به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ ابراهیمی به منظور فراهم کردن مقدمات نشست بین المللی ژنو -2 که قرار است در ماه نوامبر (آبان ماه) برگزار شود، به ایران سفر کرده است. پیش از این اعلام شده بود که قرار است اخضر ابراهیمی به تهران بیاید تا رسما از ایران برای حضور در مذاکرات ژنو دو دعوت کند.(ایــنـــجـــا [1]) مسئله حضور ایران در مذاکرات ژنو از آنجایی حساس شد که دور پیشین این مذاکرات بدون حضور ایران بدون نتیجه ملموس به پایان رسید و خیلیها علت آن را عدم حضور ایران به عنوان یکی از حامیان مهم حکومت سوریه در منطقه عنوان کردند.
اما حالا هم که به نظر میرسد طرفهای غربی تمایل دارند ایران در این مذاکرات حضور داشته باشد برای این حضور پیش شرط اعلام کردهاند. مهمترین پیش شرطی که طرفهای غربی تا کنون اعلام کرده اند پذیرش بیانیه پایانی نشست ژنو یک است. (ایــنـــجــا [3]) اما این موضوع مورد پذیرش ایران نیست و آنچنان که رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است ایران برای حضور در این نشست شیفتگی ندارد.(ایـــنـــجـــا [4]) پذیرش بیانیه پایانی ژنو1 به معنی پذیرش دولت انتقالی و سرنگونی بشار اسد است. علی لاریجانی رئیس مجلس در این باره گفت: در روزهای اخیر برخی مقامات ایالات متحده مطالبی را مطرح کردند و در مسئله سوریه و تشکیل کنفرانس ژنو 2 برای ایران شروطی را گذاشتند. از جمله اینکه ایران باید نتایج ژنو 2 را بپذیرد و دولت گذار را قبول کند و بشار اسد هم نباید برای دولت دوره بعد کاندیدا شود. به نظر میرسد رجال سیاسی آمریکا یا دچار بیماری فراموشی ذهنی شدند یا تمارض به این کسالت روانی میکنند. شرکتکنندگان در کنفرانس ژنو1 باید جواب دهند که چرا مصوبات کنفرانس ژنو یک را دنبال نکردهاند و دنبال راه حل دیگری رفتند. آمریکا با برخی کشورهای منطقه که با سر و صدا در کنفرانس شرکت کردند باید پاسخ دهند چرا دنبال راه حل نظامی رفتند و این کشتار مسلمانان را باعث شدند.
با وجود اینکه ایران همچنان بر این موضع خود که نباید پیش شرطی برای آینده سوریه تعیین کرد و سرنوشت این کشور باید به دست مردم این کشور رقم بخورد تاکید دارد اما طرف های غربی بر آینده سوریه بدون بشار اسد اصرار میورزند. جان کری وزیر امور خارجه آمریکا پس از نشست دوستان سوریه در لندن گفت: بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه همچنان به استقرار موشکهای دوربرد و سلاحهای کلاسیک میپردازد و از نیروهای هوایی خود برای ایجاد ترس و وحشت بین مردم استفاده میکند.(ایــنــجـــا [5]) از سوی دیگر، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز در پایان نشست لندن عنوان داشت که شرکتکنندگان در این نشست توافق کردند که بشار اسد نباید هیچ نقشی در آینده سوریه ایفا کند.
مسئولان ایرانی آمادگی خود را برای حضور در ژنو دو اعلام کرده اند. البته همانطور که حسن روحانی رئیس جمهور گفته است : در همه مذاکرات از جمله «ژنو 2» اگر بدون شرط باشد، جمهوری اسلامی ایران حضور خواهد داشت. (ایـــنــجـــا [6])
اگرچه در داخل کشور برخی معتقدند که این طرف های غربی و مخالفان حکومت بشار اسد هستند که باید نیاز به حضور ایران در مذاکرات ژنو را احساس کنند و حتی فرش قرمز هم بیاندازند(ایـــنـــجـــا [7]) اما خود مخالفان چنین نظری ندارند. اصرار برخی از آن ها به برکناری بشار اسد به عنوان پیش شرط مذاکرات به حدی بود که اعلام کردند در مذاکرات ژنو شرکت نخواهند کرد.(ایــنـــجــا [8])
به نظر می رسد آنچه که دو طرف بر آن توافق دارند این است که مسئله سوریه راه حل نظامی ندارد اما رسیدن به راه حل سیاسی داشتن اعتماد متقابل است که گذاشتن پیش شرط این اعتماد را از بین میبرد.