به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ به نقل از فارس، اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و تشکلهای اقتصادی حمایت خود را از جنبش ضد تحریم اعلام کرده و در بیانیهای آوردند: انگیزه ما از نوشتن این نامه هشدار نسبت به آثار مخرب تحریمهای تجاری و مالی علیه مردم ایران است، این تحریمها نه تنها کمکی به صلحآمیزتر شدن روابط بینالمللی نمیکند بلکه با آثار فاجعه بار انسانی خود بر تیرگی روابط میافزاید.
ایالت متحده آمریکا و متحدان اروپایی، اهداف تحریمهای تجاری و مالی علیه ایران را کنترل و شفافسازی فعالیتهای هستهای ایران اعلام کردهاند، جدای از آنکه محتوای موضوع مورد مناقشه به طور جداگانه نیازمند انجام بررسیهای فنی بوده و از صلاحیت امضاء کنندگان این نامه خارج است و سایل بکارگرفته شده برای نیل به این اهداف از جهات زیر مورد انتقاد ما است:
محروم کردن شهروندان ایرانی از تجارت آزاد ناقض حقوق اولیه انسانی آنها است. به گروگان گرفتن نیازهای اولیه حیاتی ایرانیان از جمله کودکان، سالخوردگان، بیماران و بسیاری دیگر از گروههای آسیبپذیر که به دلیل توقف نقل و انتقال وجوه و حمل کالا بوجود آمده و وارد آوردن لطمات جبران ناپذیر انسانی به مردم در مقابل آسیب احتمالی بررسی نشده مورد ادعا از نظر وجدان بشری به هیچ وجه توجیهپذیر نبوده و مغایر با موازین مندرج در منشور حقوق بشر سازمان ملل میباشد.
در ادامه این بیانیه آمده است: ادامه وضع موجود مطمئناً فجایع انسانی بزرگی در پی خواهد داشت که بدون تردید آیندگان پیامدهای ناگوار آن را در دولتهای بکار گیرنده این تحریمها نخواهند بخشید، ذکر کامل همه این موارد در این نامه امکانپذیر نیست و تنها میتوان به آسیبهای گستردهای اشاره کرد که در چند ماه اخیر متوجه عملهای جراحی در بیمارستانها و تامین دارو برای بیماریهای خاص شده است.
در جهان امروز که حجم اقتصاد جهانی بسیار بزرگ شده و مسیرهای متعدد دسترسی به بازارهای مختلف برقرار است، اعمال تحریمهای اقتصادی منجر به گسترش اقتصاد غیررسمی، دور شدن از شفافیت، توسعه فساد و تخصیص ناسالم و ناعادلانه منابع میشود که در مغایرت با روند تحولات جهانی در جهت شفافیت، پاسخگویی، دسترسی آزاد و عادلانه به منابع و اطلاعات است. تحریمها در عمل مشوق عدم تبعیت از قوانین بینالمللی است و رانتجویی و فساد را جایگزین کارآفرینی و تجارت منصفانه میکند و موجب سرایت اقتصاد غیر رسمی به کشوهای دیگر میشود.
محمد مهدی راسخ رئیس کمیسیون اجتماعی اتاق بازرگانی که این بیانیه را قرائت میکرد ادامه داد:
تجربه گذشته نشان میدهد که حتی بسیاری از بنگاههای طرف تجاری با ایران بجای ترک معامله به روشهای غیر رسمی متوسل شدهاند و شاید برای سالیان طولانی نتوان این پدیده نادرست را از دامن اقتصاد منطقه و حوزههای فراتر از آن پاک کرد. نگاه تاریخی به تحریمهای گذشته نشان میدهد که در اکثر موارد کشورهای اعمال کننده تحریم به اهداف خود دست پیدا نکردهاند و در موارد زیادی نتیجه نهایی بروز درگیریهای نظامی و فجایع بزرگ انسانی بوده است.
در شرایط فعلی که کشورهای خاورمیانه یکی از نا آرامترین دورانهای تاریخ خود را سپری میکنند چه عقلانیتی در تکرار این تجربه تلخ نهفته است و این تحریمها گونه میتواند به صلح جهانی کمک کند.
در ادامه این بیانیه آمده است: سابقه تاریخی ایران نشان دهنده این واقعیت تحسینبرانگیز است که مردم این سرزمین همواره صلحطلب بوده و هرگونه زورگویی و اجحاف واکنش نشان دادهاند، اشتباه بزرگ تحریمکنندگان این است که با اتخاذ رویکردی تخاصم آمیز با مردم، ظرفیت تمدنی و فرهنگی ایران را در حل مسئله خود نادیده گرفتهاند.
شرایط بوجود آمده پس از انتخابات 24 خرداد فرصتی استثنایی برای تحریمکنندگان بوجود آورده تا با تغییر رویکرد و بکارگیری اقداماتی صلح آمیز و نوآورانه بتوانند به مردم این کشور و منطقه آرامش بخشیده و با پیشقدم شدن در برداشتن تحریمها، فرایند متفاوت و سازندهای در حل مناقشات بینالمللی پایهگذاری کنند.
انتظار ما از اتاقهای بازرگانی تمام کشورها و همچنین تمامی تشکلهای اقتصادی و اجتماعی جهان این است که با پشتیبانی از نهضت صلح طلبانه و انسانی ضد تحریم سیاستمداران کشور متبوع خود را برای برداشتن گامهای موثر و حل ابتکاری مناقشه ترغیب کنند.