشت و درمان جلسه‌ای در مورد توزیع شیشه در آرایشگاه‌های زنانه داشته است.

آقای فتاحی گفته بود: “به گفته مقامات وزارت بهداشت در حال حاضر حدود ۱۸ هزار آرایشگاه زنانه غیرمجاز فقط در شهر تهران فعالیت می‌کنند.”

پس از آن حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خبر داد که این کمیسیون به طور جدی در حال پیگیری موضوع توزیع شیشه در برخی آرایشگاه‌هاست.

حدود سه هفته پیش فرید براتی سده مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: “آمارهای خط ملی اعتیاد نشان می‌دهد که شیشه ، تریاک و هروئین سه مواد مخدر مصرفی اول در کشور است و کراک و حشیش نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.”

تیرماه امسال هم فیروزه جعفری رئیس اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب اعتیاد وزارت بهداشت درباره اعتیاد زنان در برخی سالن‌های آرایشی و ورزشی هشدار داده و گفته بود برخی از زنان ایرانی برای کاهش وزن و زیبایی با چای و قهوه آلوده به مواد روانگردان معتاد می‌شوند.

به گفته خانم جعفری و آمارهای رسمی نشان می‌دهند ۱۵۰ هزار زن ۱۵ تا ۴۵ ساله در پایتخت زندگی می‌کنند که حداقل یکبار شیشه را تجربه کرده‌اند.

منبع:جام نیوز


برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد