logo

امروز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

Saturday, 4 January , 2025

لس‌آنجلس تایمز: میراث اوباما مداخله نظامی در 7 کشور مختلف است

لس‌آنجلس تایمز در گزارشی جنگ را به عنوان میراث باراک اوباما پس از ترک کاخ سفید عنوان کرد.

تاریخ انتشار: ۱۷:۴۱ - شنبه ۱۳۹۵/۱۰/۲۵
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
لس‌آنجلس تایمز: میراث اوباما مداخله نظامی در 7 کشور مختلف است
به گزارش دیار عالمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان لس‌آنجلس تایمز در مطلبی نوشت: باراک اوباما –رئیس‌جمهور آمریکا- در سال 2008 و پیش از ورود به کاخ سفید وعده داد مداخله و درگیری این کشور در تنش‌های عراق و افغانستان را پایان دهد. اما وی اکنون در حالی کاخ سفید را ترک می‌کند که میراثی کاملاً متفاوت از آنچه وعده داده بود به جای گذاشته است.
نیروهای نظامی آمریکا در هر دو دوره ریاست‌جمهوری اوباما در جنگ درگیر بوده‌اند. در واقع اوباما نخستین رئیس‌جمهوری است که در 8 سال ریاست‌جمهوری خود نیروهای آمریکایی را به جنگ فرستاده است. وی حداقل در هفت کشور حملات هوایی و نظامی انجام داده است: افغانستان، عراق، سوریه، لیبی، یمن، سومالی و پاکستان.

این در حالیست که امروز آمریکا با خطراتی روبرو است که از زمان جنگ سرد تاکنون خطراتی در این مقیاس این کشور را تهدید نکرده است. برای مثال برای نخستین بار در دو دهه، احتمال درگیری مسلحانه آمریکا با دو دشمن بزرگش یعنی چین و روسیه وجود دارد.

اوباما تعداد نیروهای این کشور در مناطق جنگی را از 150 هزار به 14 هزار نفر کاهش داد و با استفاده از دیپلماسی توانست برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند. اما نقش یگان‌های کماندو و استفاده از فناوری جدید از جمله پهپادهای مسلح و سلاح‌های سایبری را کاهش نداد.

«جان آلترمن» متخصص امور خاورمیانه در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی در واشنگتن در این خصوص گفت: «اوباما مفهوم کلی جنگ را تغییر داد. وی کشور را از جنگ خارج کرد؛ اما ما در حال حاضر درگیر تنش‌هایی هستیم که امکان دارد هرگز به پایان نرسند».

دولت اوباما پایگاه‌هایی مخفی برای پهپادها و تجهیزات دیگری را در آفریقا و خاورمیانه ایجاد کرد و تعداد نیروها و کشتی‌های جنگی در غرب اقیانوس آرام را افزایش داد. همچنین نیروها و تجهیزاتی را به اروپای غربی برای مقابله با روسیه اعزام کرد.

اوباما در زمان ریاست جمهوری خود معمولاً با مشاوران ارشد نظامی این کشور به مجادله می‌پرداخت. با اینکه وی از تجاوز به عراق و افغانستان و سیاست‌های همتای پیشین خود –جورج دابلیو بوش- انتقاد کرد، زمانی که به کاخ سفید وارد شد خود را در موقعیتی دید که ناگزیر به درگیر شدن در جنگ‌های خاورمیانه و آفریقای شمالی بود.

اوباما کمپین حمله هوایی ناتو به لیبی را تأیید کرد تا از قتل‌عام شهروندان این کشور از سوی معمر قذافی جلوگیری کند. وی برای جلوگیری از تکرار اشتباهی که در عراق رخ داد پس از مرگ قذافی نیروهای آمریکایی را از لیبی خارج کرد. اما این اقدام باعث شد کشور لیبی که ذخایر غنی نفت دارد آهنربایی برای جذب گروه‌های تروریستی شود.

به گفته کارشناسان سرنوشت لیبی به اوباما آموخت قدرت نظامی برای محقق شدن اهداف آمریکا کافی نیست و این یافته تأثیر بسزایی در سال‌های باقی‌مانده از ریاست‌جمهوری وی داشت.

وی نیروهای آمریکایی را خارج از جنگ خونین سوریه نگه داشت؛ اما پس از ورود ایران و روسیه به جنگ سوریه و احساس خطر برای کاهش نفوذ آمریکا در این منطقه در این جنگ نیز مداخله کرد.

وی در حالی کاخ سفید را ترک می‌کند که 5262 نیروی نظامی در عراق و 503 نیرو در سوریه دارد. همچنین یک جنگ هوایی بی‌رحمانه نیز در این منطقه به راه انداخته است.

انتهای پیام/


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد