به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ محمدصادق فیاضی در سومین همایش ایمنی غذا، سلامت جامعه که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اداره ارشاد اسلامی گلپایگان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از چالش های اصلی عصر حاضر مواد غذایی و تغذیه است .
دکتر فیاضی افزود: این چالش به صورت عارضه چاقی و یا سوء تغذیه در افراد جامعه مشاهده میشود.
مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان گلپایگان با بیان اینکه بازرسان این شبکه بر تهیه و تولید مواد غذایی نظارت کاملی دارند تا مواد غذایی به شکل صحیح و قابل استفاده به دست مصرف کنندگان برسد، تأکید داشت: ضوابط بهداشتی و استانداردها باید در تهیه، تولید، بستهبندی و توزیع مواد غذایی رعایت شود.
دکتر محمد صادق فیاضی با بیان اینکه بهترین شاخصه این شهر محصولات لبنبات شهرستان گلپایگان است ، تصریح کرد: هر ساله در همایش های استانی و کشوری که تولید کنندگان صنایع غذایی ، آشامیدنی وبهداشتی شرکت می کنند حائز برترین رتبه ها می شوند.
*در ادامه دبیر اجرایی سومین همایش ایمنی غذا ،سلامت جامعه، بیان کرد: همایش روز جهانی غذا با شعار روز جهانی غذا سیستمهای غذایی پایدار برای تأمین غذای کافی و مغذی باهدف افزایش سطح آگاهی مردم برگزار شده است.
علی عظیمی تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان گلپایگان یکی از قطبهای مهم لبنیات کشور محسوب میشود، موضوعات مطرح شده در این همایش در زمینه تبیین نقش و اهمیت مواد غذایی در سلامت جامعه به ویژه اهمیت شیر و صنایع وابسته به آن است.
* در ادامه مشاور صنایع شیر ایران پگاه بیان کرد: کرامت انسانها در گرو سلامت آنهاست و سلامت به عنوان مهمترین سرمایه انسان تلقی میشود و تغذیه نقش موثری در سلامتی انسان دارد.
حسین چمنی با بیان اینکه در حال حاضرجمعیت سالمند ایران را 6.5 میلیون نفر تشکیل میدهند، گفت : طی 40 سال آینده 25 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل داده و این امر نشاندهنده توجه به این قشر از جامعه است.
مشاور صنایع شیر ایران پگاه تغییرات کوچک در سبک زندگی را جلوگیری از حوادث و مشکلات بزرگ در آینده دانست و افزود: ما قادر هستیم سبک زندگی خود را در تغذیه و مواد غذایی تغییر بدهیم تا در دوران سالمندی به بیماریهایی مانند پوکی استخوان دچار نشویم.
وی با بیان اینکه توجه بسیاری به شیر و لبنیات در فرهنگ دینی و اسلامی شده است، افزود: مصرف سرانه هر ایرانی 70 کیلو لبنیات است در حالی که در کشورهای اروپایی این میزان به 300 تا 500 کیلو در سال میرسد.
در ادامه همایش معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: شعار امسال روز جهانی غذا سیستمهای غذایی پایدار برای تأمین غذا و تغذیه نامگذاری شده که یکی از ارکان این شعار سلامتی جامعه و امنیت غذایی است.
مصطفی دلاورافزود: محیط زیست، انسان، سیستم فراوری مواد غذایی منجر به تولید یک غذای سالم و کامل میشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی پروانه بهداشتی و علامت استاندارد را از مشخصههای یک محصول غذایی کامل عنوان کرد.
وی تاکید کرد: با فرهنگسازی صحیح میتوان سلامت مردم را از مزرعه تا سفره را تضمین کرد و پارامترهایی مانند استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی، تولید مواد غذایی کامل و نظارت و کنترل بر محصولات کشاورزی سبب تضمین سلامت مردم میشود.
لازم به یاد آوری است: در پایان همایش از مسئولان فنی برتر و واحدهای برتر صنایع غذایی، آشامیدنی و بهداشتی شهرستان، شامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان،شرکت فرآورده های لبنی سامان گلپا(پنیر پیتزا سیرت ) فرآوردههای لبنی اتحادی(بابا کوهی)، ، شرکت فرآوردههای لبنی مروارید گلپایگان، فرآوردههای لبنی شهامت، آرد عظیم گلپا و گلپا پلاست که به تازگی جزو تولیدکنندگان برتر استان معرفی شدهاند، لوح تقدیر و تندیس این همایش اهدا شد.