به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ هفده تن نام یک زیارتگاه و محله در بخش جنوبی شهرستان گلپایگان می باشد. بنای فعلی این زیارتگاه در زمان صفوی ساخته شده است . محله هفده تن نیز از یک خیابان به همین نام تشکیل شده است . بناي بقعه امامزاده هفده تن از ابنيه قرن 11 هجري قمري می باشد و در زمان شاه عباس اول صفوي در سال 1032 هجري قمري ساخته شده است و به شماره 290 آثار باستانی به ثبت رسیده است.
در قسمت جنوبی شهر گلپایگان بقعة زیبا و هشت گوشی به نام (هفده تن) وجود دارد که وسط حیاط مزبور سر درب دارای کتیبة کاشی معرق نفیسی هست و ایوان شمالی خود ذیقیمتی از چوب منبت کاری احداث گردیده که آیات قرآن و گل بوته در آن به شکل پنجره احداث شده و قسمت های فاصل بین آیات قران و گل و بوته رابه کلی بریده و حذف کرده اند، از این حیث یکی از شاهکارهای منحصر به فرد عهد صفوی به شمار می رود. بر فراز بقعه، گنبد کاشی و دو پوشه ی باشکوهی احداث گردیده که ازمسافات دور جلب نظر می کند و ذیلاً به ذکر کتیبه های سر درب و بیرون و داخل بقعه مبادرت می شود .
بر اساس شجره نامه ی موجود در اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسامی امامزادگان مدفون در این مکان شریف به شرح زیر می باشد :
امام زاده ابو الحسن فرزند امام حسن مجتبي (ع)
،سلطان اسماعيل فرزند امام جعفر صادق (ع)
،صالح و قاسم فرزندان جعفربن علي (ع)
عباس وحسين فرزندان حضرت موسي بن جعفر(ع)
شهربانو و حليمه و صفورا دختران حضرت حضرت موسي بن جعفر (ع)
،علي اكبر بن علي بن حسين (ع)
محمد بن محسن بن علي بن حسين(ع)
محمود و محسن و عبدالله بن يحيي بن امام موسي الكاظم (ع)
نمای بقعه و گنبد امامزاده
نمایی از ضریح امازاده
نمای داخلی ضریح مطهر
پنجره ی مشبک زیارتگاه
گره چین های درب های ورودی بخش مردانه بقعه
این گره چینی ها داخل پنجره ها و درهای موسوم به” ارسی” قرار گرفته اند،که نمایانگر هنر دست هنرمندان ایرانی در طول تاریخ است.
نمای زیبایی از درب ورودی امامزاده