logo

امروز شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

Saturday, 11 January , 2025

در برنامه دو نیم ساعت شبکه خبر؛

عراقچی:اعتمادسازی از نظر ما رفع تحریم هاست

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران گفت: گام اول گامی است که دو طرف باید هم زمان بردارند. پیشنهاد ما این است که هر دو طرف نگرانی فوری یکدیگر را برطرف کنند.اعتمادساری از نظر ما رفع تحریم ها است که مورد پذیرش طرف مقابل نیز بوده است .

تاریخ انتشار: ۰۷:۵۴ - یکشنبه ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
مدت زمان مطالعه: 14 دقیقه
عراقچی:اعتمادسازی از نظر ما رفع تحریم هاست

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ سید عباس عراقچی ، معاون بین الملل وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با حضور در برنامه دو نیم ساعت از شبکه خبر درباره مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو گفت: تعابیر مختلفی از از این مذاکرات از سوی هیأت های شرکت کننده مانند سازنده، جزئی و دقیق به کار رفته است اما به نظر من جدی بودن مذاکرات برای هر دو طرف مهم ترین دستاورد این دور از مذاکرات بود.

164176_441

وی با بیان اینکه ما کاملا جدی بودیم وبرای مذاکرات محتوایی و جدی به ژنو رفتیم، اظهار داشت: همین جدیت را در طرف مقابل نیز مشاهده کردیم . البته اختلافات عمیق کماکان وجود دارد. ما بر اصول خود اصرار داریم و راه طولانی و عمیق را در پیش رو داریم.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: جدیت باعث شد که وارد راه جدید شدیم و امیدواریم این جدیت در آینده نیز ادامه داشته باشد.

عراقچی درباره تفاوت این دور از مذاکرات با گذشته ، افزود: بعد از مدت ها توانستیم وارد یک مسیر مشترک شویم. سابق بر این مسیرهای متفاوتی را از هم داشتیم، خواسته ها ، نگاه ها و رویکردها متفاوت بود و برای اولین بار در این دور وارد مسیر مشترک شدیم که البته طولانی و پرفراز و نشیب است.

وی با بیان اینکه دشمنان و موانع زیادی وجود دارد ، اظهار داشت: مهم این است که در پایان دو روز مذاکرات قالب طرح ایران برای ادامه مذاکرات مورد پذیرش طرف مقابل واقع شد. در محتوای طرح اختلاف وجود دارد ، ولی اگرچه آنها مسیر های دیگری را پیشنهاد داشتند، پذیرفتند در مسیر طرح پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران حرکت کنند.

عراقچی ادامه داد: صهیونیست ها در اخبار با فضاسازی رسانه ای و فشار روانی که می اورند سعی می کنند فضا را تخریب کنند و اجازه ندهند این فضا پیشرفت کند.

وی افزود: مسیر سختی در پیش داریم اما مطمئنم که با توکل به خداوند و ارشادات مقام معظم رهبری و حمایتی که قاطبه مردم از ما خواهند کرد مسیر را با قدرت پیش خواهیم برد.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه به آینده مذاکرات و احقاق حقوق  هسته ای و رفع تحریم ها خوش بین هستید ، خاطرنشان کرد: تردید ی وجود ندارد که ما در مذاکرات به این دلیل حضور داریم که حقوق ملت را ثبت کنیم . ملت ایران از حقوق خود بهره مند است و این موضوع را با پیشرفت خود ثابت کرده است . ما به دنبال تثبیت حقوق و برداشتن تحریم های ظالمانه هستیم.

وی ادامه داد: اگر منظور از خوشبینی به طرف مقابل باشد. ما نه خوشبین هستیم و نه ذوق زده. ما این مذاکرات را یک نبرد دیپلماتیک می دانیم و معتقدیم همان جنگی که در جبهه های جنگ علیه صدام وجود داشت اکنون نیز وجود دارد. به دشمن اعتماد نمی کنیم چراکه دشمن دشمن است.

عراقچی  ادامه داد: البته امیدواریم. دیپلمات باید امیدوارد باشد و اگر امیدوار نباشد دیپلماسی پیش نمی رود. اگر دیپلمات ها نا امید شوند ، جنگ آغاز می شود.

وی با بیان اینکه رهبری فرموند به تیم هسته ای اعتماد دارند و خوشبین هستند، اظهار داشت: ما با قوت در میدان هستیم . از حقوق ملت ایران حمایت می کنم . دشمن مدت ها تهدید نظامی کرده است و ملت ایستادگی کرده و باج نداده . آنها می خواهند چیزهایی را که از طریق تهدید و تحریم به دست نیاوردند از روش دیپلماتیک به دست آوردند و ما قطعا اجازه نمی دهیم.

عراقچی تصریح کرد: روزی که وقتش برسد مذاکرات را منتشر می کنمی و مردم خواهند دید که فرزندان آنها چطور از حقوقشان حمایت کردند.

عراقچی در پاسخ به سئوال دیگری در این باره که چرا ظریف نیز مانند اشتون از 3+3 برای طرف مقابل استفاده کرد، گفت: این موضوع یک نکته فنی دارد. عبارت رسمی این 6 کشور EU+3+3 است . ما اولین بار با کشوهای سه گانه اروپایی مذاکره می کردیم و بعد چین ، روسیه و آمریکا اضافه شدند که بعدا تبیدل به 3+3 شدند.

وی ادامه داد: به این دلیل که 5 کشور از این 6 کشور عضو شورای امنیت هستند و یک کشور آلمان عضو نیست به 1+5 معروف شدند. ولی عنوان رسمی همان 3+3 است.

عراقچی در پاسخ به سئوال دیگری در این باره که آمریکایی اذعان داشته اند که طلب بلوکه شده ایران را به طور کامل پرداخت می کنند، آیا این اقدام آنها در بلوکه کردن اموال ایران با قوانین بین المللی در تعارض نیست و چرا آنها از این اقدام به عنوان امتیاز در مقابل ایران استفاده می کنند، اظهار داشت: این مسئله را یک مقام آمریکایی نگفته است و این موضوع نیز از سوی برخی رسانه های آمریکایی در قالب فضاسازی رسانه ای دامن زده می شود.

وی ادامه داد: آنها می خواهند فضا را تخریب کنند و به انحراف بکشانند تا اذهان مردم را به انحراف بکشانند.

عراقچی با اشاره به اینکه بلوکه کردن اموال ایران بخشی از اقدامات ظالمانه بر عیله ملت ایران است، تصریح کرد: این یک اقدام غیر قانونی است . ما حتی قطعنامه های شورای امنیت را نیز ماهیتا قانونی نمی دانیم چه برسد به تحریم های یک جانبه .

وی با بیان اینکه در طول مذاکرات باید به نقطه ای برسیم که همه تحریم ها برداشته شود، اظهار داشت: اینکه تدریجی با دفعتا تحریم ها رفع شود بستگی به روند مذاکرات دارد. توافق کردیم که با رویکرد گام به گام به طرف حل مسئله برویم . به دلیل پیچیدگی مسائل برداشتن بک گام دفعتی نمی تواند پاسخگوی مشکل باشد.

عراقچی با اشاره به اینکه توافق گام به گام از مذاکرات فروردین استانبول آغاز شد، تصریح کرد: اگر به سمت رفع تحریم ها برویم تغییر دفعتی منطقی نیست ، بلکه گام به گام خواهد بود.

وی ادامه داد: در مقابل نیز ما می توانیم اعتمادسازی کنیم که مفهوم آن پرداختن به نگرانی های معقول طرف مقابل است. ما در رویکرد جدید گفته ایم که نگرانی های معقول طرف مقابل را برطرف میکنیم. البته هر نگزانی از نظر ما معقول نیست . خیلی از موضوعات آنها زیاده خواهی و مستمسک است.

عراقچی در پاسخ به این سئوال که فکر می کنید چه زمانی تحریم ها رفع شود، گفت: ما با چند محدوده زمانی مواجه هستیم. اول طول مدت مذاکرات است که فکر می کنیم در طول 6 ماه تا یکسال در خصوص همه گام ها به نتیجه برسیم .

وی ادامه داد: اگر حسن نیت در طرف مقابل وجود داشته باشد، برای گام اول به بیشتر از سه ماه زمان نیاز نداریمو اگر همین جدیت که مدعی آن هستند و در مذاکرات وجود داشت ، ادامه یابد می توانیم در یک دوره زمانی چند ماهه به پایان برسانیم .

معاون وزیر امور خارجه گفت: پس از این به مرحله اجرایی می رسیم . ما برای هر گام از اول تا آخر دوره زمانی می گذاریم . هیچ مسیر تاریکی نخواهیم داشت . طرح ما این است که گام اول و آخر و هدف نهایی مذاکرات باید از اول مشخص باشد . مسیر را باید از همین الان روشن کنیم .ملت ایران در تاریکی قدم بر نمی دارد . نتیجه نهایی را بعد از توافق به اطلاع خواهیم رساند.

وی در پاسخ به این سئوال که اگر غربی ها بخواهند در زمینه تحریم گروکشی کنند، چه می کنید، اظهار داشت: قطعا این طور است . هر احتمالی از طرف مقابل وجود دارد.مانه به آنها اطمینان داریم و نه خوشبین هستیم. خاصیت طرح گام به گام نیز همین است .

وی تأکید کرد: اگر طرف مقابل در طرح گام به گام به تعهدات خود عمل کند گام بعدی برداشته می شود. همه تحریم ها از جمله تحریم های شورای امنیت باید برداشته شود. برداشتن تحریم ها جزو اهداف مذاکرات است.
عراقچی افزود: طرف مقابل نیز تأکید کرده که از نظر آنها تحریم ها هدف نیست و اگر به هدف خود که صلح امیز بودن برنامه هسته ای ایران است برسند، تحریمی باقی نمی ماند. البته ما به این گفته اعتماد نمی کنیم و طراحی را طوری می کنیم که تحریم ها برداشته شود.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران درباره افق نگاه به آینده گفت: مردم ما یک مسیر طولانی را طی کرده اند. نردیک به 10 سال است که در مسیر صلح آمیز هسته ای با فشارهای طرف مقابل رو به رو هستیم و مذاکراتی در دوره های مختلف به اشکال مختلف صورت گرفته است .

وی ادامه داد: ما هیچگاه از گفتگو کنار نگرفته ایم. منطق و اهداف ما روشن است. سلاح هسته ای هیچ جایگاهی در اعتقادات مذهبی، انسانی و حتی دکترین نظامی ما ندارد . اما طرف های مقابل ما همواره سعی کردند از مسیرهای دیگری به اهداف خود برسند. در خیلی از موارد گفتگو بر ای آنها بهانه ای برای تحریم و فشار بیشتر بوده است .

عراقچی با بیان اینکه مردم ما در این مسیر مردانه ایستادگی کرده اند، گفت: چیزی که درمذاکرات ژنو به آن رسیدیم و طرف مقابل خواهان مذاکره شده است، حاصل مقاومت مردم ایران، ایستادگی و البته رویکردهای دولت جدید است که آن هم برآمده از حماسه سیاسی مردم است . در حقیقت همه دستاوردها از مردم است.

وی در این باره که قرار است یک تیم کارشناسی به بررسی موضوع تحریم بپردازند، گفت: یکی از مشخصه های مذاکرات اخیر جدی بودن آن است ، چراکه وارد بحث های ریز و دقیق کارشناسی شدیم و به این نتیجه رسیدیم که برای ادامه مذاکرات متخصصین یک دور جزئیات مباحث را بررسی کنند.

عراقچی ادامه داد: متخصصین و کارشناسان قرار است هم در بحث تحریم ها و هم هسته ای صحبت کنند و به راه حل هایی برسند که گام هایی برداریم.

وی با اشاره به اینکه با تشکیلات خانم اشتون برای تعیین محل و زمان مذاکرات کارشناسی در تماس هستیم ، گفت: از طرف ما غیر از کارشناسان هسته ای و سازمان انرژی اتمی ، کارشناسان مالی ، بانکی و .. نیز حضورخواهند داشت.

عراقچی درباره اظهارات  وندی شرمن مبنی بر اینکه اگر ایران گام های مورد نظر ما را برندارد ، گامی بر نمی داریم ، گفت: این یک نبرد است . ما هم به طور متقابل اگر اقداماتی که می خواهیم را انجام ندهند حرکتی انجام نمی دهیم . حرکت یک مسیر گام به گام است و هر طرف دردعوا یارکشی و زورآزمایی و فضاسازی خبری می کند. مذاکره به این معنا نیست که دو طرف دوست شده اند. ما با دشمن طرف هستیم . دشمن تلاش می کند آنچه را که در عرصه تحریم به دست نیاورده در عرصه دیپلماتیک به دست آورد. ما هم اصول و روش خود را داریم.

معاون وزیر امور خارجه همچنین درباره اظهارات ویلیام هگ، وزیر امور خارجه انگلیس مبنی بر اینکه ایران باید گام های اول را بردارد، گفت:از نظر ما صحیح نیست . گام ها باید هم زمان برداشته شود. گام اول گامی است که دو طرف باید هم زمان بردارند. پیشنهاد ما این است که هر دو طرف نگرانی فوری یکدیگر را برطرف کنند.

وی ادامه داد: اعتمادساری از نظر ما رفع تحریم ها است که مورد پذیرش طرف مقابل نیز بوده است . آن ایده قدیمی که توپ در زمین چه کسی است در بازی جدید معنی ندارد. ما تلاش کردیم بازی برد برد را تعریف کنیم ودر بازی برد برد هر دو طرف باید بازی مشخصی ارائه دهند.امیدواریم آقای هگ و بقیه هیأت ها این رویکرد جدید را بهتر درک کنند.

عراقچی درباره ماهیت حقوقی پرونده هسته ای ایران و اینکه چه تلاشی برای خروج پرونده از وضعیت غیر امنیتی خواهید کرد، بیان کرد: بحث پرونده هسته ای ایران باید یک بحث فنی و حقوقی باشد و بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی حل و فصل شود.

وی افزود: این پرونده را به دلایل مختلف سیاسی کردند و به شورای امنیت فرستادندو تحریم های ظالمانه بر علیه ایران برقرار کردند که هیچ کدام به اهداف خود نرسید.

معاون وزیر امور خارجه تأکید کرد: البته در عرصه بین الملل همه چیز سیاسی است و آنچه تعیین کننده روابط بین کشورهاست سیاست بین الملل و سیاست خارجی آنها است و به همین دلیل در دوره قبلی دیدیم که زمانی که با اغراض سیاسی پرونده را از مسیر اصلی خود خارج کردند ما به سویاهداف فنی حرکت کردیم و نتیجه آن نیز تکنولوژی، ذخایر و موادی شد که به دست آوردیم.

وی ادامه داد: ما هم به این نتیجه رسیدیم که پرونده ای که سیاسی شده را نمی توان از نظر حقوقی دنبال کرد و باید خواست خود را در عرصه بین الملل اثبات کنیم . قدرت ما در عرصه میدانی ثبت شد و اکنون فرصت برای یک مذاکره عادلانه فراهم شده است.

عراقچی با بیان اینکه به اندازه کافی از نظر تکنولوژی ، داشن و مواد پیشرفت داشته ایم، خاطرنشان کرد: دست ما پر و پشتمان محکم است و قطعا در مذاکرات استوار خواهیم بود.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه بحث پرونکل الحاقی از سوی رسانه های غربی دامن زده شده است و نگاه وزارت امور خارجه به موضوع پروتکل الحاقی چیست، گفت: پروتکل الحاقی مجموعه قواعدی است که به معاهده ان پی تی الحاق شده است .خیلی از کشورها که عضو ان پی تی هستند و از جمله ایران به قواعد آن پایبندیم .

عراقچی افزود: زمانی که پروتکل الحاقی آماده شد ، خیلی از کشورها به آن پیوستند و کشور ما نیز آن را امضا کرد ولی هنوز پروتکل الحاقی توسط مجلس تصویب نشده است .

وی ادامه داد: خاصیت پروتکل الحاقی این است که با بازرسی سرزده شفافیت بیشتری ایجاد و امکان بازدید گسترده تر را فراهم می کند. ضریب اطمینان از عدم اشاعه را بالا می برد . ما از سال 2003 تا 2005 پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا کردیم که حسن نیت خود را نشان دهیم و علی الاصول نیز مشکلی نداریم چرا که به برنامه هسته ای صلح آمیز خود اطمینان داریم.

عراقچی تأکید کرد: اما در بعضی ازموارد سوء استفاده شد و به بهانه پروتکل الحاقی دنبال اهداف دیگری رفتند و پرونده را به شورای امنیت فرستادند. زمانی که پرونده را به شورا فرستادند مجلس شورای اسلامی در یک اقدام انقلابی و صحیح که مورد پشتیبانی وزارت امور خارجه بود و هست جلوی پروتکل را گرفت. اکنون نیز تصمیم گیری در این باره بامجلس است.

وی گفت: از نظر آنها پروتکل الحاقی یک اقدام اعتمادساز است . از نظر ما مجلس شورای اسلامی باید در این باره تصمیم بگیرد.به آنها نیز اعلام کردیم در صورتی که مجلس هم بخواهد در این باره تصمیمی بگیرد الان این شرایط وجود ندارد چراکه آنها هنوز هیچ افدام اعتمادسازی انجام نداده اند. ممکن است در گام های نهایی مجلس در این باره تصمیم بگیرد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در این باره که کشور ما به عنوان یکی از قربانیان سلاح های هسته ای از تریبون هایی مانند مذاکرات چه استفاده ای برای احقاق حقوق ملت می کند، بیان کرد:متأسفاته در جامعه بین المللی رسانه ها و بلندگوها درست غربی هاست و همه می دانند که صهیونیست ها چه نقشی در اداره رسانهه ها دارند. از این نظر مردم و شهدای شیمیایی ما مورد ظلم واقع شده اند.

وی با بیان اینکه این واقعیت هیچ گاه در تاریخ نادیده گرفته نمی شود، تصریح کرد: ما 100 هزا کشته و مجروح جنگی داریم و هنزو جانبازان شیمیایی رنج می برند. ما هر جا که دستمان رسیده این سند را ارائه کرده ایم و سعی کردیم از حقوق مردم دفاع کنیم و این ظلم را آشکار سازیم.

عراقچی تصریح کرد: در مذاکرات هسته ای هم این موضوع همیشه مورد اشاره است . ایران در تاریخ خود به هیج کشوری حمله نکرده و قربانی جنگ ها بوده است . دفاع قهرمانانه کرده اما هیچ سلاح کشتار جمعی استفاده نکرده است و همیشه قربانی این سلاح ها بوده است.

وی افزود: این کاری است خیلی از کشورهای دیگر که اکنون در مقابل ما مدعی هستند انجام داده اند. در مذاکرات اخبر هم این مسئله را تکرار کردیم و حتما همیشه تکرار خواهیم کرد. به هر حال تعیین کننده روابط بین الملل زور است و باید ایستاد.

وی درخصوص برخی تندروها که در مقابل مذاکرات ایران ایستاده اند، بیان کرد: ما یک مسیر طولانی را با 1+5 آغاز کرده ایم. برای اولین بار است که در یک مسیر افتاده ایم . مسیری که جمهوری اسلامی ایران معرفی کرده مسیر سختی است . جنگ و جدال و چالش های جدی خواهیم داشت و باید از پس آن بر بیاییم.

عراقچی گفت: به عنوان کسی که جبهه جنگ علیه صدام را تجربه کرده ام ، این جبهه را همان جبهه می دانم . آن موقع رزمندان جان خود را در دست می گرفتند و در این جبهه آبرو را دردست گرفته اند. آنجا شهادت فیض بود و در اینجا معلوم نیست که آبرو چه می شود. به هر حال ما امیدواریم. رهبری به ما اعتماد دارند و فضاهای روانی ما را از اهداف خود دور نمی کند.

عراقچی ادامه داد: این مسیر را باید برویم هر چند که مسیر سختی است و ایمان دارم که به نتیجه خواهیم رسید. در رأس دشمنان ما در این مسیر رژیم صهیونیستی قرار دارد . سفر اخیر نیویورک و تلفن هایی که در چند روز مذاکرات به رهبران 1+5 داشت و تحرکات رسانه ای که پایگاه های رسانه ای این رژیم شورع کردند ، بیان کننده این امر است که می خواهند یک فضای روانی ایجاد کنند که ابهام و سردرگمی ایجاد شود و مردم ایران را نسبت به خدمتگزارات خود بدبین کنند.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به سئوالی درباره مذاکرات ایران و آمریکا و اینکه ایران باید از طرف مقابل چه شرایط اعتمادسازی را ببیند، گفت: مادر قالب 1+5 با همه کشورها مذاکرات دو جانبه داشته ایم. این امری رایج در مجامع بین المللی است و این طور هم نیست که چه کسی سراغ چه کسی رفت.

وی با بیان اینکه این مذاکرات قبلا نیز حتی با هیأت های آمریکایی انجام شده است، اظهار داشت: در این دوره نیز با درخواست همه کشورها برای مذاکره مواجه شدیم. اگرچه بخه خصوص در سطح معاونین و پایین تر اهمیتی ندارد و مذاکرات دوجانبه با همه هیأت ها از جمله آمریکا داشتیم.

عراقچی گفت: آمریکا باید تلاش زیادی برای جلب حمایت مردم ایران بکند. همه مسائل را مردم از چشم آمریکا می بینند و شیطان بزرگ که گفته می شود ، تجربه ای است که مردم در تاریخ با آن روبه رو بوده اند و باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: بار اصلی اعتماد سازی به دوش دولت آمریکااست . ملت ایران به هیچ وجه به آمریکا اعتمادندارد . ما با نگاه سوء ذن به هر حکرت آمریکا نگاه می کنیم . اعتمادسازی نیز به معنای تصحیح سیاست ها در عمل است و باید به رفع تحریم های یک جانبه و چند جانبه بیانجامد.

وی درباره دور آتی مذاکرات با اشاره به اینکه دور بعدی 7و 8 نوامبر (15 و 16 آبان) در ژنو برگزار خواهد شد، گفت: سطح و شکل مذاکرات مشابه همین دور خواهد بود و آقای ظریف که امیدوارم تا آن زمان سلامتی کامل خود را به دست آورد حضور خواهد داشت.

عراقچی گفت: دستور جلسه مذاکرات آتی نیز ادامه بحث های طرح ایران است . آنها با قالب طرح موفقت کرده اند باید محتوا را پر کنیم. امیدواریم در جلسات بعدی و بعدتر بتوانیم قالب ها را پر کنیم.

وی درباره افق نگاه به دور آتی مذاکرات گفت: به عنوان یک دیپلمات امیدوارم . به آنها خوشبینی نداریم ولی به توانایی های خود خوشبین هستیم و فکر میکنم مقدار زیادی از محتوای قالبی را که تعریف کردیم پرخواهیم کرد. کار سختی است. گره های زیادی داریم .

عراقچی گفت: امیدوارم در دور بعدی مقدار زیادی به جلو حرکت کنیم و تا دو یا سه دور دیگر توافق را امضا کنیم . نمی خواهم مردم را امیدوار کنم اما اگر جدیت و حسن نیتی که در ژنو داشتند ادامه یابد و آنهایی که در منطقه و خارج از منطقه که نمی خواهم اسم ببرم و از توافق ایران و 1+5 برداشته شدن فشارها از کشورمان در هراس هستند، بگذارند ، به نتیجه می رسیم.

وی افزود: برخی از کشوزهای منطقه نمی خواهند فشارها از ایران باز شود تا ایران نتواند نقش خود را در منطقه بازی کند. ایران اکنون یک قدرت برتر در منطقه است و با وجود فشار ها در سوریه ، افغانستان و… همیشه یک یازیگر اصلی صلح بوده است.

عراقچی گفت:  البته در داخل نیز کسانی هستند که به شیوه های دیگری از مذاکره اعتقاد دارند.ما احترام می گذاریم . تخریب پسندیده نیست اما از منتقدین منصف داخلی با ارائه دیدگاه هایشان کمک گرفته ایم.

عراقچی درباره محرمانه بودن مذاکرات گفت: مردم ما خیلی خوب درک می کنند که بازنشدن جزئیات مذاکره دلیل بر جدی بودن و حسن نیت طرفین برای پیشرفت است . مذاکراتی که باز است و رسانه ها می دانند معنی نمایشی و جنگ تبلیغاتی دارد .مذاکراتی که واقعی باشد حتی در خرید خانه نیز ، جزئیات محرمانه می ماند. چون نشان می دهد جدی است .

وی افزود:  اصلا بحث محرم و نامحرم و عدم اعتماد نیست . ما باید از نظر تکنیکی مذاکرات را جلو ببریم . حتما مردم می پذیرند که بعد از نتیجه آنها را مطلع کنیم . امیدواریم روزی همه جزئیات و نوارهای مذاکرات ما پخش شود، نمی گویم عاری از اشتباه هستیم. ولی واقعا با صلابت دفاع کردیم و امیدوارم روزی به اطلاع مردم برسانیم .

معاون وزیر امور خارجه گفت: امیدوارم کسی به دل نگیرد،اتفاقا طرف های مقابل نیز به محرمانه بودن پایبند هستند چراکه پخش شدن جزئیات مذاکره برای آنها نیز مفید نیست.

وی ادامه داد: از دوستانی که در داخل نقد می کنند نیز استفاده می کنیم. من هر روز مطالبی را که در سایت ها و… در مورد محرمانه بودن مذاکرات و موضوعات دیگر مطرح می شود را مطالعه می کنم و دغدغه های بچه های خودمان و بسیجیان را درک می کنم ولی از انها می خواهم که صبر کنند.

وی درباره وضعیت جسمانی وزیر امور خارجه نیز گفت: خیلی برای ایشان در طول سفر ناراحت شدم، به عینه می دیدم که درد می کشد .

عراقچی گفت: در نیویورک فشار کار سنگین بود. فردای شبی که نیویورک بازگشتیم ، من ظهر سرکار رفتم ولی ایشان از 9 صبح سرکار رفت و به رئیس جمهور گزارش داد. بدن ایشان آماده بود و آن روزی که تیتر یکی از روزنامه ها را دید خیلی برایش سنگین بود.

وی افزود: من خودم به ایشان گفتم که تیتر فلان روزنامه را دیدید که کاش نمی گفتم، وقتی تیتر را دید خیلی ناراحت شد. تلفن را گرفت و با آقای بروجردی صحبت کرد. زمانی که داشت صحبت می کرد درد کمر آغاز شد و دست خود را به کمر گرفت. بعد از ظهر همان روز که برای جلسه دیگری رفتیم دیگر نمی توانست بایستد و کاملا خوابیده بود .

عراقچی گفت: با اینکه پزشکان گفتند که باید استراحت مطلق داشته باشد ، به خاطر مذاکرات ژنو به دستور پزشک عمل نکردو جلسات را داشت. به ژنو هم آمد و سفر خارجی هم سخت است.  محل مذاکرات نیز طبقه دوم بود و واقعا درد کشید. خودش اینجا نیست ولی خدایش هست، دوستانی که بی مهری می کردند بدانند که من از نزدیک درد کشیدن ایشان را می دیدم.

وی ادامه داد: زمانی که برای نشست خبری پایانی می آمدیم اصرار داشت که مسافت بین محل مذاکرات تا نشست را حتما پیاده بیاید تا کسی با ویلچز عکس نگیرد اما واقعا سخت بود و من اصرار کردم که از ویلچر استفاده کند و ایشان نیز از سر ناچاری قبول کرد.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد