وجود بیشترین امامزاده شاخص کشور در استان اصفهان/ فعالیت های عمرانی ۵۰۰ امامزاده در حال انجام است

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، با اشاره به وجود ۷۱۸ امامزاده در استان اصفهان، گفت: فعالیت عمرانی در ۵۰۰ امامزاده این استان، در دست انجام و اقدام است.

به گزارش دیار عالمان حجت الاسلام رضا صادقی در مراسم افتتاح ۱۵ واحد مسکونی موقوفه حاج حسن شهریاری گلپایگان، که امروز در این ساختمان برگزار شد، اظهار کرد: استان اصفهان بیشترین امامزاده شاخص در سطح کشور را دارد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، با اشاره به اینکه 718 امامزاده در استان اصفهان وجود دارد که در 500 مورد آن هم اکنون کار عمرانی انجام می شود، گفت: این نشانگر ارادت مردم و زحماتی است که برای این ذخایر معنوی احیا شده و کارهای فرهنگی بسیاری صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان ۱۵ هزار و ۲۰۰ موقوفه با ۴۴ هزار رقبه وجود دارد، عنوان کرد: 23 هزار رقبه ما متصرفی منفعتی و حدود 10 هزار رقبه غیر متصرفی است که توسط اولاد آنها اداره می شود.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به اینکه 60 درصد موقوفات استان زراعی و کشاورزی است، تصریح کرد: متاسفانه خشک سالی های اخیر باعث شده پرداخت مال الاجاره با توجه به کشت کم برای مستاجرین مشکل باشد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه 610 موقوفه دست آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: حدود ۴۹ و نیم میلیارد تومان مطالبات از نیروهای انتظامی، سپاه و بسیج و ارتش در استان اصفهان داریم و حدود هفت  میلیارد تومان مال الاجاره آموزش و پرورش و وزارتخانه ها به تاخیر افتاده است.

وی با اشاره به اینکه استان اصفهان از نظر موقوفه های حوزه های علمیه رتبه سوم در کشور را دارد، بیان کرد: مدرسه چهار باغ اصفهان موقوفات عظیمی در استان های، آذربایجان، جهار محال بختیاری و .. دارد.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه تعداد زیادی از موقوفات واگذار شده بود، یاداور شد: در چهار سال گذشته، پنج مدرسه  که در تصرف آموزش و پرورش و وقف انتفاع بود ولی تبدیل به مدارس منفعتی شده بود و از اجرای نیت واقف منحرف شده بود را آزاد کردیم.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان، بیان کرد: مدرسه مریم بیگم که میلیارد ها تومان در اصفهان ارزش داشت و ۴۰ سال دست آموزش و پرورش بوده به نیت واقف که برای طلاب بود، برگشت.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی اضافه کرد: بیش از 50 کاروان سرا در اصفهان که برای مساجد و اماکن مقدس وقف شده و همه از بین رفته است امروز احیا شده و جذب توریست و گردشگری مذهبی دارد.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به کاروانسراهایی همچون ابوزید آران بیدگل و کاروان سرای قمصر، خاطرنشان کرد: هتل های مذهبی و آب انبارها که از بین رفته بود در استان اصفهان احیا شده و به بهره برداری رسیدند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه در شهرستان گلپایگان نیز اسناد مهمی اخذ شد، خاطرنشان کرد: مجموعه حسن شهریاری چند سال رها شده بود که با پیگیری هایی که صورت گرفت به اتمام رسید.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به اینکه برای بیش از 70 موقوفه با بخش خصوصی وارد سرمایه گذاری شدیم، گفت: 140 رقبه در کنار آقا علی عباس ساخته شد که یک منبع درآمد پایدار برای امامزاده است.