به گزارش دیارعالمان به نقل از اخبارکوهپایه؛ کشاورزی در کوهپایه از دیرباز مورد توجه بوده است و می توان گفت در تمام فصل سال در این منطقه جغرافیایی کشاورزان در تکاپو هستند؛ یکی از محصولات منحصر به فرد در این شهرستان شلغم و زردک است که طعم و مزه ای متفاوت نسبت به نقاط دیگر دارد و حتی جالب است در خود این شهرستان نیز این تفاوت در روستاهای مختلف وجود دارد.
شلغم، زردک و چغندر محصولاتی هستند که در کوهپایه از اواخر پاییز و زمستان مورد استفاده قرار می گیرند و کشاورزان این محصولات را به مرور برداشت میکنند.
حمید حسینی کشاورز کوهپایهای در گفتوگو با خبرنگار اخبارکوهپایه اظهار کرد: آخرین محصولات کشاورزی که برداشت میکنیم شلغم و زردک است که با سرد شدن هوا به مرور برداشت می شود.
وی افزود: برخی نیز در این منطقه به یکباره کار کندن شلغم را انجام میدهند و پس از آن، در چاله ای خاک می کنند که سالم و تازه بماند و به اندازه مصرف و کم کم از خاک خارج میکنند.
حسینی ادامه داد: کشاورزانی که بیشتر کاشته و محصول فراوان تری دارند، شلغم را به بازارها و مغازههای محلی برده و آن را به فروش می رسانند.
حمید حسینی بیان کرد: طعم و مزه شلغم وقتی شکل می گیرد که هوا سرد شود و معتقدیم شلغم بعد از اینکه با آب سرد و یخ آبیاری شد، طعم و مزه می گیرد.
این کشاورز شهرستان کوهپایه خاطرنشان کرد: سال گذشته با توجه به آبی که داشتیم میزان قابل توجه ای شلغم کاشتیم اما دمای هوا و شرایط به شکلی شد که شلغمها مشتری نداشت.
حسینی عنوان کرد: انقدر وضعیت بد شد که بخشی از شلغمها را خوراک دام کردیم و حتی بخشی را از زمینهای کشاورزی برداشت نکردیم.
وی بیان کرد: امسال میزان کمتری را کشاورزان شهرستان کوهپایه نسبت به سال گذشته و شرایطی که اتفاق افتاد به کشت شلغم اختصاص دادهاند.
ابراهیم کریمی اذعان کرد: امسال به نظر میرسد با توجه به دمای هوا و کمتر شدن کاشت شرایط بازار بهتر باشد و تا این لحظه که تقاضا خوب بوده است.
حسینی گفت: شلغم در نقاط مختلف شهرستان کشت و علاوه بر بذری که استفاده می شود با توجه به زمین منطقه و آبی که استفاده می شود، طعم و مزه متفاوتی دارد.
شلغم معمولاً بعد از ۶ تا ۱۰ هفته از کاشت آماده برداشت است و همه ساله با توجه به وضعیت قنوات در شهرستان کوهپایه کشت میشود.
از نکات قابل توجه در مورد نگهداری محصولاتی چون شلغم و زردک، چغندر و حتی سیب زمینی در این شهرستان این است که کشاورزان در گذشته برای جلوگیری از پیر شدن، جوانه زدن و خراب شدن این محصولات را در فصل سرد زیر خاک می کردند، کاری که هنوز هم گاهی در بین کشاورزان دیده می شود.
انتهای پیام/ج ی