به گزارشدیار عالمان؛ شهرستان گلپایگان در فاصله 156 کیلومتری شمال غرب اصفهان و 352 کیلومتری تهران واقع شده است.
این شهرستان با داشتن آب و هوایی معتدل و پیشینه و قدمت تاریخی زیاد و همچنین نزدیکی به شهرهای پرجمعیت مقصد مناسبی برای سفر گردشگران است؛ وجودمناطق طبیعی گردشگری، مکان های تاریخی و مذهبی و همچنین بافت سنتی روستاهای آن، پاسخگوی هر نوع سلیقه ای است.
گلپایگان با داشتن این مزایا می تواند مکان مناسبی برای سرمایهگذاری در زمینه تأسیسات گردشگری باشد.
شرایط خوب آب و هوایی، وجود سد گلپایگان، کاروانسرا ها، منازل و حمام های تاریخی در این شهرستان می تواند فرصت مناسبی را برای سرمایه گذاران جهت تبدیل این مناطق به مراکز تفریحی و سرگرمی، مراکز گردشگری ساحلی، مناطق نمونه گردشگری، هتل ها و اقامت گاه های بوم گردی، سفره خانه های سنتی و مجتمع های پذیرایی بین راهی فراهم آورد.
متأسفانه تاکنون از این ظرفیت استفاده مناسبی نشده و نیاز است اقدامات بیشتری جهت جذب سرمایه گذار انجام شود.
برای معرفی این ظرفیت ها گفت و گویی را با جناب آقای مصطفی قانونی سرپرست میراث فرهنگی گلپایگان انجام دادیم:
*به نظر شما چگونه میتوان به توسعه گردشگری در گلپایگان کمک کرد؟
گلپایگان از جمله مناطقی است که میتواند گردشگران و مسافران زیادی را به خود جذب کند؛ تبدیل شدن به قطب گردشگری موجب ایجاد اشتغال و توسعه در همه امور شهرستان خواهد شد.
ما باید با افزایش امکانات رفاهی و جاذبه های گردشگری در گلپایگان زمینه حضور مسافران در منطقه ایجاد کنیم.
بسیاری از بناهای تاریخی شهرستان قابلیت تبدیل شدن به تأسیسات گردشگری دارد و سرمایه گذاران میتوانند با سرمایه گذاری در آن ها اتفاقات خوبی را رقم بزنند.
*چه روستاهایی در گلپایگان قابلیت تبدیل شدن به اقامتگاه های بوم گردی دارند؟
بیشتر روستا های گلپایگان به علت داشتن آب و هوای خوب و خانه های قدیمی با بافت سنتی قابلیت تبدیل شدن به اقامتگاه های بوم گردی را دارند و افراد می توانند با درخواست مجوز از میراث فرهنگی این منازل را به اقامتگاه بوم گردی تبدیل کنند.
روستای هنده در محل بالا دست سد گلپایگان با داشتن طبیعت بسیار زیبا و بافت تاریخی و خشت و گلی روستا ظرفیت بسیار مناسبی را جهت جذب سرمایه گذار و تبدیل به اقامتگاه های بوم گردی برای اقامت توریست ها و همچنین ایجاد مجتمع های تفریحی و گردشگری دارد.
روستای وانشان نیز با داشتن آب و هوای معتدل و وجود درختان بسیار و همچنین بافت تاریخی، قابلیت تبدیل به اقامتگاه های بوم گردی را دارد.
*آیا به نظر شما از کاروانسرا های متعدد در گلپایگان نیز میتوان جهت تبدیل شدن به تأسیسات گردشگری استفاده کرد؟
بله، گلپایگان به دلیل قرار گرفتن در جاده ابریشم دارای کاروانسرا های زیادی است که می توان از آن ها برای تبدیل به هتل و اقامتگاه استفاده کرد.
کاروانسرای تور واقع در روستای در یکی از بنا های ثبت شده مربوط به دوره صفویه است که به دلیل قرار گرفتن در مسیر اصفهان قابلیت تبدیل به هتل یا مرکز پذیرایی بین راهی دارد.
کاروانسرای روستای نیوان نیز همین قابلیت را داشته و در صورت پیدا شدن سرمایه گذار می تواند به هتل سنتی تبدیل شود.
*چه مناطق دیگری در گلپایگان قابلیت سرمایه گذاری و تبدیل به مراکز گردشگری دارد؟
حمام های قدیمی بسیاری در گلپایگان وجود دارد که قابلیت طرح های گردشگری در آن ها وجود داشته و میتوان از آن ها برای تبدیل به سفره خانه های سنتی، موزه های مجموعه داری و اقامتگاه های بوم گردی استفاده کرد؛ از جمله این حمام ها که بیشتر مربوط به دوره قاجاریه است میتوان به حمام رباط حسینیه، حمام سررباطان، حمام اسفنجه، حمام غرقاب و حمام های خیابان امام حسین (ع) و خیابان آیت الله طالقانی اشاره کرد.
همچنین برج و باغ علی اکبری از جمله آثار ثبت شده مربوط به دوران قاجاریه است که قابلیت تبدیل به سفره خانه سنتی دارد.
*آیا تاکنون مجوزی برای ایجاد این چنین مراکزی در گلپایگان صادر شده است؟
بله، از جمله میتوان به اکوکمپی در منطقه بیشه گلشهر در مسیر کوه صالح پیغمبر اشاره کرد که مجوز گرفته و در حال احداث است.
همچنین خانه تاریخی شجاع نظام از بناهای تاریخی ثبت شده مربوط به دوره قاجاریه است که سرمایه گذار در نظر دارد این بنا را به اقامتگاه بوم گردی تبدیل کند.
انتهای پیام/ دیار عالمان