اروپا و تاوان همراهي با آمريكا

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ هر روز كه مي‌گذرد نكات جديدي از برنامه جاسوسي آمريكا آشكار مي‌شود و اين افتضاح جديد، ابعاد گسترده‌تري پيدا مي‌كند. اگرچه اقدامات جاسوسي آمريكا موضوع جديدي نيست و اين كشور در اين زمينه سابقه طولاني مدت و دامنه‌داري دارد ولي افشاي جاسوسي واشنگتن از متحدان غربي اش، آنهم […]

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ هر روز كه مي‌گذرد نكات جديدي از برنامه جاسوسي آمريكا آشكار مي‌شود و اين افتضاح جديد، ابعاد گسترده‌تري پيدا مي‌كند. اگرچه اقدامات جاسوسي آمريكا موضوع جديدي نيست و اين كشور در اين زمينه سابقه طولاني مدت و دامنه‌داري دارد ولي افشاي جاسوسي واشنگتن از متحدان غربي اش، آنهم با اين گستردگي، مسئله جديدي است.
images (5) [1]
اكنون مشخص شده است كه اهداف طرح‌هاي جاسوسي آمريكا دوست و دشمن نمي‌شناسد و آمريكا براي پيگيري اهداف استعماريش در سطح جهان هيچگونه ملاحظه اي، حتي با نزديكترين متحدانش ندارد و به هيچ معيار و خط قرمزي پايبند نيست.
حكومت آمريكا در اين راستا حتي به شهروندان خود نيز رحم نمي‌كند و افشاي شنود مكالمات ميليون‌ها آمريكايي كه چندي پيش مطرح گرديد موجي از اعتراضات را در داخل آمريكا برانگيخت و محافل اجتماعي آمريكا اين رفتار دولت را تجاوز به حقوق فردي مردم آمريكا دانستند و سروصداي زيادي پيرامون آن به وجود آمد ولي اين باعث نشد دولتمردان آمريكائي از عملكرد خود ابراز پشيماني كنند و از تكرار آن خودداري نمايند.
جاسوسي‌هاي گسترده آمريكا براي اولين بار چند سال قبل توسط فردي به نام “جوليان آسانژ” كه مدعي دستيابي به اسناد محرمانه آمريكا شده بود مطرح گرديد. آسانژ، يك سايت اينترنتي راه اندازي كرد و ميليون‌ها سند محرمانه را در اين سايت انتشار داد كه بخش عمده آن مربوط به اقدامات جاسوسي و شنود مكالمات بود.
ادوارد اسنودن، پيمانكار آمريكايي نيز سال گذشته مدارك محرمانه ديگري را منتشر ساخت كه با واكنش شديد و خشم مقامات آمريكا روبرو شد به گونه‌اي كه اين فرد مجبور شد به روسيه پناهنده شود.
اسنادي كه به تازگي درباره جاسوسي آمريكا از رهبران كشورهاي اروپايي منتشر شده است مربوط به اطلاعات افشا شده توسط “ادوارد اسنودن” مي‌باشد.
چندين كشور اروپايي به اين اقدام اعتراض كرده اند، آلمان، اسپانيا و فرانسه سفراي آمريكا را احضار كرده‌اند و اتحاديه اروپا نيز درصدد تهيه مصوبه‌هايي برآمده است كه در آينده از اين جاسوسي‌ها جلوگيري شود.
با اينحال، بعيد است كه اروپايي‌ها بتوانند آمريكا را مقيد سازند از رفتارش عليه دولتهاي اروپايي دست بردارد چرا كه واقعيت اين است كه پاي منافع در ميان است. آمريكا و اروپا اگرچه در مواجهه با بسياري از مسائل از جمله در چپاول ثروتهاي جهان با هم وحدت نظر و موضع دارند ولي در تقسيم غنائم و بهره‌برداري از ثروتهاي غارت شده قطعاً با هم نظر واحد ندارند بلكه رقيب همديگر تلقي مي‌شوند و اين نكته‌اي است كه سران كشورهاي اروپايي‌ نيز به آن واقف هستند و برخورد نه چندان جدي مقامات اروپايي با افشاي جاسوسي عليه آنها، مويد همين نكته است.
رهبران اروپايي، اگر تحت فشار افكار عمومي خود نبودند حتي همين اندازه انتقاد هم از آمريكا نمي‌كردند. اساساً زماني كه اروپايي‌ها در برابر اعتراض كشورهاي غير اروپايي نسبت به رفتارهاي مداخله‌گرانه و غيرقانوني آمريكا، سكوت كرده و حتي در مقام توجيه آن اقدامات برآمده‌اند حال كه خود گرفتار اين دسيسه آمريكا شده‌اند طبيعي است كه قادر به واكنش موثر و جدي نمي‌توانند باشند.
افشاي گوشه‌اي از جاسوسي‌هاي آمريكا خطري را كه از جانب سياست‌هاي مداخله گرانه واشنگتن و ديگر قدرتهاي استعماري متوجه امنيت و حريم حاكميت كشورهاست گوشزد مي‌كند و دولتهاي جهان، سازمان‌هاي بين‌المللي و مجامع جهاني را به اتخاذ تدابير ويژه براي مقابله با اين تجاوزات ملزم مي‌سازد. طبيعي است كه چشم پوشي در برابر طرح‌ها و برنامه‌هاي جاسوسي آمريكا تبعات بزرگ و چه بسا غيرقابل جبراني براي صلح و ثبات جهاني دارد چرا كه دولتمردان آمريكايي با توجه به امكانات و تجهيزات گسترده‌اي كه در صنعت مخابرات در اختيار دارند در اين زمينه دست بالا را دارند و اين نكته كه همه كشورها از يكديگر جاسوسي مي‌كنند در حقيقت توجيه رذيلانه‌اي است از سوي آمريكايي‌ها براي ادامه سياست‌هاي خود در جاسوسي از ديگران.
افشاگري اخير در مورد برنامه‌هاي وسيع جاسوسي در سطح بين المللي، در عين حال دروغ بودن ادعاهاي آمريكايي‌ها در دفاع از حقوق بشر و رعايت حريم افراد و كشورها را ثابت مي‌كند و تأييدي بر اين واقعيت است كه اين شعارها تا زماني قابل قبول قدرتهاي استعماري است كه به منافع آنها خدشه‌اي وارد نسازد و به محض اينكه محدوده منافع نامشروع آنها را تهديد كند به راحتي، اين شعارها زير پا گذاشته مي‌شود. مقامات آمريكايي در واكنش به افشاي جاسوسي اين كشور از متحدان اروپايي، نه تنها در مقام عذرخواهي بر نيامده‌اند بلكه گستاخانه به توجيه آن پرداخته‌اند. در اين باره مشاور اوباما، جاسوسي‌هاي آمريكا را اقدام مشروع دانسته كه هر كشور ديگري آن را انجام مي‌دهد. اوباما نيز در توجيهي مضحك به كشورهاي اروپايي توصيه مي‌كند سيستم‌هاي امنيتي خود را ارتقاء بخشند! اوباما توضيح نمي‌دهد كه چرا آمريكا اين حق را براي خود قائل است كه عليه كشورهاي ديگر جاسوسي كند و درصدد باشد تا به محرمانه‌ترين و سري‌ترين بخش از قلمرو سياسي و حاكميت ديگر كشورها سرك بكشد و از آن اطلاعات كسب كند.
نكته قابل تأمل اين است كه اروپا اكنون چوب همراهي با سياستهاي تجاوزكارانه و مداخله‌جويانه آمريكا را مي‌خورد و به دليل حمايت از اقدامات غيرقانوني آمريكا در جهان، مردم اروپا مجبور هستند اقدامات تحقيرآميز آمريكا را تحمل كنند.
منبع: روزنامه جمهوري اسلامي [2]