توصیه فارین پالیسی به زنان عربستانی

در چند روز گذشته بحث رانندگی زنان در عربستان به یکی از سوژه های داغ رسانه های غربی مبدل شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ قانون ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان باعث به وجود آمدن کمپین های مخالفت توسط زنان عربستانی در چند روز گذشته شده است.

saudi185625394 [1]

فارین پالیسی که یکی از سایت های خبری و تحلیلی معتبر دنیاست، در گزارشی آورده است که شاید بهتر است که زنان در عربستان رانندگی نکنند. این گزارش می گوید یکی از دلایلی که مفتی های عربستان برای این حکم داشته اند این است که رانندگی زنان ممکن است آسیب هایی به اعضا تولد مثل آنها وارد کند و شانس باروری آنها را کاهش دهد. یکی دیگر از دلایل جالب آنها این است که رانندگی زنان باعث افزایش تصادفات خواهد شد.

براساس آمار سازمان بهداشت جهانی در بین کشورهای ثروتمند، عربستان بالاترین آمار تصادف منجر به مرگ را دارد. بر اساس گزارش هیات عمومی ترافیک عربستان در سال 2013 در هر روز 19 نفر در این کشور بر اثر تصادف جان خود را از دست می دهند که اگر این روند ادامه پیدا کند تا سال 2030 سالانه 4 میلیون نفر در عربستان جان خود را در تصادفات از دست خواهند داد. این گزارش می افزاید بزگترین عامل تصادفات در عربستان بی احتیاطی در رانندگی و بی اعتنایی به قانون است. به طول مثال یک سوم تصادفات در عربستان به دلیل عبور از چراغ قرمز و 18 درصد تصادفت نیز به دلیل گردش های نابه جا رخ می دهد.

وجود جوانان بیکار در خانواده های مرفه عربستانی یکی از عمده دلایل نرخ بالای تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن در عربستان است. نبودن فرهنگ صحیح رانندگی در بین جوانان عربستانی و نیاز آنان به تخلیه هیجانات و تفریح باعث بروز تخلفات فاحش و ابتدایی در رانندگی شده است.

در چند روز گذشته اغلب رسانه های غربی موضوع ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان و ناخرسندی زنان عربستانی از این موضوع را درصدر اخبار خود قرار دادند. اما فارین پالیسی با انتشار مقاله ای سعی در تایید و تطهیر قانون ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان داشت. فارین پالیسی به این نکته اشاره نکرد که این آمار مربوط به مردان عربستانی است چون تاکنون زنان عربستانی اجازه رانندگی نداشته اند، پس اگر به علت آمار بالای تصادفات می توان حق رانندگی را سلب کرد، این ممنوعیت باید شامل مردان عربستانی می شده است. دفاع خنده دار فارین پالیسی از قانون ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان نشان از وابستگی این سازمان به عربستان و یا تطمیع این سایت توسط دولت عربستان دارد.

این قانون جای دفاع ندارد اما در کنار هجمه عظیم رسانه ای و پوشش خبری گسترده رسانه های غربی از این موضوع، هیچ کدام از این رسانه ها به این مطلب نپرداختند که چند درصد از زنان عربستانی خواهان لغو این قانون هستند. آن گونه که رسانه های غربی این موضوع را بزرگ کرده اند به نظر می رسد، رانندگی موضوع اول تمام زنان عربستانی است. البته این روش همیشگی رسانه های غربی است که همیشه موضوعات مورد تایید خود را با مواضعی در جهت اهداف غرب منتشر کرده و پوشش دهند.