علی مقدس زاده در جلسه مشترک شورای اداری شهرستان های گلپایگان و خوانسار که در هتل زاگرس خوانسار برگزار شد، اظهار کرد: اولویت فعلی استان اصفهان مشکل آب است که بیش از سه چهارم وقت ما در استانداری صرف مدیریت بر کمبود منابع آبی می شود.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه در سال آبی جاری در خوشبینانه ترین شرایط بنا بر اظهار مسئولان وزارت نیرو، ورودی آب پشت سد زاینده رود حدود 380 میلیون متر مکعب خواهد بود، عنوان کرد: از این میزان 325 میلیون متر مکعب مصرف آب شرب استان، 70 میلیون مترمکعب مصرف صنعت که 80 درصد آن در صنایع بزرگ استفاده می شود، 30 میلیون متر مکعب در بخش محیط زیست و تبخیر و همچنین 60 میلیون مترمکعب مصرف آب شرب استان یزد است.
وی اضافه کرد: متاسفانه ورودی آب پشت سد زاینده رود با آن میزان آبی که مورد نیاز است هم خوانی ندارد.
مقدس زاده با بیان اینکه آبی برای کشاورزی در استان تخصیص داده نشده است، گفت: بالغ بر یک میلیون کشاورز در استان داریم که معیشت شان از این راه تامین می شود.
معاون امورعمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه خشک سالی و کم آبی یک واقعیت و پدیده طبیعی است که قسمت هایی از جهان و کشور ایران و برخی از شهرهای ما را فراگرفته است، تصریح کرد: باید برای تامین معاش کشاورزان کاری کرد.
وی با بیان اینکه در استانداری بیش از دو ماه و نیم وقت در انتهای سال گذشته برای سازگاری و مواجهه با معضل کم آبی صرف شد، عنوان کرد: این پیگیری ها منتج به طرحی با 12 آیتم عملی و هزینه ای بالغ بر یک هزار و 200 میلیارد تومان شد.
مقدس زاده با اشاره به کمبود منابع مالی دولت و وضعیت اقتصادی موجود، مطرح کرد: تحمیلی بر منابع دولت نکردیم و تدبیری شد تا منابع مالی این طرح از داخل استان تعریف شود.
معاون امورعمرانی استانداری اصفهان با یاداوری این نکته که 70 میلیون متر مکعب از آب در صنعت صرف می شود و صنایعی چون فولاد مبارکه در اصفهان و … سود خوبی دارند، تصریح کرد: بخشی از این سود از سوبسیتی که از آب و برق و گاز می دادند حاصل می شد که با تدبیری که شد ما به التفاوت آن با قیمت تمام شده محاسبه می شود.
وی اضافه کرد: تدبیر شد تا این پول به عنوان کمک اجتماعی به مردمی که از کم آبی آسیب دیده اند پرداخت شود.
مقدس زاده در ادامه گفت: یکی از آسیب های شناسایی شده در استان بروکراسی سنگین است.
معاون امورعمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه این باعث شده است بسیاری از سرمایه گذاران اصفهانی تمایل داشته باشند در شهرهایی همچون مشهد، کیش، تهران و … سرمایه گذاری کنند، عنوان کرد: تلاش ما بر این است که در این آسیب اثرگذار باشیم و این بروکراسی موجود را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل بروکراسی تمرکز در مراکز استانی است، تصریح کرد: مدیران اجرایی در شهرستان ها باید بخش زیادی از اختیارات شهرستان را داشته باشند.
مقدس زاده با بیان اینکه مطالعه اجمالی در رابطه با حجم سفر مدیران شهرستانی به مرکز استان و حجم سفر مدیران میانی و کارشناسان به استان صورت گرفت، گفت: این کار باعث بطلان زمان، استهلاک منابع مالی، خطرات جانی، سرگردانی ارباب رجوع خواهد شد.
معاون امورعمرانی استانداری اصفهان افزود: گرفتن یک مجوز در حوزه گردشگری با وجود تامین منبع مالی از خود شخص بیش از 24 ماه زمان می برد.
وی با اشاره به اینکه استراتژی مدیران استانی بر تمرکز زدایی است، عنوان کرد: باید بخش اعظم اختیارات مدیران استانی تفویض مدیران در شهرستان شود و مدیران شهرستانی نیز از منظر منافع مردم عمل کنند و قوانین به گونه ای استفاده شود که کار مردم راه بیفتد.
مقدس زاده خاطرنشان کرد: سیاست های مالی استان استفاده از بخش خصوصی، شناسایی ظرفیت های بالقوه استان و تبدیل آن به فرصت ها است.
انتهای پیام