نشنال اینترست نوشت: تنها کسانی که باید از سخنان اوباما خوشحال شده باشند، ژنرالهای مصری هستند که عموما اوباما از آنان با عبارات ناخوشایند یاد کرد.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان، پایگاه تحلیلی نشنال اینترست در گزارشی مرتبط با کشتارهای اخیر مردم مصر توسط نظامیان حاکم بر این کشور، سخنان اخیر اوباما در خصوص این وقایع را مجوزی برای کشتار بیشتر مردم مصر تعبیر کرد.
بنابراین گزارش، تنها کسانی که باید از سخنان اوباما خوشحال شده باشند، ژنرالهای مصری هستند که عموما اوباما از آنان با عبارات ناخوشایند یاد کرد. لغو یک مانور دوسالانه آیا چیزی است که بتواند جلوی کشتار بیشتر مصریها را بگیرد؟ چرا هیچ کلمهای در خصوص کودتا در مصر سخن گفته نشد؟
به باور نشنال اینترست، بیشترین کاری که اوباما در سخنرانی خود مدنظر قرار داد، این بود که کارشناسان امنیت ملیاش روی مسائل مصر مطالعه کنند!
بر اساس گزارش فوق، اگر هم ژنرال عبدالفتاح سیسی از چیزی نگران بود، اکنون میتواند خیالش راحت باشد. اوباما سخن گفت اما چیزی نگفت که ژنرالهای مصری آن را به چیزی غیر از مجوز کشتار تفسیر کنند. این همان اوبامایی است که در سال 2009 و در قاهره به مسلمانان وعده شروعی دوباره در روابط دو آمریکا و مسلمین داده بود.
اوباما در خصوص اتفاقاتی که از یکسال پیش در مصر رخ داده است، مبهم سخن گفت. وی شرایط را پیچیده توصیف کرد در حالی که شرایط آنقدرها هم پیچیده نیست. بین دو طرف در مصر جنگ قدرت رخ داده است و هر چه این جنگ ادامه یابد، اخوانالمسلمین بیشتر گرایشهای رادیکال پیدا خواهد کرد. این نه به نفع مصر است و نه بهنفع آمریکا.
اوباما در سخنان خود به دههها روابط مصر و آمریکا اشاره کرده است اما این روابط بر پایه دوستی صادقانه نبوده است. این روابط چیزی نبود جز حمایت ایالات متحده از رژیمی اقتدارگرا که در جریان انقلاب مردم مصر به راحتی سقوط کرد. بعید است که تعداد زیادی از مصریها از کمکهای آن روزگار آمریکا به مبارک با شادی یاد کنند. اوباما البته تلاش کرد نشان دهد که آمریکا آنچه در مصر در حال رخ دادن است را به شدت محکوم میکند اما در واقع این انفعال اوباماست که شایسته محکومیت است. تاکنون بهنظر میرسد آمریکا با کمکهایی که به ارتش مصر میکند، کمترین نفوذی در این کشور ندارد. تا زمانی که اوباما اقدامی نکند، ارتش مصر سکوت او را علامت رضایت تلقی میکند.
این گزارش در پایان تصریح کرده است که سیاست خارجی اوباما به انزواطلبی و تسلیم منفعلانه در برابر وقایع خارجی انجامیده است. آمریکا سالهاست که در مصر درگیر تحولات است اما اوباما چون شخصی بیگناه گوشهای بیکار ایستاده است و دستهای خود را بهخاطر صحنههای وحشتناکی که میبیند بههم میفشارد بدون اینکه تلاش کند که تغییری در شرایط ایجاد کند.