به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛سایت میدل ایست آنلاین در گزارشی درباره قابل اعتماد بودن آمریکایی ها و پوستر های صداقت آمریکایی نوشت: نصب پوسترهای ضد آمریکایی در پی اقدام بی سابقه رئیس جمهور اعتدال گرای ایران حسن روحانی انجام گرفته است. حسن روحانی برای اولین بار در 34 سال گذشته به صورت مستقیم با رئیس جمهور آمریکا به صورت تلفنی صحبت کرد و در مذاکرات هسته ای نیز پیشنهادات جامع و جدی از طرف ظریف وزیر امور خارجه ایران مطرح گردید.
هادی ایازی سخنگوی شهرداری تهران در این رابطه گفت نصب این پوسترها بدون هماهنگی و تایید شهرداری تهران صورت گرفته است. البته نصب اینگونه پوسترها در سطح شهر تهران تنها مربوط به چند روز اخیر نیست. سال گذشته نیز نصب پوستری در میدان ولیعصر تهران واکنش رسانه های داخل ایران و حتی غرب را در پی داشت.
بعد از مذاکرات ظریف اعلام کرد بر اساس توافق انجام گرفته با 1+5 قرار شده است تاحصول نتیجه پیشنهاد ایران به صورت محرمانه باقی بماند. اما هنوز یک روز از پایان مذاکرات نگذشته بود که بعضی از رسانه های غربی گمانه زنی در مورد پیشنهاد ایران را شروع کردند. روزنامه اسرائیلی هاآرتص نیز مدعی شد آمریکا و انگلیس بسته پیشنهادی ایران را به اسرائیل فرستاده و از تلاویو در این زمینه نظرخواهی کرده اند.
اصولگرایان ایران رفتارهای صورت گرفته درمورد محرمانه بودن پیشنهاد ایران را نوعی دهن کجی غرب و دلیلی بر غیرقابل اعتماد بودن غرب توصیف کردند. بعضی از اصولگرایان از جمله حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان اصل محرمانه بودن مذاکرات و پیشنهاد ایران را به چالش کشید و گفت چگونه است که پیشنهادات باید برای دیپلمات های غربی در مذاکرات مطرح شود ولی خود مردم ایران نباید از آن مطلع گردند. اما طرفداران دولت محرمانه بودن مذاکرات را تدبیر تیم مذاکره کننده دانسته و آن را نشانه هوشمندی و تجربه تیم مذاکره کننده دانستند.
در اینکه روابط ایران و غرب با حضور روحانی رو به بهبودی خواهد رفت شکی نیست. یکی از وعده های حسن روحانی بهبود روابط ایران با دیگر کشورها از جمله کشورهای منطقه و غرب بوده است. حمایت رهبری ایران و اعلام حمایت از تحرک دیپلماسی ایران نیز روحانی، تیم مذاکره کننده و دیپلمات های ایرانی را بیش از پیش دلگرم و امیدوار کرده است.
اما آیا باید برخی اصول خود را تنها به دلیل بهبود روابط با غرب کنار گذاشت. غرب و اسرائیل نشان دادند از اصول و موارد حیاتی خود کوتاه نخواهند آمد پس چرا ایران باید به این سرعت دچار چرخش شود به طوری که برخی افراد با سابقه در انقلاب در پی تخطئه کردن شعار مرگ بر آمریکا باشند.
آیا مسئولان آمریکایی نیز مانند بعضی از مسئولان ایرانی اینگونه از این ارتباط هیجان زده شدند؟ آیا آمریکا و اسرائیل نیز همانند بعضی از مسئولان ایرانی اینگونه از برخی اصول خود عقب نشینی کردند؟
در چند سال گذشته همواره پوسترهای توهین آمیزی نسبت به رئیس جمهور سابق ایران در خیابان های آمریکا استفاده می شده است و هیچ وقت استفاده از این پوسترها واکنش مسئولان آمریکایی را در پی نداشته است. چند روز بعد از صحبت تلفنی رئیس جمهور ایران و رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما در دیدار با نتانیاهو اعلام کرد همه گزینه ها از جمله گزینه نظامی روی میز است. در همان موقع برخی روزنامه نگاران ایرانی که از ارتباط صورت گرفته بین ایران و آمریکا هیجان زده بودند در وصف آمریکا قلم فرسایی می کردند بدون اینکه به این نکته توجه داشته باشند که هر قدمی که آمریکا برمی دارد تنها و تنها منافع خود را در نظر می گیرد و ذره ای منافع دیگر کشورها و منطقه را در نظر نخواهد گرفت. پس باید همیشه در مقابل چنین رفتارهایی محتاطانه عمل کرد.
بی اعتمادی مردم ایران به آمریکا چیزی نیست که با چند پوستر حاصل و یا برداشته شود. در این میان تنها مسئولان و دیپلمات های ایرانی هستند که باید توجه داشته باشند منافع ملی را خدشه دار نکنند.