به گزارش دیار عالمان؛ عباس کشاورز امروز بعدازظهر در حاشیه دیدار خود از مزارع شهرستان گلپایگان با بیان اینکه الحمدالله وضعیت زراعی کشور امسال بسیار خوب است، اظهار کرد: امروز در شهرستان گلپایگان از تعدادی مزرعه گندم، ینجه، سبزی و پیاز و سیب زمینی بازدید کردیم.
معاون امور زراعی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به وضعیت بارندگی و دمای هوای امسال تصریح کرد: سیلاب هایی داشتیم که منجر به خسارت شد ولی به حمدالله وضعیت زراعت کشور به طور کلی بسیار خوب است.
وی با اشاره به بارش ها نعمت آب در امسال عنوان کرد: بارش های امسال به شرایط پایداری تالاب ها، تغذیه آب های زیر زمینی، فراوانی آب های سطحی، تامین آب برای محصولات روی زمین کمک بسیار زیادی کرد.
کشاورز با اشاره به پیش بینی در مورد افزایش تولید جو و گندم در کشور، مطرح کرد: با وجود خسارت های سیل 1/2 میلیون تن افزایش تولید در کشت گندم و 600 یا 700 هزار تن افزایش تولید داریم.
معاون امور زراعی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه در مورد کشت کلزا امسال شاهد رکوردی نسبت به سالهای گذشته بودیم، گفت: با وجود خسارت هایی که در استان گلستان که یکی از مناطق و قطب های تولید کلزا بود نزدیک به 500 هزار تن تولید داریم و قبل از خسارت ها 250 هزار هکتار از این محصول زیر کشت بوده است.
امسال با کشت 500 هزار تن یک رکورد در کشت محصول کلزا خواهیم داشت
وی با اشاره به اینکه این محصول در 4 سال گذشته 60 هزار تن و سال گذشته 334 هزار تن کشت شده است ، خاطرنشان کرد: امسال با 500 هزار تن یک رکورد در کشت این محصول خواهیم داشت.
کشاورز با بیان اینکه ما هر ساله به صورت منطقه ای برنامه ای برا کشت ابلاغ می کنیم که در آن نیاز داخل و صادرات در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: امسال در تولید سیر این الگو رعایت نشد و باعث به وجود آمدن مشکلاتی در استان ها و مناطق مختلف کشور شد.
معاون امور زراعی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه الگوی ارائه شده به نفع کشاورزان است تا بیش از حد نیاز عرضه نشود، یاداور شد: مداخله دولت در این مسایل جز مشکل آفرینی نتیجه ای نخواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به مرکزی بودن شهرستان از نظر جغرافیایی در کشور و بیان این مساله که همواره در مناطق مرکزی کشور مشکل کم آبی داشتیم، تصریح کرد: درست است که امسال تا حدودی بارش ها نگرانی ها را کم کرد ولی ما برای کشت پایدار نیازمند الگوی صحیح کشت هستیم.
کشت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب تولید را افزایش و هزینه ها را نیز کاهش می دهد
کشاورز با تاکید بر اینکه باید الگوی کشت در از کشت آبی به نشایی تغییر کند، بیان کرد: کشت نشایی علاوه بر کاهش مصرف آب تولید را افزایش و هزینه ها را نیز کاهش می دهد.
معاون امور زراعی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به سابقه دیرینه شهرستان گلپایگان در دامپروری و لزوم توسعه آن، عنوان کرد: باید الگوی کشت علوفه در شهرستان اصلاح شود و محصولات و علوفه هایی کاشته شود که نیاز به آب کمتری دارند.
وی همچنان به توجه و سرمایه گزاری بیشتر در بحث کشت گلخانه ای اشاره کرد و گفت: کشت گیاهان گلخانه ای در مناطق مرکزی ضمن ایجاد اشتغال بهره وری را 10 برابر می کند و ارز آوری زیادی برای کشور دارد.
اعتبار 5 هزار میلیارد تومانی بانک کشاورزی برای وام در بخش کشت گلخانه ای
کشاورز با بیان این نکته که وام با کارمزد کم و بدون سقف برای گلخانه ای در نظر گرفته شده است، بیان کرد: بیش از 5 هزار میلیارد تومان بانک کشاورزی برای این کار اعتبار پیش بینی کرده است.
معاون امور زراعی وزارت جهادکشاورزی در همین حوزه به کاشت گیاه استویا که به زودی در حال صنعتی شدن و سرمایه گزاریست اشاره کرد.
برنامه ریزی برای حمایت گلخانه ای کشت گیاه استویا در گلپایگان
علی بختیار نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس با اشاره به اینکه به زودی یک کارخانه فناوری گیاه استویا در گلپایگان در حال راه اندازیست گفت: راجب به کشت گیاه استویا به صورت گلخانه ای در شهرستان باید برنامه ریزی شود.
وی به لزوم توجه به بحث های علمی و پژوهشی تحقیقات کشاورزی در هر منطقه تاکید کرد و بیان کرد: مجلس شورای اسلامی تاکنون حمایت های خوبی در کشت محصولات استراتژیک و کشاورزی و همچنین بحث خرید تضمینی محصولات داشته است.
انتهای پیام/