قاچاق دام زنده به صورت وسیع و کنترل نشده، بازار کشور را دچار بحران کرده و حتی بسیاری از واحدهای عرضه گوشت را به تعطیلی کشانده است.
در این بین شهرستان گلپایگان با وجود اینکه همیشه بازار پر رونقی در کشتار و عرضه دام حتی به شهرهای اطراف داشته اکنون با رکودی بیسابقه مواجه شده و با مشکلات زیادی در این خصوص دست و پنجه نرم میکند.
قاچاق دام زنده و صادرات مولدها نابسامانی قیمت گوشت را به همراه داشته است
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان از وجود 435 واحد صنفی زیر مجموعه این اتحادیه خبر داد و گفت: 55 واحد قصابی و توزیع گوشت قرمز، 35 واحد توزیع انواع گوشت سفید، 211 واحد کبابی، کافه رستوران و باغ رستوران و 130 واحد اغذیه، طباخی و فست فود در گلپایگان مشغول به کار هستند.
حسین ثمری با اشاره به صنعتی شدن کشتارگاه گلپایگان در یک سال گذشته، عنوان کرد: گوشت قرمز بر اساس قیمت خرید اولیه و پس از کشتار بهداشتی و گذراندن مرحله پیش سرد در کشتارگاه با هشت الی 10 درصد سود به واحدهای صنفی شهرستان تحویل داده میشود.
وی به افزایش قیمت بیرویه گوشت در سال جاری اشاره کرد و گفت: قیمت گوشت در سالهای گذشته نهایتاً هزار تا دو هزار تومان به صورت سالیانه افزایش پیدا میکرد اما امسال شاهد افزایش دو برابری آن بودیم.
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان علت این نابسامانی را قاچاق دام و خصوصاً مولدها دانست و تشریح کرد: صادرات مولدها به کشورهای عربی و در نتیجه کاهش تولید دام و همچنین قاچاق دام های سبک و سنگین، بازار گوشت را با نوسانات بسیار زیادی مواجه کرده است.
مواد پروتئینی از سبد خانوار 80 درصد مردم حذف شده است
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان با بیان اینکه توان مردم برای خرید گوشت بسیار پایین آمده است، اظهار کرد: افزایش بیرویه قیمت گوشت مردم را در خرید دچار مشکل کرده است تا جایی که مواد پروتئینی از سبد خانوار 80 درصد مردم حذف شده و این یک نگرانی و فاجعه بزرگ محسوب میشود.
ثمری از تعطیلی تعدادی از واحدهای توزیع گوشت در گلپایگان خبر داد و گفت: ناتوانی مردم در خرید گوشت، فروش قصابی ها و واحدهای توزیع گوشت سفید و کبابی ها را بسیار پایین آورده و تعدادی از آن ها را به مرز تعطیلی کشانده است.
وی اضافه کرد: حدود 13 واحد صنعتی زیر مجموعه این اتحادیه در گلپایگان در این مدت ورشکسته و تعطیل و تعداد زیادی هم مجبور به تغییر شغل شدهاند.
مصرف گوشت شهرستان گلپایگان به 25 لاشه رسیده است
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان به مقایسه تعداد کشتارهای انجام شده در کشتارگاه گلپایگان پرداخت و گفت: کشتار سال گذشته کشتارگاه گلپایگان در چنین ماهی 200 تا 250 رأس دام بوده که امسال این تعداد به 50 تا 60 رأس در کل شهرستان رسیده است.
ثمری افزود: این میزان کشتار مصرف مردم گلپایگان نیست بلکه نیمی از آن به کبابی های تهران فرستاده میشود.
وی مصرف گوشت خانوارهای گلپایگانی را 25 لاشه گوسفند دانست و ادامه داد: این میزان مصرف گوشت در گلپایگان بسیار نگران کننده است تا جایی که میتوان گفت مصرف هر خانوار گلپایگانی به 100 گرم رسیده است.
کله پاچه ارزان را در گلپایگان بخورید
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان با تأکید بر اینکه قیمت کلهپاچه در گلپایگان نسبت به کل کشور بسیار ارزانتر است، تشریح کرد: هر کله پاچه بره در گلپایگان به قیمت 55 هزار تومان توسط اتحادیه از قصاب خریداری و برای تمیز کردن و آماده سازی به کشتارگاه تحویل داده میشود.
ثمری ادامه داد: کشتارگاه با دریافت شش هزار تومان مراحل آماده سازی برای طبخ را انجام داده و هر دست کلهپاچه با قیمت 65 هزار تومان تحویل طباخ میشود.
وی با بیان اینکه هر دست کلهپاچه در طباخی های گلپایگان 84 هزار تومان به مشتری عرضه میشود، تصریح کرد: این قیمت به عنوان مثال در تهران حدود دو برابر و در اصفهان حدود 1/5 برابر گلپایگان است و قطعاً بهترین قیمت کلهپاچه مربوط به این شهرستان است.
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان در پاسخ به شایعه استفاده از کلهپاچه های یخی در طباخی های گلپایگان به علت پیش فروش از اول سال، گفت: تمامی کلهپاچه های موجود در طباخی های گلپایگان تازه و با بهترین کیفیت هستند و با وجود اینکه تهران حاضر بود کلهپاچه های تمیز نکرده ما را با قیمت 100 هزار تومان خریداری کند به علت تأمین نیاز شهرستان حاضر به فروش نشده و تنها مقدار مازاد به تهران فرستاده میشود.
ثمری اضافه کرد: تنها در یک مقطع زمانی کوتاه یک ماهه شهرستان با کمبود مواجه بود که نیاز ما توسط اتحادیه از شهرستان چادگان و با بهترین کیفیت خریداری و در اختیار طباخی ها قرار گرفت.
وی به تشریح قیمت کنونی گوشت قرمز در گلپایگان پرداخت و گفت: مصرف کننده در گلپایگان گوشت با استخوان را کیلویی 65 هزار تومان، گوشت بدون استخوان را کیلویی 80 هزار تومان و گوشت ران را بین 85 تا 90 هزار تومان خریداری میکند.
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان اضافه کرد: دام زنده در گلپایگان در حال حاضر بین 34 هزار تا 35 هزار و 500 تومان خرید و فروش میشود.
ثمری در خصوص احتمال افزایش قیمت گوشت در روزهای آتی، عنوان کرد: افزایش قیمت قابل پیشبینی نیست اما برای اینکه شاهد کاهش قیمتها باشیم دولت باید با کنترل مرزها از قاچاق دام جلوگیری کند.
حمایت از تولیدکنندگان تنها راه کاهش قیمت مرغ در بازار است
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان با اشاره به قیمت بالای مرغ در بازار، اظهار کرد: کشور ما اکنون در یک فشار و جنگ اقتصادی است و نمیتوان دولت را تنها مقصر افزایش قیمتها دانست اما نیاز است دولت برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بحران داشته باشد.
ثمری عنوان کرد: دولت اعلام کرده قیمت گوشت مرغ نباید بالاتر از 10 هزار تومان باشد اما اکنون این قیمت در بازار حدود 14 هزار تومان است.
وی ادامه داد: مقصر این نابسامانی واحدهای صنفی و کسبه نیستند زیرا تنها هشت درصد سود برای آنان در نظر گرفته شده و مشکل اصلی گران تمام شدن تأمین گوشت سفید برای تولید کنندگان است.
رئیس اتحادیه اغذیه و مواد پروتئینی شهرستان گلپایگان با تأکید بر لزوم حمایت از تولیدکنندگان گوشت سفید، بیان کرد: تنها با گفتن اینکه مرغ نباید بالاتر از 10 هزار تومان باشد مشکلی حل نخواهد شد و دولت باید با پرداخت سوبسید و یارانه به تولیدکنندگان از آنان حمایت کرده و به کنترل بازار کمک کند.
انتهای پیام/ صاحب نیوز