logo

امروز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

Saturday, 4 January , 2025

نشست خبری “دومین رویداد ملی پادکست فارسی” برگزار شد

سفیر رویداد پادکست فارسی گفت: تلاش کردیم در کنار ایجاد رقابت پویا و سازنده میان پادکسترها، به هدف بازنمایی خلاقانه ارزش‌های اجتماعی با بن‌مایه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی برسیم.

تاریخ انتشار: 4 روز قبل
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
نشست خبری “دومین رویداد ملی پادکست فارسی” برگزار شد

خبرنگار: فاطمه عبدلی/ به گزارش دیارعالمان فرزاد حسنی روز گذشته (10 دی) در نشست خبری “دومین رویداد ملی پادکست فارسی” که در کتابخانه جندی شاپور ایرانمال با حضور اصحاب رسانه برگزار شد اظهار کرد: بعد از انتخاب مدیر شبکه رادیویی جوان به عنوان دبیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی، جلسات اتاق فکر آغاز به کار کرد که بنده هم به عنوان سفیر این رویداد در جلسات حضور داشتم، مهمترین محور این جلسات بررسی نقاط ضعف و قوت برگزاری اولین رویداد بود که بحث و گفتگوی فراوانی پیرامون آن صورت گرفت.

وی ادامه داد: رویداد اول 5 بخش اصلی، یک بخش ویژه و یک جایزه مردمی داشت که مخاطبان به پادکست مورد نظر خود رای دادند و اثر منتخب معرفی شد، در روند اجرای این بخش مواردی بود که در موردش بحث شده و انشاا… امسال یک اتفاق بهتری رخ بدهد.

سفیر رویداد پادکست فارسی گفت: اولین رویداد پادکست فارسی از 5 بخش اصلی 1-آموزش، علم و فناوری،کسب و کار، 2- نمایش، طنز،سفر و موسیقی، 3- فرهنگ، هنر و ادبیات، 4- بهداشت و سلامت، مهارت‌های زندگی،خانواده و کودک، 5- ورزش و سرگرمی تشکیل شده بود و یک بخش ویژه با موضوع هشتگ ایران نیز داشت که برگزیده آن پادکست “داکس” آقای پیمان بشردوست بود.

حسنی افزود: در اولین رویداد ملی پادکست فارسی که در سال قبل برگزار شد، استقبال چشم‌گیر پادکسترهای موفق را داشتیم. پس از برگزاری چندین جلسه کارشناسی باشگاه پادکستر های جوان شکل گرفت. این باشگاه اکنون حدود هزار و 500 عضو فعال دارد همچنین یک سری کارگاه‌های آموزشی برای باشگاه تدارک دیده شده که در آینده نزدیک اطلاع‌رسانی خواهد شد. علاوه بر رویداد ملی پادکست فارسی، برنامه رادیویی ویژه “باشگاه پادکسترهای جوان” را طراحی کردیم که شنبه تا سه‌شنبه ساعت 20 در حال پخش است؛ بسیاری از پادکسترها مخصوصا پادکست اولی‌ها در این برنامه شرکت کردند.

این مجری رادیو در همین باره ادامه داد: این برنامه با حضور احمد فیاض به یک کارگاه آموزشی تبدیل شده است، در کنار آموزش با معرفی پادکسترهای نوپا، برخی‌ از آنها توانستند جایگاهی برای خود در سبد محتوایی مخاطبان پیدا کنند و یا حتی برای تولید پادکست خود حامی پیدا کنند که همه این موارد در گرو ایجاد باشگاه پادکسترهای جوان است. در نهایت هم با همفکری اعضای باشگاه دورهمی پاکسترها با عنوان «فصل پادکست» شکل‌ گرفت و محفلی برای تبادل اطلاعات و بیان نقطه نظرات ایجاد شد.

وی خاطر نشان کرد: تلاش کردیم در کنار ایجاد رقابت پویا و سازنده میان پادکسترها، به هدف بازنمایی خلاقانه ارزش‌های اجتماعی با بن‌مایه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی برسیم. آیین گشایش دومین رویداد در آستانه روز جهانی پادکست در فرهنگسرای ارسباران برگزار و از پوستر دومین رویداد رونمایی شد همچنین هیات داوران نیز معرفی شدند.

فرزاد حسنی تصریح کرد: امسال 10 شاخه اصلی و 2 زیر شاخه برای موضوعات در نظر گرفته شد که شامل موارد زیر است: موضوعات بخش اصلی: کار و کسب و تجارت، ورزشی، علم و فناوری، هنری [موسیقی، سینما، داستان و نمایش]، تاریخ، سلامت و زندگی، «جایزه ویژه جوانان آگاه و آینده‌ساز»، «جایزه ویژه زن در خانواده و اجتماع»، فلسفه و اندیشه دینی، طنز و کمدی، شهر و معماری، اطلاعات عمومی و سرگرمی [سفر، غذا و … که با هدف سرگرمی ساخته شده است] همچنین موضوع بخش ویژه را آسیب‌های اجتماعی، اعتیاد با رویکرد آگاهی بخشی از جوانب اعتیاد و مقابله با مواد مخدر و مواد اعتیاد آور تشکیل می دهد.

وی اظهار کرد: در دومین رویداد ملی پادکست فارسی بخش مشاغل هم با عنوان «بخش پادکستر برتر» اضافه شده است که شامل 4 جایزه میزبان برتر، گرافیست برتر، تدوینگر برتر و نویسنده برتر است، مقرر شده است داوران بخش محتوایی که آثار را بر اساس شاخص‌های اعلام شده ارزیابی می‌کنند به این 4 شغل در هر پادکست هم امتیاز بدهند که در نهایت در هر یک از مشاغل، بالاترین امتیاز برای دریافت جایزه معرفی خواهد شد.

سفیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی در خصوص هیئت داوران خاطرنشان کرد: دبیر کمیته داوران آقای سیاوش صفاریان‌پور است که خودشان هم در بخش اصلی و هم در بخش ویژه حضور خواهند داشت همچنین برای بخش هیات انتخاب آثار سرکار خانم مروا کاظم‌زاده، جناب آقای مهندس علی بیاگوی و جناب آقای دکتر فربد بنائی که مدیر باشگاه پادکسترها هم هستند حضور دارند، این افراد در مرحله اول از نظر طراحی گرافیکی کاور پادکست، نحوه انتشار در درگاه‌های مجازی و اینکه چگونه و در چه سکوهای داخلی و خارجی منتشر شدند و از نظر تعامل مخاطبان با پادکست‌ها،امتیاز داده اند.

فرزاد حسنی با بیان اینکه در بخش داوری محتوایی  2 گروه داور فعال هستند بیان داشت: خانم ها گلاره عباسی(بازیگر و فعال در حوزه پادکست) و محیا ساعدی(مجری و گوینده) و آقایان دکتر سعید معدن‌کن(از مدیران باسابقه سازمان صداوسیما در حوزه تولید محتوا و کارشناس حوزه پادکست)،امیرحسین مددی (مدیرعامل پلتفرم شنوتو)، احمد فیاض (فعال در حوزه آموزش پادکست و اجرا)، اسماعیل باستانی (از مجریان و فعالان حوزه صدا و پادکست) و سیاوش صفاریان‌پور از داوران بخش اصلی این رویداد هستند.

وی افزود: آقای دکتر رضا دانشمند متخصص حوزه اعتیاد و آقای دکتر شهرام کجوری فعال در حوزه روانشناسی نیز تیم داوری بخش ویژه این رویداد را تشکیل می دهند. براساس اطلاعاتی که به من داده اند بخش های «هنر، موسیقی، سینما، تئاتر و ادبیات»، «تاریخ» و  «سلامت و زندگی» به ترتیب بیشترین آثار ارسالی را به خود اختصاص داده اند. آثاری که در مرحله اول توسط هیات انتخاب بررسی شدند، نسبت به سال گذشته در سطح بالاتری قرار دارند همچنین افرادی در این رقابت حضور دارند که  با عضویت در باشگاه پادکسترهای جوان، با این فضا آشنا شدند و تقریبا میتوان گفت پادکست اولی هستند ولی آنقدر رشد کرده اند که توانستند در این رقابت شرکت کنند.

سفیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی یادآور شد: در این رویداد مجموعا 12 جایزه در بخش اصلی، 1 جایزه بخش ویژه، 1 جایزه مردمی و 4 جایزه مشاغل خواهیم داشت.

حسنی عنوان کرد: فرزاد ادیبی که فارغ التحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبا دانشگاه تهران، عضو رسمی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، مدرس دانشگاه سوره تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه ایالتی وارونژ (روسیه) هستند و از طراحان پر کار نسل چهارم محسوب می‌شوند که عمده فعالیت‌های وی در زمینه گرافیک فرهنگی از جمله طراحی پوستر، جلد کتاب و مجله، صفحه‌آرایی و تصویر‌سازی مطبوعات و گاهی نوشته‌هایی درباره هنر گرافیک است لوگو «باشگاه پادکسترهای جوان» را طراحی کردند.

وی در پایان اضافه کرد: تصمیم گرفتیم برای اینکه این طرح برای رویداد پادکست فارسی ماندگار شود، با همت تیم اجرایی رویداد، «تندیس رویداد ملی پادکست فارسی» طراحی و ساخته شود که دقایقی دیگر با حضور دبیر محترم رویداد آقای دکتر اسدی و دبیر کمیته داوران سیاوش صفاریان‌پور و هیات داوران رونمایی خواهد شد.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد