به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ سردار اسماعیل احمدیمقدم در گفتوگو با ایسنا،در مورد رویکرد نیروی انتظامی در اجرای طرح عفاف و حجاب گفت: اساسا در طرح عفاف و حجاب 26 دستگاه دارای مسئولیت هستند و در این میان در طرح عفاف و حجاب 23 وظیفه برای ناجا در نظر گرفته شده که متولی ابتدایی این طرح، شورای فرهنگ عمومی در وزارت ارشاد بود و پس از آن سه سال بعد از دولت اول احمدینژاد، در یک جمعبندی مشخص شد که وزارت ارشاد جامعیت لازم برای اعمال مقررات ندارد و به همین دلیل مدیریت این طرح به وزارت کشور داده شد.
وی با بیان اینکه احمدینژاد در دوران محصولی، اساسا این طرح (عفاف و حجاب) را تبدیل به بخشنامهای در راستای رعایت حقوقشهروندی کرد گفت: فکر نکنم چیزی از طرح عفاف و حجاب باقی ماند و اگر مانده بود، بسیار کمرنگ و حتی بیرنگ شد و یکی دو جلسه هم بیشتر در وزارت کشور در این راستا تشکیل نشد و بعد از آن آقای افشار، معاون اجتماعی وزارت کشور فرداً تدابیری از وزارت کشور میگرفتند و از دستگاهها پیگیری میکردند. اما در حال حاضر رحمانی فضلی با من تماس گرفت و از آنجایی که در جریان سوابق نبود، به ایشان توصیه کردم که سوابق را مطالعه کنند. اما در این تماس اعلام کردند که مسئول شما هستید و از ما سوال نکنید و ما آمادگی داریم که در یک جلسه وضعیت این طرح در گذشته و حال را مرور کنیم و بسته به نظر آنها است. چرا که مسئول این طرح وزارت کشور است.
ناجا نمیتواند یک تنه مبارزه کند
وی افزود: من در این تماس تلفنی به رحمانی فضلی عنوان کردم که شما به ما بگویید چکار کنیم؟ اصلا بگویید هیچ کاری نکنید. هر چند که نمیتوانند بگویند، چرا که هر دستگاه باید به وظایف خود عمل کند و ناجا نیز 23 وظیفه دارد که وزارت کشور میتواند بگوید چطور انجام بده، اما نمیتواند بگوید که انجام نده؛ به هر حال ما آماده هستیم که از نظرات کارشناسان در این زمینه استفاده کرده و به نظرم سخنان وزیر کشور در بجنورد مبنی بر حفظ کرامت انسانی و تکیه بر ابعاد فرهنگی، سخن درست و خوبی است.
فرمانده ناجا گفت: بارها به نیروی انتظامی انتقاد شده که چرا کار فرهنگی نمیکنید یا کلاس آموزشی و حتی فیلم نمیسازید؟ ناجا که نمیتواند یک تنه مبارزه کند. بحثها به اینجا ختم نمیشود. گاهی انتقاد میکنند که چرا ویترینهای مغازهها را پوشش نمیدهید و پاسخ ما این است که وزارت بازرگانی یا صنف مربوطه باید این کار را انجام دهد و وزارت مربوطه باید ضابطهگذاری کند. چطور هنگامی که یک موسسه میخواهد ارتقا بگیرد، جدولی از بایدها و نبایدها پیش روی او میگذارند، اما نمیتوانند یک ویترین را کنترل کنند.
وی افزود: وقتی احمدینژاد، این طرح را قبول ندارد، برای وزرایش هم هزینهبر بود و بر همین اساس ناجا در میدان تنها ماند. اما به نظر میرسد این دولت تصمیم گرفته که در اجرای این قانون وارد شود و مسئولیتش با خودش است و ما با آنها هماهنگ عمل میکنیم و خوشحال هم میشویم که عمده این طرح ایجابی باشد.
احمدیمقدم با بیان اینکه در حال حاضر مسئلهای که در دستور کار ناجا در این طرح قرار دارد، برخورد با گروههای فساد سازمان یافته است که در قالب شو و پارتی اقدام به ایجاد گروههای فساد اخلاقی و انحرافات فکری میکنند. گفت: در مورد پوشش هم فعلا روی دو مسئله تاکید وجود دارد و فعلا معارضی به پا نخواسته است که یکی از آنها کشف حجاب است که برخی افراد تجری کرده و روسریشان را کنار میگذارند. البته روی سخن من با افرادی نیست که روسریشان سهوا افتاده و گروه سوم افرادی هستند که دارای پوشش زنندهای هستند؛ به گونهای که گاهی دیده شده که مانتوی خفاشی یا عبایی را روی کول خود میاندازند و از بالا تا پایین بدنشان به شکل زنندهای مشخص است که این مسائل با فرهنگ و اخلاق جامعه ما سازگار نیست و در حال حاضر روی این سه گروه متمرکز میشویم.
وی افزود: حتی در رابطه با آن زنی که چندی پیش توسط ماموران نیروی انتظامی در برج میلاد مورد تذکر قرار گرفت، باید بگویم اعتراضش به جا بوده و من نیز از پلیس تهرانبزرگ درخواست ارسال سوابق را کرده و خود من نیز انتقاد کردهام که اتفاقا این فرد از آن دسته مصادیق نبود که باید با آن برخورد شود و قابل اغماض بود و جزو مصادیق وقیح نبود و ماموران ما سختگیری کردند و از آنها خواستم که نسبت به دلجویی از این زن اقدام شود.
احمدیمقدم با بیان اینکه باید بپذیرید که تعیین مصادیق در صحنه عمل بسیار سخت است و ما نیز نمیتوانیم انیمیشنی درست کنیم که مثلا شلوار و جوراب باید اینگونه باشد. گفت: تدبیر لازم است و شما توجه داشته باشید که این سخنان من عوارضی نیز دارد که برخی ممکن است به من حمله کنند که ناجا عقبنشینی کرده و باید بپذیرید که عفاف و حجاب پیچیدگیهای خاص خود را دارد و در جامعه ما نیز تعارض وجود دارد به گونهای که گروهی با اعمال فشار موافق و برخی مخالف هستند و اگر ناجا بخواهد در خط اعتدال حرکت کند، قطعا مورد انتقاد همگان قرار میگیرد.
فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا از نیروی انتظامی خواسته نشده است که مصادیق را مشخص کند؟ گفت: در مقررات فعلی در یکی از بندهای موجود پلیس مامور انجام این عمل شد، اما آن زمان انتقاد کردند که به پلیس چه ربطی دارد؟ که ما گفتیم ما بیگناه هستیم. هر چه خواستید شما ابلاغ کنید و ما نیز همان را انجام میدهیم و حتی خوشحال هم میشویم که دیگری تصمیم بگیرد و ما تنها مجری باشیم. چرا که سیاستگذاری و اجرا کار بسیار سختی است و اجازه دهید قضاوت عجولانه نکنیم تا دولت جلسات خود را بگذارد.