خبرنگار: فاطمه عبدلی/ به گزارش دیارعالمان وحید اسدی دبیر اجرایی دومین رویداد ملی پادکست فارسی روز گذشته (10 دی) در نشست خبری “دومین رویداد ملی پادکست فارسی” که در کتابخانه جندی شاپور ایرانمال با حضور اصحاب رسانه برگزار شد اظهار کرد: حضور پادکسترهای فارسی در دو فصل اخیر، این رویداد را پر رونق کرد و امسال نیز حرفه ای تر وارد میدان شدند. اکنون بیش از هزار و 500 نفر عضو باشگاه پادکسترهای جوان هستند. احسان مهرجو، اسماعیل باستانی، احمد فیاض و شهره احمدوند زحمت برنامه رادیویی باشگاه پادکسترهای جوان را میکشند و اتفاق خوبی شکل گرفته است. در گروه دورهمی پادکسترها در فضای مجازی عضو هستم و گفت و گو پادکسترها با یکدیگر را می خوانم، چقدر خوب با هم تعامل می کنند و در حال تولید یک کارگروه هستند.
وی بیان داشت: رادیو و پادکست هر دو یک رسانه صدا پایه هستند. پادکست یک پدیده میان رسانه ای بین رادیو و فضای مجازی است. رادیو نیروی انسانی بسیار خوبی از برنامه سازان حرفه ای، تهیه کننده، گوینده، و… دارد که ممکن است با دنیای جدید پادکست خیلی آشنا نباشند. این رویداد به ما کمک می کند که نیروهای رادیو را با این دنیای جدید آشنا کنیم از طرف دیگر پادکسترها نیز با توانمندی نیروی انسانی رادیو آشنا شوند.
مدیر شبکه رادیویی جوان اظهار کرد: هر دو دوره رویداد ملی پادکست فارسی اسپانسری داشت که به اهمیت پادکست در دنیای جدید رسانه های صدا پایه بر اساس وب آشنا هستند و بر این اساس حامی این رویداد شدند.
معیارهای داوری سخت گیرانه است
همچنین سیاوش صفاریان پور رئیس هیئت داوران این رویداد خاطر نشان کرد: ما معطوف به یک رویداد سالانه نبودیم و در طی زمان یک برنامه رادیویی مستقل نیز راه اندازی وعلاوه بر آن نیز چندین دورهمی با حضور پادکسترها برگزار کردیم، همه این اتفاق ها در کنار یکدیگر به نظر من یک معنای هیجان انگیز از ایجاد یک اجتماع پادکست ها را به ذهن متبادر می کند.
وی با بیان اینکه 215 اثر مورد داوری قرار گرفته است ادامه داد: رویداد دوم برآمده از تجربه رویداد اول مسیر خود را طی کرده و دارد سعی می کند تکامل یافته تر باشد. به خاطر اینکه انتخاب دقیقی انجام شود، معیارهای داوری سخت گیرانه است. سعی می کنیم جنبه های گوناگون تولید محتوای صوتی و پادکست را مورد هدف قرار دهیم.
صفاریان پور یادآورشد: پادکست ها در اولین ارزیابی باید حتما پنج اپیزود منتشر کرده باشند که یک اپیزود آن حتما باید در سال جاری منتشر شده باشد اما در بخش اعتیاد حتی یک تک اپیزود هم می توانست وارد میدان رقابت شود.
استمرار شرط اصلی رسیدن به درآمد
امیر مددی یکی از اعضای هیئت داوران نیز افزود: در مرحله اول در این رویداد باید تفاوت یک فایل صوتی و پادکست مشخص می شد؛ یک گزارش جذاب از یک اتفاقی در آذربایجان شرقی به تنهایی خیلی جذابه اما یک فایل صوتی است و پادکست نیست. یکی از عوامل موفقیت در پادکست استمرار در تولید است. به نظر من در مقوله پادکست سازی، استمرار شرط اصلی رسیدن به درآمد است. در سال جاری علی رغم تمام مشکلاتی که بازار ایران داشت اما پادکست توانست خود را در سبد تبلیغاتی خیلی از برند ها جا بدهد. همه ما باید دست به دست هم بدیم که بتوانیم یک مدل درآمدزایی پایه دار ایجاد کنیم.
فکر و خرد جمعی باعث سبز تر شدن می شود
همچنین احمد فیاض یکی دیگر از اعضای هیئت داوران دومین رویداد ملی پادکست فارسی گفت: همواره فکر و خرد جمعی باعث سبز تر شدن و لذت بردن بیشتر از کار می شود پادکسترهایی که در برنامه رادیویی باشگاه پادکسترهای جوان حضور پیدا کردند فضای تعاملی را تجربه کردند، این انتقال تجربه یکی از چیزهای بسیار زیباییست که دیدم. افرادی که در این حوزه فعالیت می کنند درباره مقوله “صدا” مطالعه کنند و آموزش ببینند.
وی تصریح کرد: فکر می کنم چقدر می تواند شگفت انگیز باشد که یک پادکست مسابقه محور راه اندازی شود همچنین پادکستی که بتواند نمایشی را به صورت رادیویی اجرا کند هم می تواند جذاب باشد، این نمایش باید به گونه ای اجرا شود که مثلا صدای باران تصاویر مختلفی را در ذهن هر یک از شنوندگان متبادر کند. یکی از ویژگی های ممتاز پادکست این است که یک بخش توسط راوی بیان می شود و بخش دیگر در دل و جان شنونده شکل میگیرد.
اعتیاد؛موضوع بخش ویژه رویداد ملی پادکست فارسی
اسماعیل باستانی نیز یکی دیگر از اعضای هیئت داوران این رویداد عنوان کرد: در بخش ویژه این رویداد نیازی نبود که حتما یک سلسله پادکست داشته باشید، می توانستید یک پادکست ویژه تولید کنید. سن اعتیاد در بین افراد جامعه پایین آمده است و افرادی با سن کم به سمت مواد مخدری می روند که حتی بزرگسالان هم از وجود آن بی اطلاع هستند، این اتفاق سبب شد بخش ویژه این رویداد به موضوع اعتیاد اختصاص داده شود. همچنین در حوزه آرای مردمی بعد از فراهم شدن زیرساخت ها بحث شفافیت اعمال شود.
محیا ساعدی دیگر داور این رویداد گفت: در آثاری که به مرحله داوری رسیدند تعداد پادکستر های خانم و آقا با یکدیگر برابر است. اغلب راوی پادکست هایی که محبوب تر و مشهور تر هستند آقا هستند و برای من جالب بود که این تعداد پادکست توسط خانم ها تولید و منتشر می شود. خیلی مشتاقم پادکست هایی که به مرحله داوری رسیدند را بشنوم.
علی بیاگوی عضو هیئت انتخاب آثار دومین رویداد ملی پادکست فارسی نیز تصریح کرد: 11 اثر در بخش سلامت و زندگی، 48 اثر در زمینه هنر و موسیقی تئاتر و ادبیات،26 اثر در زمینه تاریخ، 7 اثر در زمینه فلسفه و اندیشه دینی و 16 اثر نیز در بخش آگاه سازی جوانان و آینده سازان در خانواده و اجتماع به دست ما رسیده است.
در این نشست علاوه بر اصحاب رسانه تعدادی از پادکسترها نیز به بیان نظرات و سوالهای خود نیز پرداختند.