logo

امروز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

Saturday, 4 January , 2025

پرورش نخبه بدون آینده نگری!

یکی از هدف های انقلاب اسلامی رساندن ایرانی به اوج تمدنی است که شایسته او بوده و در این راه با تحول و ایجاد نهضت های علمی در مدتی کوتاه پایه اساسی و در واقع علمی آن برداشته شده است اما هدایتی برای جوان فوق تحصیل کرده ! و علم آموخته به خوبی صورت نمی گیرد، امری که اگر به آن توجه شود سرمایه عظیمی است که می توان هر تحریم و گره کور کشور را با آن بدون نگاه بیرون باز کرد و این یعنی همان رساندن تمدنی که چهل سال پیش زیر ساختی نداشته به ستاره ثریایی که پیامبر گرامی اسلام وعده داده است و لذا جمعیت جوان ایرانی بیکار را باید گنجینه ای دانست که باید برای جذب آن برنامه ریزی کرد وفرصت حضور به آنها داد

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - دوشنبه ۱۳۹۵/۱۱/۱۱
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
پرورش نخبه بدون آینده نگری!

به گزارش دیار عالمان، شوق کسب دانش و ادامه تحصیل یکی از ثمره های انقلاب اسلامی است که در مقاطع مختلف تحصیلی همواره در آمار بالای جمعیت دانش آموز و دانشجو خود را نشان می دهد.

اندیشه تحصیل در رشته خوب و مورد علاقه دانش آموز برای داشتن آینده ای بهتر، خانواده وی را برای استفاده ازهمه ی امکاناتموجود ترغیب می کندو این نقطه ی آغازی برشغلهای وابسته به کنکور در هر شکل آن از آزمون های تیز هوشان در سنین پایین تحصیلی تا کنکور دکتری است.

نوشتن، فروش، تدریس  و تولید سی دی کتب کمک آموزشی وکتب تست حتی در مقطع ابتدایی و هزینه های گزاف چندین میلیون تومانی مدارس خصوصی که امروزه از مقاطع پیش از دبستان شروع و تا آمادگی برای ارشد و دکتری چنان رونقی برای خود دارد که همواره یکی از تبلیغات صدا و سیما است .

اگر10 سال پیش تبلیغات این سی دی ها و کتاب ها چند دقیقه از وقت مردم را می گرفت ولی اکنون حداقل پنج ساعت از بهترین ساعات عصر و شب حداقل در هشت شبکه از صداو سیما را به خود اختصاص داده است که اگر به هزینه تبلیغات در هر ثانیه ازصدا وسبما اندیشه کنیم متوجه در آمد میلیاردی و سرشار ابن به اصطلاح دلسوزان جامعه ولی دررواقع موسسات کاسبی خواهیم شد زیرا باید سودی درکار باشد تا هزینه چنین تبلیغاتی صرفه اقتصادی داشته باشد.

موسساتی که  به بهانه افزایش علم دانش آموزان و آینده بهتر از سنین کودکی تا مقاطع بالای تحصیلی چنان خانواده ها را بمباران تبلیغاتی می کنند که خانواده های زیادی را به خود جذب نمایند و در این میان  فشار بالای اقتصادی  است که بر خانواده های جامعه تحمیل می شود.

اگر تنها مقایسه ای میان تعداد شغل ایجاد شده با جمعیت علم آموز که به زودی وارد بازار کار می شوند تا از علمشان بهره ای ببرند صورت گیرد به سیل بیکارانی خواهیم رسید که همواره دنبال شغل مناسبی هستند که اصلا وجود ندارد و لذا برای هر روزنه ای تلاش می کنند تا جایی که برای یک شغل کنکور! یا همان آزمون استخدامی برگزار می شود.

نحوه برگزاری این گونه آزمون ها هم در نوع خود بی نظیر است زیرا برای عنوان شغلی در شهرخود، باید به محل آزمون در مرکز استان مراجعه کنند و این مراجعه نیز با چندین دستگاه اتوبوس و پیمودن مسافت حداقل 200 کیلومتری برای نشستن بر  روی  صندلی آزمونی در سوله ای است! و آنجا است که با یک سوله هم رشته، هم شهری و علاقه مند به همان یک عنوان شغلی آشنا می شود و البته بزرگترین سوالش این است که سوله ها در این روزخاص در شهرشان مشغول چه کاری هستند که شخص هزینه زیادی برای هیچ بدهد!

جوان انصاف دارد زیرا می داند با این کار رونقی به کسبه محترم حمل و نقل درون شهری و برون شهری و مسافرخانه ها و خوابگاه های خود گردان داده است!

انصاف جوان جایی گل می کند که  متوجه می شود هدف از این کار فهماندن  شانس قبولی به جوان  که در آن آزمون  دارای شانسی معادل یک چند سوله ام است !! و این برای جوان تا حدودی آرامش بخش ! چون حقیقت را درک کرده است.

نکته دردآور این است که عمر جوان های بسیاری برای تحصیل در رشته ای خاص و حتی سخت تلف شده بدون آنکه بتوانند در جامعه نقش موثری ایفا کنند و آن همه هزینه و تلاش برای رسیدن به مقاطع بالای تحصیلی نصیبی جز هیچ برای آنها نداشته و  ضررهایی چون ازدواج دیرهنگام، تولید نسل پایین و خروج جوان از کشور به بهانه یافتن کار و تحصیل مناسب تربرای کشور در پی دارد واین یعنی نخبه پروری بدون آینده نگری!

از طرفی جوان ایرانی کار را عار نمی داند و برای کسب روزی دست به هر کاری می زند، از ایجاد انواع شغل به هر زحمت  وتلاش و وامی تا شغل های موقت و دائمی چون ایجاد انواع موسسات آموزشی و کمک تحصیلی! است و در این میان از صنف محترم تاکسی و حمل ونقل عمومی نیز نباید غافل شد که احتمالا با ورود سرمایه های بلوکه شده ایرانی یا همان ایرباس ها قرار است کارشان رونق بگیرد! و البته بماند که برخی آنها را بی سواد و بی تخصص در امورمی دانند!

یکی از هدف های انقلاب اسلامی رساندن ایرانی به اوج تمدنی است که شایسته او بوده و در این راه با تحول و ایجاد نهضت های علمی در مدتی کوتاه پایه اساسی و در واقع علمی آن برداشته شده است اما هدایتی برای جوان فوق تحصیل کرده ! و علم آموخته به خوبی صورت نمی گیرد، امری که  اگر به آن توجه شود سرمایه عظیمی است که می توان هر تحریم و گره کور کشور را با آن بدون نگاه بیرون باز کرد و این یعنی همان رساندن تمدنی که چهل سال پیش زیر ساختی نداشته به ستاره ثریایی که پیامبر گرامی اسلام وعده داده است و لذا جمعیت جوان ایرانی بیکار را باید گنجینه ای دانست که باید برای جذب آن برنامه ریزی کرد وفرصت حضور به آنها داد.

جوان ایرانی که انقلاب در رگهایش می جوشد از اینکه در گوشه ای بنشیند و به تحلیل رقم های حقوق های نجومی بپردازد و آن ها را در شبکه های اجتماعی فوروارد کند متنفر است زیرا می داند که وی سرمایه جاودان انقلاب اسلامی که با وعده های چند ساله در حال سوخت شدن است در حالی که او در این سرزمین نفس می کشد فضا برای پرواز تا ثریا برای او مهیا نیست ولی  جوان انقلابی است و اهل تحول های بزرگ، فرصتی برای حضور می خواهد، مسوولان فرصت ها را غنیمت شمارند.

ستاره بخشنده

انتهای پیام/


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد