logo

امروز چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳

Wednesday, 1 January , 2025

دیدنی های روستای وانشان

به گزارش دیار عالمان ، به نقل از گروه فرهنگی یکتا پرس، یکی از روستاهای تاریخی که در دل اصفهان واقع است، روستای وانشان است. روستای وانشان، در 12 کیلومتری جنوب شهر گلپایگان و 15 کیلومتری شهرستان خوانسار قرار دارد؛ که از توابع شهرستان گلپایگان در استان اصفهان محسوب می شود. همچنین در گذشته به « وردپاتکان» و […]

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۶ - جمعه ۱۴۰۰/۰۴/۱۱
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
دیدنی های روستای وانشان

به گزارش دیار عالمان ، به نقل از گروه فرهنگی یکتا پرس، یکی از روستاهای تاریخی که در دل اصفهان واقع است، روستای وانشان است.

روستای وانشان، در 12 کیلومتری جنوب شهر گلپایگان و 15 کیلومتری شهرستان خوانسار قرار دارد؛ که از توابع شهرستان گلپایگان در استان اصفهان محسوب می شود. همچنین در گذشته به « وردپاتکان» و « سرزمین های گل سرخ» نیز شهرت داشته است.

در این روستا آرامگاه امامزاده سلیمان ابوالفتح از نوادگان موسی کاظم قرار دارد.

تاریخچه روستای وانشان

با توجه به کتیبه ای در بقعه یا بارگاه امامزاده ابوالفتح ،قدمت روستای وانشان به قرن دهم هجری خورشیدی یعنی زمان حکومت سلسله ی کیانیان (دوران پارینه سنگی میانه و نوسنگی) باز می گردد. علاوه بر این درختی کهنسال با قطری عریض در جوار امامزاده قرار دارد که نزدیک هزار سال عمر دارد.

در سال 1391، غاری قدیمی با چندین ظروف سفال شکسته و استخوان های پوسیده انسان کشف شد. آثار کشف شده توسط میراث فرهنگی استان اصفهان مورد بررسی قرار گرفت که مشخص شد قدمت آن ها مربوط به 3000 سال قبل است و حاکی از آن دارد که در زمان های قدیم در این روستا زندگی کرده اند.

جاذبه طبيعي و اكوتوريسم روستاي وانشان

از ساير جاذبه طبيعي و اكوتوريسم روستاي وانشان مي‌توان به چشمه‌هاي لمبي و مورا ( گردو كوني با ماهور)، كوه محد حيدر، كوه دزي و مزرعه اميريه اشاره كرد. عكس‌ها و تصاویر روستای وانشان گوياي دشت بهشت بودن اين روستا است.

پوشش گياهي در کوه تیر وانشان و منطقه بكر روستايي شامل انواع گل‌هاي وحشي به خصوص در بهار است. از اين گل‌ها و گياهان مي‌توان به گياه خرفه، گل زنبق وحشي، لاله‌هاي وحشي، ريواس، گل قاصدک، گياه گل تلخه، بابونه و گياه پا كلاغ اشاره كرد. بيشتر اين گياهان به عنوان گياهان دارويي كاربرد دارند.

از جاذبه تاريخي و باستاني روستاي وانشان مي‌توان به قلعه وانشان اشاره كرد. اين قلعه داراي مساحتي حدود شش هزار متر است كه در آن اعياني در حدود سه هزار متر مربع احداث شده است. اين قلعه از نوع مسكوني و شخصي بوده است.

هم به عنوان انبار غلات مردمان روستا و هم نقش تدافعي در هنگام حمله دشمن به روستا عمل مي‌كرد. به طوري كه وقتي روستا در معرض خطر قرار مي‌گرفت، مردمان روستا با دام‌هايشان وارد آن مي‌شدند تا پايان مناقشه در آن باقي مي‌مانند.

گویش مردم روستای وانشان

گویش اهالی روستای وانشان، وانشانی و ونیشونی است. این زبان یکی از زبان های قدیمی در ایران محسوب می شود.

گویش وانشانی جزئی از گویش های ایران مرکزی و شمال غربی است. علاوه بر این شباهت هایی نیز به گویش خوانساری دارد.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد