به گزارش دیار عالمان، تجربه ای که احتمالا برای همه مردم به خصوص برای طبقه ی متوسط رو به پایین جامعه روی داده و به سوالی بی جواب یا به جوابی یک طرفه ختم شده است که آیا شاهد کم فروشی بوده اند؟
هنگامی که برای خرید شیرینی، کیک مورد نیاز به شیرینی فروشی مراجعه و پس از پروسه سنگین! پرسش قیمت انواع کیک و شیرینی و انتخاب نوعی از آن برای خرید، شاید آنچه مورد ناراحتی مشتری را فراهم می یکند این است که وزن جعبه شیرینی همراه با خود شیرینی به حساب آورده شود و در واقع شیرینی کمی کمتر از وزن درخواستی به مشتری داده شده است دردی که با قیمت شیرینی کم و زیاد می شود!
اندیشه پرداخت ارزش جعبه به قیمت کیک و شیرینی با توجه به این که گاهی کالای گران و لوکسی حساب می شود! نکته کم فروشی در شیرینی فروشی را به ذهن متبادر می سازد، به خصوص اینکه وقتی سینی های کیک به فروشگاه برگردانده شود، هزینه ای به قیمت وزن کیک به مشتری بازگردانده می شود، امری که شایعه کم فروشی تقویت می کند.
در ماده سه قانون تعزیرات حکومتی کم فروشی و تقلب اینگونه تعریف شده است: از عرضه کالا یا خدمات کمتر از میزان و مقادیر خریداری شده از نظر کمی و کیفی که مبنای تعیین نرخ مراجع رسمی قرار گرفته است. تعزیرات کم فروشی و تقلب با توجه به میزان و مراتب آن عینا مطابق تعزیرات گران فروشی میباشد.
خبرنگار ما برای روشن شدن حقیقت این موضوع یا رییس اداره صنعت و معدن و مسئول بهداشت محیط شهرستان گلپایگان گفت و گو کرده و موضوع را پیگیری و بررسی کرده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گلپایگان نحوه محاسبه ارزش جعبه های شیرینی گفت: ارزش جعبه شیرینی در مبحث آنالیز قیمت شیرینی نهفته است، اداره استاندارد برای جعبه های شیرینی ،وزن جعبه هارا مشخص کرده و اگر بیشتر از آن باشد کم فروشی محسوب می شود.
علی یوسفی در خصوص شیرینی هایی که با سینی و تلق به فروش می رود، تشریح کرد: شیرینی را باید ابتدا با تلق و سینی وزن شود سپس داخل جعبه قرار گیرد، اگر سینی شیرینی با تلق را درون جعبه گذاشتند و وزن کشی کردند تخلف انجام شده است.
وی ادامه داد: شیرینی تر نیز به شرطی که وزن جعبه استاندارد باشد و مستقیم از سینی به جعبه انتقال یابد ،کم فروشی نیست.
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت درباره سینی های کیک و شیرینی بیان کرد: سینی کیک به دلیل ضخامت و استحکام ارزش جداگانه ای دارد که بر قیمت کیک افزوده و در عرف با وزن کردن هزینه آن محاسبه می شود.
یوسفی اظهار کرد: اگر سینی کیک و شیرینی مصرفی در یک ساعت تعداد بالایی داشته یا سینی شیرینی پزی باشد، با رعایت بهداشت قابل بازگرداندن هستند که در عرف به قیمت کیک و شیرینی مصرف شده بازگردانده می شود.
وی اضافه کرد: شیرینی های پر مصرف مانند زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان کالای اولویت یک و باقی شیرینی های و انواع کیک اولویت درجه دو در نظر گرفته می شود.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: پنج شیرینی پرمصرف قیمت عرف با کارشناسی اتحادیه مشخص می شود، اگر فروشنده شیرینی را از این قیمت بالاتر به فروش برساند تخلف کرده است.
یوسفی با بیان اینکه ساعتها روی هر ریال قیمت شیرینی بحث صورت می گیرد، یادآور شد: نظارت بر این صنف همواره صورت می گیرد و متخلفان احتمالی به تعزیرات حکومتی معرفی می شوند.
مسئول بهداشت محیط شهرستان نیز در گفت و گوی کوتاهی با خبرنگار ما تصریح کرد: مشتری مجاز به بازگرداندن سینی های یک بار مصرف نیست ولی بازگرداندن سینی های شیرینی پزی و شیرینی فروشی با رعایت بهداشت و نظافت ایرادی ندارد.
در آنالیز ارزش یک جعبه شیرینی، مواردی چون ارزش مواد مصرفی، مزد کارگر و انرژی و وقت هزینه شده در نظر گرفته می شود
جعبه های شیرینی فروشی با کیلویی حداقل پنج هزار تومان نیز از جمله موارد مصرفی در شیرینی محسوب می شوند که به ارزش یک شیرینی اضافه می شود.
آنچه که در این میان قابل پیگیری است وزن جعبه و خود شرینی تحویل داده شده است که اگر وزن شیرینی یا جعبه های شیرینی مطابق با جدول اطلاعیه به شماره 3341 مورخ 10 مرداد 89 سازمان ملی استاندارد نباشد می توان ادعای کم فروشی کرد.
انتهای پیام/