logo

امروز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

Saturday, 4 January , 2025

روحانی(خرداد 92): تامین مسکن ارزان برای جامعه جزو برنامه‌های دولت تدبیروامید است/روحانی(خرداد 95): ساخت مسکن به‌عهده دولت نیست!/مسکن مهر مزخرف! نامیده شد و حتی ماکت مسکن اجتماعی هم ساخته نشد!

کارنامه که خالی شد، وعده‌هایی که قبلا خود آن را «غیر عقلانی» خوانده‌ایم را تکرار خواهیم کرد، حمله به وعده‌های عملی شده و نشده رقبا را در دستور کار قرار خواهیم داد، همه غیر از خود را پوپولیست معرفی خواهیم کرد و با پروژه‌هایی که دیگران ساخته‌اند، عکس یادگاری خواهیم گرفت.

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۶ - دوشنبه ۱۳۹۶/۰۲/۱۸
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
روحانی(خرداد 92): تامین مسکن ارزان برای جامعه جزو برنامه‌های دولت تدبیروامید است/روحانی(خرداد 95): ساخت مسکن به‌عهده دولت نیست!/مسکن مهر مزخرف! نامیده شد و حتی ماکت مسکن اجتماعی هم ساخته نشد!
به گزارش دیار عالمان به نقل از روزنامه های زنجیره ای و حامیان دولت، این روزها مطالب متعددی در مذمت عوامفریبی و وعده های پوپولیستی منتشر کرده اند. این جماعت مدعی است که نباید با وعده‌های غیرواقعی، افکار عمومی را به سراب اقتصادی دل خوش کرد و این توهین به شعور مردم است.
بررسی کارنامه دولت یازدهم و مرور وعده ها و عمل ها، به خوبی عیار دولت تدبیر و امید! در پرهیز از عوامفریبی را مشخص می کند.
آقای روحانی-خرداد 92- در جریان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری گفت:«تامین مسکن ارزان برای جامعه جزو برنامه‌های دولت تدبیر و امید است».روحانی همچنین در همان روزها تاکید کرد:«مسئله مسکن در اولویت دوم جوانان [برای ازدواج] است که به آن توجه ویژه‌ای دارم. همین مشکل اقتصادی بسیاری از ازدواج‌ها را به طلاق رسانده است». روحانی در سال ۹۲ علی‌رغم انتقادهایی که به طرح مسکن مهر داشت در چندین نوبت قول داد که تا پایان فعالیت دولت یازدهم، طرح مسکن مهر تکمیل خواهد شد.
«عباس آخوندی» وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم نیز در بیست و سوم مردادماه 92 و در جلسه‌ی رأی اعتماد مجلس گفت:«شخص من هرگز با مسکن مهر مخالف نبوده و نیستم و من جزو اولین کسانی بودم که این موضوع را وارد نظام برنامه‌ریزی ایران کردم که بعد از آن، این مسئله ردیف پیدا کرد و مباحث دیگری چون بهسازی مسکن روستایی و مسکن اجتماعی تا قبل از دوره‌ی مسئولیت من در تاریخ ایران سابقه ندارد».
باید تحریم‌ها برداشته شود تا پروژه‌های عمرانی را تکمیل کنیم
اما با آغاز به کار دولت یازدهم، هیچ نشانه ای مبنی بر عزم دولت در ساخت مسکن مشاهده نشد. مقامات ارشد دولت بدون توجه به توان داخلی و ظرفیت های ملی تلاش می کردند تا تمام امور مردم را به مذاکرات هسته ای و توافق با کدخدا! گره زده و رفع تمامی مشکلات را به توافق هسته ای حواله دهند. برای نمونه«علی یونسی» دستیار رئیس جمهور-خرداد 94- گفت:«‌اکنون کشور از بیکاری رنج می‌برد، جوانان مشکل عدم استطاعت مالی برای ازدواج دارند و دولت وظیفه دارد این مشکلات را برطرف کند و امیدوارم با لغو تحریم‌ها این مشکلات برطرف شده و کارهای عمرانی نیز با سرعت بیشتری انجام شود». نوبخت سخنگوی دولت یازدهم نیز تاکید کرد:«باید تحریم‌ها برداشته شود تا پروژه‌های عمرانی را تکمیل کنیم».
مذاکرات پایان یافت و برجام امضا شد. روحانی 23 تیرماه 94 خطاب به مردم ایران گفت:«به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق]دی ماه 94[تمام تحریم‌های اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها بطور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق».
با امضای برجام و دستاورد تقریبا هیچ برای ایران، وعده های برجامی نیز رنگ باخت. در همین راستا عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت گفت:«بازار مسکن بازار داخلی است و توافق هسته‌ای خیلی نمی‌تواند تأثیر مستقیمی بر روی این بازار داشته باشد».
توهین وزیر میلیاردر به میلیون ها ایرانی!
نزدیک به دوسال از روی کارآمدن دولت یازدهم گذشت. در این مدت هیچ نشانه ای از اهتمام به ساخت مسکن برای مردم مشاهده نشد. اعتراض ها به دولت پیر و خسته از سوی افکار عمومی افزایش یافت. اما در این میان،عباس آخوندی-وزیر میلیاردر دولت- به جای پاسخگویی درباره وعده های دولت و کارنامه خود در جایگاه شاکی نشست و با توهین به مردم در پاسخ به سوال دبیر کمیته مطالبه حق مسکن-بهمن 93- در اظهار نظری توهین آمیز عنوان کرد: «مسکن مهر طرح مزخرفی است!».
این اظهارنظر توهین آمیز در حالی بیان شد که مسکن مهر موجب خانه‌دار شدن 8 تا 10 میلیون نفر از هموطنانمان شده بود.
توهین آخوندی به مسکن مهر به همین جا ختم نشد.«طرح گمراه‌کننده»،«طرح فاجعه آمیز» و… از دیگر توهین های وی به این طرح بود. این توهین های پیاپی در کنار بی کارنامه بودن وزیر، واکنش های گسترده افکار عمومی را در پی داشت. این مسئله در افکار عمومی شکل گرفته بود که «کجای دنیا خانه‌دار کردن قشر ضعیف مزخرف است که این وزیر این اتهام را می‌زند.وزیری که کاخ‌نشین باشد باید هم از حاشیه‌نشینی و مستاجری به عنوان مزخرف نام ببرد». همچنین تاکید شد:«آقای آخوندی اگر یک واحد مسکن اجتماعی، یک واحد احیای بافت فرسوده، یک واحد ساماندهی حاشیه‌نشینها، یک واحد در قالب صندوق زمین و مسکن و در مجموع یک واحد مسکونی از برنامه‌های ادعایی سه سال پیش خود را شروع کرده است، گزارش دهد».
علی‌رغم تخریب‌های دولت یازدهم علیه مسکن مهر، نتایج یک نظرسنجی نشان داد در مقایسه طرح‌های «مسکن اجتماعی»، «مسکن استیجاری» و «مسکن مهر» بیش از 65 درصد مردم به مسکن مهر رأی داده اند.طی این نظرسنجی که اوایل خردادما 95 در برنامه تلویزیونی «ثریا» انجام شد، در پاسخ به این سؤال که از بین طرح‌های «مسکن اجتماعی»، «مسکن استیجاری» و «مسکن مهر»، کدام شیوه حمایتی را برای تأمین مسکن مورد نیاز مردم و زوج‌های جوان مناسب می‌دانید؟ بیش از 65 درصد مردم به مسکن مهر رأی دادند.
ساخت مسکن به‌عهده دولت نیست!
اما بی توجهی دولت به مسکن، به توهین های دولتمردان به مسکن مهر خلاصه نمی شود. مقامات ارشد دولت به صراحت از ساخت مسکن برای مردم شانه خالی کردند. روحانی در  جلسه توسعه و سرمایه‌گذاری ‌آذربایجان غربی- خرداد 95- گفت:« اصولاً، احداث فرودگاه، کشیدن خط‌آهن، ساخت مسکن یا احداث اتوبان به‌عهده دولت نیست بلکه دولت موظف به بهبود شرایط سرمایه‌گذاری و فضای کسب و کار و ارتقای روابط کشور با دولت‌های خارجی است تا امکانات لازم برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را فراهم آورد».
این اظهارنظر تامل برانگیز در حالی است که در فصل سوم قانون اساسی و زیر فصل «حقوق ملت» اصل سی و یکم با تاکید بر این‌که داشتن‏ مسکن‏ متناسب‏ با نیاز، حق‏ هر فرد و خانواده‏ ایرانی‏ است، دولت‏ را موظف کرده‏ با رعایت‏ اولویت‏ برای‏ آنها که‏ نیازمندترند به‏ خصوص‏ روستانشینان‏ و کارگران‏ زمینه‏ اجرای‏ این‏ اصل‏ را فراهم‏ کند.
مسکن اجتماعی تنها روی کاغذ اجرا شد!
دولت یازدهم تلاش کرد تا «کلمه» مسکن اجتماعی را جایگزین «طرح عملیاتی شده» مسکن مهر کند و از آن به عنوان طرح اصلی دولت در حوزه مسکن نام برد. اما علیرغم هیاهوی رسانه ای تا به امروز حتی یک ماکت از «مسکن اجتماعی» نیز ساخته نشده است چه برسد به ساخت و تحویل آن به مردم. در نهایت مسکن مهر رها شد و مسکن اجتماعی نیز تنها روی کاغذ اجرا شد.
بررسی‌ها نشان می‌دهد رکود مسکن مهم‌ترین خروجی وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن و ساختمان در سالهای اخیر بود. رکودی که علاوه بر کاهش حجم معاملات نسبت به سال‌های قبل، تبعات منفی بسیاری هم بر صنایع وابسته به بخش مسکن داشت.
تبعات وعده های پوپولیستی
تبعات روی کار آمدن با وعده‌های پوپولیستی و عوامفریبانه علاوه بر مردم در نهایت، دامن وعده دهنده را هم خواهد گرفت. امروز روی کاغذ تمامی تحریم‌ها لغو شده، به تمام اهداف برجام از جمله گشایش اقتصادی عموم مردم رسیدیم، از رکود عبور کردیم، کسب و کار مردم رونق گرفته، میلیون‌ها شغل ایجاد شده، هم چرخ سانتریفیوژها می چرخد و هم چرخ کارخانه ها، اموال بلوکه شده کشورمان آزاد شده،ایران هراسی در منطقه و جهان پایان یافته و تقریبا همه مردم به دلیل سرشار بودن از درآمد، اصلا به یارانه نیازی ندارند.
کارنامه که خالی شد، وعده‌هایی که قبلا خود آن را «غیر عقلانی» خوانده‌ایم را تکرار خواهیم کرد، حمله به وعده‌های عملی شده و نشده رقبا را در دستور کار قرار خواهیم داد، همه غیر از خود را پوپولیست معرفی خواهیم کرد و با پروژه‌هایی که دیگران ساخته‌اند، عکس یادگاری خواهیم گرفت.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد