logo

امروز دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳

Monday, 6 January , 2025

رئیسی: دارید ایران را لیبی می‎کنید/دیپلماسی به این معنا که در انتخابات از بیگانه کمک بگیریم را بلد نیستیم/عدالت یعنی یک جوان مشکین‎شهری بتواند کارآفرین شود/کارگاه‎های تولیدی، توزیعی شده/سهم ایران در 2300 میلیارد دلار تجارت منطقه چقدر است؟

پس از اردبیل اکنون نوبت تبریز است تا پذیرای سید محرومان باشد. سخنان امروز او به راستی که تکان‎دهنده بوده است. او هم در خصوص مناظره و اینکه سینه‎اش پر از حرف است اما اخلاق اجازه نمی‎دهد بگوید، سخن گفت هم در خصوص درد مردم و رجوع‎هایی که به او می‎شود. برخی جملاتش را با بغض بیان می‎کرد. رئیسی واقعاً درد مردم را دارد.

تاریخ انتشار: ۲۳:۳۲ - شنبه ۱۳۹۶/۰۲/۲۳
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
رئیسی: دارید ایران را لیبی می‎کنید/دیپلماسی به این معنا که در انتخابات از بیگانه کمک بگیریم را بلد نیستیم/عدالت یعنی یک جوان مشکین‎شهری بتواند کارآفرین شود/کارگاه‎های تولیدی، توزیعی شده/سهم ایران در 2300 میلیارد دلار تجارت منطقه چقدر است؟

به گزارش دیار عالمان به نقل از رجانیوز؛پس از اردبیل اکنون نوبت تبریز است تا پذیرای سید محرومان باشد. سخنان امروز او به راستی که تکان‎دهنده بوده است. او هم در خصوص مناظره و اینکه سینه‎اش پر از حرف است اما اخلاق اجازه نمی‎دهد بگوید، سخن گفت هم در خصوص درد مردم و رجوع‎هایی که به او می‎شود. برخی جملاتش را با بغض بیان می‎کرد. رئیسی واقعاً درد مردم را دارد.

 

نیکزاد در این سفر رئیسی را همراهی می‎کند.

 

تکمیلی:

 

رئیسی گفت: سلام و صلوات بر وجود مقدس امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف. سلام و درود بر ایثارگران و جانبازان. سلام بر مردان و زنان این خطه. سلام و درود بر خانواده‎های معزز و مکرم شهیدان و ایثارگران. سلام و درود بر مردان و زنانی که از مشروطه ت اانقلاب شکوهمند اسلامی و از انقلاب تا دوره دفاع مقدس و از دوره دفاع مقاس تا دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت همواره از خود کارنامه درخشان و نورانی مجاهدت مردان و زنان آذربایجانی به جا گذاشته است. یاشاسین آذریابجان.

 

او گفت: سلام بر شهدای عالی قدر این خطه، شهید باکری‎ها. سلام بر علمای بزرگ علامه طباطبایی، علامه امینی، علامه جعفری، بزرگان از ائمه جمعه. مرحوم آیت الله قاضی، مرحوم شهید بزرگوار معلم اخلاق همه ما شهید مدنی بزگ و درود بر همه صلحا و بزرگانی که در خطه آذربایجان از ستارخان و باقرخان گرفته تا مردان و زنان با شهامتی که امروز نام‎آور این خطه متدین‎نشین شجاع هستند.

 

رئیسی افزود: افتخار بزرگی است در جمع بسیار نورانی شما هستم. ابراز محبت شما به این طلبه حتما به اعتبار خود من و شخص من نیست. به اعتبار یک خدمتگزار به آستان مقدس حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا است. به اعتبار یک خدمتگزار به رمردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی است. به اعتباری سربازی برای این کشور و مردم این کشور و این وطن عزیز است.

 

او ادامه داد: آنچه امام، رهبری، شهدا و شما بزرگواران فریاد زدید، مسئله عدالت است؛ در همه عرصه‎ها. یعنی هر کس به حق شرعی و قانونی خودش برسد. دو نگاه وجود دارد. نگاه اول. به کسانی تسهیلات داده شود، کمک شود که آنها سرمایه‎گذاری کنند و در پرتو توسعه‎ای که آنها ایجاد می‎کنند و کارخانه‎ای که آنه اایجاد می‎کنند، محرومین و فقرا هم به نوایی برسند. راننده تاکسی، مسئول دبیرخانه و کارمند آنجا شوند. این یک نگاه است. نگاه دوم این است که ظرفیت‎های کشور بین همه آحاد کشور تقسیم شود و همه امکانات در اختیار همه باشد. شاید یک جوان روستایی در تبریز و مراقه و شاید یک جوانی در گوشه شهر مشکین‎شهر بتواند مظهر یک خلاقیت و ابتکار شود. خود او هم بتواند یک کارآفرین باشد. ما حتما معتقدیم باید از کارآفرینان و سرمایه‎گذاران حمایت شود و دولت کار و کرامت از همه سرمایه‎گذاران حمایت خواهد کرد. اما سخن از عدالت است. برای همه آحاد مردم. برای اینکه همه بتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند و در جامعه نقش ایفا کنند. زنان این جامعه، دختران این جامعه با حفظ منزلت و کرامت زن دارای نقش اجتماعی درخور باشند. بتوانند مردان و زنان ما ایفای نقش کنند. ما عمیقا معتقدیم امنیت ما در این کشور و نعمت‎هایی که داریم به برکت حضور مردم است. به برکت سلحشوری 8 سال دفاع مقدس است.

 

او ادامه داد: سایه جنگ را حضور مردم متدین و این اجتماعات عظیم در کشور برداشته است.

 

رئیسی گفت: باید این نگاه اصلاح شود که گره‎گشای کشور ما و مشکلات ا بیگانگان هستند. ما معتقدیم کلید قفل مشکلات و کسب و کار و رکود و بیکاری در کشور مردم و حضور جوانان غیور و انقلابی است.

 

او افزود: بیگانگان برای کدامین ملت گره‎گشا بودند که دومی‎اش ما باشیم. گره از کار چه ملتی باز کردند که دومی‎اش ما باشیم. مگر کشور ما جایگاه منابع عظیم نیست؟ مگر کشور ما مجموعه نیروهای متراکم انسانی، فرهیخته، باسواد و کسانی که امروز در عالم نمونه‎اند نیست؟ مگر کشور ما آنجا که میدان به جوانان داده شده، ابتکار و خلاقیت و نوآوری در علم و فناوری، در نانوتکنولوژی در هوا-فضا و… موفق نبوده است؟ نه در حرف و به صورت تزئینی بلکه باید در عمل به جوانان میدان داد.

 

 

رئیسی گفت: راستی در شأن مردم است که عزیزان ما با همه وجود امکانات از فقر و بیکاری رنج ببرند؟ نه فقط کسی که کار ندارد، کسی که سال‎ها تحصیل کرده و منتظر کار است، پدری که کارگر است، بیکار می‎شود. چرا؟ از دولت سوالمان این است. راستی آیا حق و شأن این مردم است که از بیکاری رنج ببرند؟ آیا اینکه کارگاهی پس از کارگاه دیگر در کشور تعطیل شود، درست است؟ کارگاه‎های زیادی هستند. امروز کیف و کفش به عنوان یکی از محصولات نام‎آور تبریز و آذربایجان است. در تمام دنیا کار چرم در آذربایجان به عنوان یک صنعت نام‎آور است. کارگاه‎ها دارند دچار مشکل می‎شوند. 250 هزار کارگاه از کیف و کفش تا مصالح ساختمانی تا لباس دارد تعطیل می‎شود و کارگاه‎های تولیدی ما دارد تبدیل می‎شود به کارگاه‎های توزیعی. چرا؟ منشأ بیکاری واردات بی‎رویه است. کالهایی که امکان تولیدش در کشور هست. مگر شما به ملت قول ندادید؟ چرا بازار پر شده از کالاهای چینی؟ در دولت قبل هر سال 5  میلیارد دلار وارد شد در این دوره هر سال 10 هزار میلیارد کالای چینی وارد شد. این واردات بی‎رویه است. چه وارد شده؟ کالای مورد نیاز و اساسی؟ مواد واسطه؟ اینها باشد که حرفی نیست. کالاهایی وارد شده که امکان تولیدش در کشور هست. اینها سوال مردم است. سوال مردم این است که چرا این‎قدر قاچاق در کشور هست. مگر 18 میلیارد دلار قاچاق نیست. هر میلیارد دلار 100 هزار شغل ایجاد می‎کند. به خوبی می‎توان یک میلیون شغل از اینجا در کشور ایجاد کرد.

 

او افزود: مگر امروز در این فضای مجازی که فقط می‎گویند به روستاها اینترنت کشیدیم امکان شغل وجود ندارد؟ شغل روستایی چه می‎شود. وقتی جوان شغل خوب داشته بشد نشاط دارد. اما وقتی جوانی مدرک دستش است و شغل ندارد چه نشاطی برایش می‎ماند. نشاط واقعی وقتی است که مشکل جوانان ما حل ود. در اتحادیه اروپا کمتر از ما با دریا ارتبطا دارند. ما 3 هزار کیلومتر با دریا ارتباط داریم. آنها 50 درصد تولید ناخالص ملی‎شان از دریاست. برای ما این رقم 2 درصد است. می‎گویند نقدینگی نداریم. کشور ما کمبود نقدینگی دارد؟ مگر نقدینگی در این دولت سه برابر نشده؟ نقدینگی کجا رفته؟ باید می‎رفته در کارگاه‎ها و اشتغال ایجاد می‎کرد. اما اگر رفت دست چند نفر که گذاشتند در بانک و سودش را گرفتند و رقم زدند چه؟ مگر 11 میلیون جوان آماده ازدواج نداریم. 500 هزار نفر در نوبت تسهیلات هستند. حق است 500 هزار نفر برای 10 میلیون تومان؟ آن وقت یک نفر بیاید چند میلیارد بردارد ببرد؟

 

رئیسی گفت: ما سوالمان این است. این سوالات هم سوالات ما نیست. بنده به عنوان یک طلبه زبان کارگران، کشاورزان و زنان و جوانان این کشور و زبان کسانی هستم که رسانه ندارند و حرفشان در کشور شنیده نمی‎شود. در مقابل این سوال راهکار چیست؟ راهکار این است که دولت بگوید چه کردیم. نه اینکه بگوید 4 سال دیگر چه می‎کنیم. مردم می‎گویند این 4سال چه کردید که می‎خواهید 4 سال دیگر هم باشید؟

 

او ادامه داد: ما می‎گوییم بیایید بین مردم. اصلا بحث انتخاباتی نیست. از جوانان تبریز بپرسید آیا دولت به وعده‎هایش عمل کرده؟(مردم: نخیر) چرا رقیب‎هراسی می‎کنید؟ می‎گویید بیایند دیوار می‎کشند. بله! ما دیواری بین چپاولگران و حقوق مردم خواهیم کشید.

 

رئیسی گفت: می‎گویند شما دیپلماسی بلدید؟ می‎گوییم دیپلماسی یعنی چه؟ یعنی برقراری روابط خارجی با کشورهای دیگر در جهت تسهیل ارتباطات برای رونق دادن به اقتصاد کشور، فرهنگی کشور و اصول و مبانی و ارزش‎های کشور. رابطه ما با عراق چقدر خوب سات؟ اما بازار عراق چقدر دست ماست و چقدر دست ترکیه. سهم ایران اسلامی در 2300 میلیارد دلار تجارت منطقه چقدر است؟ ما به اندازه پول نفت می‎توانیم در تجارت منطقه سهم داشته باشیم. وزارت خارجه باید این کار را انجام بدهد. اگر دیپلماسی به این معناست که به کشورهای بیگانه بگوید اگر هوای ما را نداشته باشید ما در انتخابات رأی نمی‎آوری، ما این دیپلماسی را بلد نیستیم.

 

 

او گفت: می‎گویند شما اقتصاد را می‎دانید؟ ما می‎گوییم شما اول مسئله برجام را دنبال کردید. قرار بود میوه داشته باشد. چقدر سرمایه خارجی که همه چیز را در این 4 سال معطل گذاشتید جلب شد؟ کمتر از یک میلیارد. این سرمایه خارجی که قرار بود ثمره این سند باشد را باید مردم شاهد باشند. مسئله اقتصادی مسئله دوم ماست. اینها ثمره این نگاه است. قضیه برجام. بعد از آن بنیه دفاعی کشور، توان موشکی کشور مورد تردید و تحقیر قرار می‎گیرد که چرا نیروهای ما نشان دادند به دشمن که ما این میزان توان موشکی داریم. بعد می‎بینیم کار دیگری اتفاق می‎افتد. در دانشگاه شریف می‎خواهند دانشجویان ما ماهواره رو سکو قرار دهند و پرتاب کنند، جلویش را می‎گیرند. بعد سند 2030 امضا می‎شود که معنایش  این است که سند تحول آموزش و پرورش که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است به صورت داوطلبانه متوقف شود. کشورهایی برایشان اتفاقاتی افتاده که پیش روی ماست. اول آمدند سراغ توانایی‎هایشان. هسته‎ای‎شان را بار کردند بردند. لیبی را ببینید. گفتند توانایی‎های موشکی‎‎هایتان را هم باید متوقف کنید. به هوای اینکه تحریم را بردارند. اقتصاد لیبی فروپاشید. در کشور ما مسئله این است که این نگاهی که امروز در اقتصاد است غلط است. همه می‎فهمند نباید کارگاه‎ها را خواباند. این را همه می‎فهمند. اما چرا 17 هزار کارگاه تعطیل می‎شود؟ چرا 50 درصد از ظرفیت صنعتی کشور خالی است و اقدام نمی‎شود. چرا وزیر صنایع می‎گوید اگر 100 هزا رمیلیارد به من بدهید صنعت را راه می‎اندازم. خب از 700 هزار میلیارد 100 تا را به او می‎دادید. چرا این نگاه دارد برای مسائل کشور و مشکلات کشور با نگاه به بیگانه و دستان او ظرفیت کشور و ملت را نمی‎بیند و میخواهد این گره‎گاشیی را بیگانگان بکنند. این یک آسیب بسیار بزرگی است که یک جلوه‎اش در اقتصاد کشور است. جلوه‎های فراوانی دارد.

 

او افزود: شروع می‎کنند تهمت زدن و افترا زدن و از رقیب ترساندن و حرف‎های بسیاری که دارند می‎زنند و از رسانه‎های مختلف دارید می‎بینید. اطلاعات من در کشور کم نیست. قلب من صندوقچه اسرار بسیاری است که فقط ظرفیت من به دلیل پایبندی به اخلاق و قانون اجازه نمی‎دهد لب به سخن بگشایم و الا…(مردم: الله اکبر –  ابالفضل علمدار! رئیسی را نگهدار!)

 

او گفت: مصالح کشور از منافع شخصی مهم‎تر است. سر بزنگاه‎ها نشان داده می‎شود. تابع بزرگمردی هستیم که به او گفتند لب بگشا و بگو. او گفت امام به من فرمودند سکوت. آقایان مطالبی می‎گویند و ما هم بسیار سخن داریم. در فیلم تبلیغاتی گفتند از شما چه بگوییم . گفتم فیلم تبلیغاتی من زبان فقرا، بیکاران باشد. اصلا سخن ما این است. بیاییم این مسئله را حل کنیم. نگذاریم این دغدغه و مشکل بیکاری زن ما و جوان ما را خجلت‎زده کند. همسری مراجعه می‎کند 5 بچه دارم و از کار بیکار شدم. اینها من را رنج می‎دهد و الا امروز بهترین شغل عالم یعنی خدمتگزاری به امام رضا ر ا دارم اما این دغدغه‎ها ما را آرام نیم‎گذارد. می‎بینیم ظرفیت کشور و مشکلات کشور را. می‎دانیم اینها را می‎شود حل کرد. البته می‎دانیم در میدان بیاییم سنگ‎ها می‎زنند. ام ابدانند اما می‎توانیم چک برجام را با یک دولت انقلابی نقد کنیم.

 

او ادامه داد: کشور ما مشکل نقدینگی مشکل ذخیره و منابع و کمبود نیروی انسانی و کمبود آب ندارد. مشکل ما کمبود مدیریت انقلابی است در حوزه اجرا و اقتصاد که مردم را با این مشکلات مواجه کرده است. راه برون رفت از این مشکل به دلیل اینکه پیش روی ما 8 سال دفاع مقدس است این است که هر حا یک دولت انقلابی با روحیه جهادی به میدان آمد مشکلات را به کمک مردم و عنایت حضرت حق حل کرد. ما معتقدیم با تشکیل دولتی که کار کند نه تجارت، کار کند نه فعالیت در بخش خصوصی، کار کد و ایجاد کار برای مردم کند با کرامت برای زن و مرد، این مشکلات حل می‎شود.

 

او گفت: من شرمنده شما هستم. شرمنده جانبازانی هستم که امدند فرودگاه. شرمنده خانواده شهدا هستم که معطل شدند. چند ساعت است. بعد می‎آیند می‎گویند شما دارید با اتوبوس مردم را جمع می‎کنید.

 

او افزود: شما بیایید به  حرف مردم گوش دهید. در فتنه مردم آمدند گفتند اینها کسانی هستند که به آنها آب‎میوه دادند. اگر اعتراض و خواست جوان‎ها را توجه نکنید، وزی به این خواسته توجه خواهید کرد که آن روز دیگر دیر خواهد بود.

 

رئیسی گفت: آخرین کلام این است که می‎گویند می‎خواهند وضع را به گذشته برگردانند. ما اعلام کردیم نه بازگشت به گذشته نه تحمل وضع موجود بلکه تغییر به نفع مردم(مردم: تغییر به نفع ملت، با دولت کرامت)

 

 

 

 


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد