به گزارش دیار عالمان؛ علیرضا حیدری، در گفتوگو با خبرنگار دیار عالمان، عنوان کرد: مساحت عرصه های منابع طبیعی شهرستان گلپایگان حدود 156 هزار هکتار، شامل سطوح آبی، رخنمون های سنگی و اراضی که قابلیت تولید علوفه برای تعلیف دام ندارند، است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان در خصوص حفاظت از منابع طبیعی این شهرستان، گفت: اکیپ ویژه گشت و مراقبت این سازمان در طول شبانه روز مشغول گشت زنی بوده و در صورت اطلاع از تخلف به مناطقی که مورد تعرض یا تخریب احتمالی قرار بگیرد، ورود پیدا میکنند.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه رایگان اداره منابع طبیعی برای ارتباط مردم با این سازمان در شهرستان گلپایگان، بیان کرد: مردم میتوانند هر گونه تخلف از جمله تخریب، ورود دام خارج از فصل یا خارج از شهرستان را در هر ساعت از شبانه روز به سامانه 1504 گزارش دهند.
حیدری اظهار کرد: اکیپ ویژه گشت و مراقبت در قالب تیمی سه نفره در سال جاری 21 فقره صورت مجلس برای تجاوز و تصرف به اراضی ملی به مساحت نه و هفت دهم هکتار، پرونده تنظیم کرده و به مراجع قضایی ارسال کرده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان اضافه کرد: تنظیم 12 فقره صورت مجلس تخلف دام به تعداد سه هزار رأس دام غیر مجاز، شامل دام بدون پرونده یا خارج از فصل و ارسال به مراجع قضایی از دیگر اقدامات اکیپ ویژه منابع طبیعی گلپایگان در سال 96 بوده است.
حدود 42 هکتار از اراضی ملی گلپایگان به منابع طبیعی شهرستان برگردانده شد
حیدری با اشاره به آزاد سازی مقداری از اراضی ملی تصرف شده توسط متخلفان، بیان کرد: امسال با حکم مراجع قضایی و با هماهنگی نیروهای انتظامی موفق به آزاد سازی 24 فقره اراضی تصرف شده در سال های قبل به مساحت 42/98 هکتار و بازگشت به منابع طبیعی شهرستان شدیم.
رئیس اداره منابع طبیعی گلپایگان اشاره ای به اقدامات انجام شده به منظور اجرای کمربند حفاظتی در شهرستان کرد و گفت: چهار و هشت دهم کیلومتر مرز بین اراضی ملی و مستثنیات افراد در پلاک های فیلاخص و وانشان با اعتباری بالغ بر 140 میلیون ریال از اعتبارات استانی با استفاده از 58 بنچ مارک تیپ سه جداسازی شد.
وی اضافه کرد: امسال در یک و هفت دهم کیلومتر از اراضی شهرستان توسط 14 بنچ مارک تیپ سه، کمربند حفاظتی مشارکتی ایجاد شد.
نظارت بر اجرای طرحهای قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگل ها و مراتع با جدیت ادامه دارد
حیدری در خصوص نظارت بر اجرای طرحهای موضوع ماده سه قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگل ها و مراتع در گلپایگان، عنوان کرد: سال های گذشته در قالب ماده سه و به منظور درخت کاری و ایجاد پوشش گیاهی در شهرستان، طرح هایی را به متقاضیان واگذار کردند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان اشاره ای به مزیت های این طرح کرد و گفت: برای جلوگیری از سوء استفاده از بخش زمین داری و ارزش افزوده زمین، انتقال قطعی و واگذاری سند به متقاضی در این طرح انجام نمیشود و تنها در قالب قرارداد های ده و سی ساله و قابل تمدید واگذاری صورت میگیرد.
وی اظهار کرد: امسال برای 190 هکتار از طرح های جنگل داری فرم های نظارتی تکمیل شد و در صورت کامل نشدن طرح، این موضوع در کمیته فنی استان اصفهان مطرح و بعد از اخطار های لازم و در صورت اجرا نشدن پروژه، طرح ابطال خواهد شد.
امسال هیچ حریقی در مراتع شهرستان اتفاق نیفتاده است
حیدری اظهار کرد: امسال به منظور اطفاء حریق احتمالی در مراتع گلپایگان، اطلاعیه های هشدار دهنده حریق تهیه و توزیع شد که خوشبختانه در این سال هیچ گونه حریقی در مراتع اتفاق نیفتاد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از حریق در مراتع گلپایگان، گفت: تعداد هشت تیم محلی اطفاء حریق در مناطق مختلف شهرستان تشکیل و وسایل اطفاء حریق همچون بیل، آتش کوب و شن کش در بین آن ها توزیع شد.
وی خاطر نشان کرد: بهره برداران در صورت وقوع آتش سوزی مستقیماً در محل حضور داشته و به سرعت میتوانند اقدامات لازم را انجام دهند و به این دلیل وسایل اطفاء حریق در اختیار آن ها قرار گرفت.