طرح انتقال آب به منطقه دشت شمال گلپایگان در گرو استیفای حقابه شهرستان است

مسئول کارگروه اقتصادی مجمع راهبردی گلپایگان، با اشاره به اینکه طرح شاخص این مجمع طرح انتقال آب به منطقه دشت شمال گلپایگان است و در این زمینه نیز کارهایی صورت گرفته عنوان کرد: طرح انتقال آب به منطقه دشت شمال گلپایگان در گرو استیفای حقابه و یا استفاده از مازاد حقابه شهرستان گلپایگان در دشت شمال خواهد بود.

به گزارش دیار عالمان؛ عباس نیکنامی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: طرح های زیادی در کارگروه اقتصادی مجمع راهبردی گلپایگان تاکنون به تصویب رسیده که طرح های زودبازده اقتصادی در زمینه دامداری، زراعت، آبزی پروری، پرورش قارچ خوراکی، آبیاری های بارانی، آبیاری کم فشار و همچنین طرح راهکار گردشگری در منطقه سد کوچه ری از این قبیل بوده است.

وی با اشاره به اینکه طرح شاخص این مجمع طرح انتقال آب به منطقه دشت شمال گلپایگان است و در این زمینه نیز کارهایی صورت گرفته عنوان کرد: طرح انتقال آب به منطقه دشت شمال گلپایگان در گرو استیفای حقابه و یا استفاده از مازاد حقابه شهرستان گلپایگان در دشت شمال خواهد بود.

مسئول کارگروه اقتصادی مجمع راهبردی گلپایگان با اشاره به مطالبات مردم منطقه دشت شمال با توجه به کمبود آب زراعی و پایین رفتن سطح آبه ای زیرزمینی و خشکسالی بیان کرد: وجود زمین های مرغوب و فاقد آب کشاورزی باعث شد روی این طرح کار شود.

نیکنامکی با بیان اینکه دشت شمال گلپایگان از حاشیه کنار رودخانه شروع می شود و اسفاجرد، فاویان، شادگان، بالای دم آسمان، اطراف شید آباد و دستجرده را شامل می شود تصریح کرد: دشت شمال قبل از انقلاب دریاچه نمکی بود که پرنده های مهاجر در فصل زمستان و پاییز به این منطقه کوچ می کردند.

وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب توسط وزارت طرح احیای دشت شمال مطرح شد خاطرنشان کرد: پس از احداث کانال و زه کشی و خروج آبهای شور قرار بود با انتقال آب شیرین از سد قدیم گلپایگان این خاک احیا و شوریش را از بین ببرند.

مسئول کارگروه اقتصادی مجمع راهبردی گلپایگان با اشاره به اینکه این طرح ناتمام ماند و تنها کانال کشی و زه کشی آن صورت گرفت، ادامه داد: این باعث شد منطقه مذکور خشک و پایگاهی برای ایجاد ریزگردها در منطقه شود.

نیکنامی تصریح کرد: علاوه بر این موارد پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی و خشک شدن قنات ها و چاه ها سبب شد این منطقه هر روز خشک تر و فاقد کشت سبز شود.

وی با بیان اینکه اوضاع پیش آمده سبب مهاجرت بسیاری افراد از این روستاها شده خاطرنشان کرد: چیزی حدود 4 هزار هکتار زمین و 915 خانوار این روستاها سبب شد روی این طرح کار شود.

مسئول کارگروه اقتصادی مجمع راهبردی گلپایگان بهره وری و اجرای الگوی کشت مناسب با استفاده از آبیاری نوین زمین و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان روستایی و همچنین تولید محصولا کشاورزی استراتژیک مثل گندم و جو را هدف اجرای طرح دانست و گفت: با اجرای این طرح شاهد تحول مناسب در اکوسیستم منطقه و بهبود کیفیت مواد و فضای پوشش گیاهی منطقه خواهیم بود.

نیکنامی با اشاره به اینکه 20 هزار هکتار مراتع این نواحی حوزه آبریزی است، یاداور شد: آب مورد نیاز این طرح از محل استیفای حقابه که حقوق مشروع این مردم است و حتی برای آن سند و مدرک نیز دارند و همچنین استفاده از مازاد حقابه شهرستان باید تهیه گردد.

وی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته تا امروز برای این طرح خاطرنشان کرد: انتظار ما از اعضای شورای راهبردی شهرستان این است که با هماهنگی و هم دلی و به دور از خط و خط بازی سیاسی بتوانیم با کم کردن بار مالی و همیاری مردم منطقه علاوه بر اشتغال پایدار و امنیت غذایی رشد و شکوفایی منطقه را شاهد باشیم.

مسئول کارگروه اقتصادی مجمع راهبردی گلپایگان با اشاره به انتقال آب و این طرح ناتمام مانده بیان کرد: اکنون نزدیک به 2 هزار هکتار از اراضی که به ساختمان تبدیل شده، حق شهرستان است که این میزان آب به منطقه وارد شود.