به گزارش دیار عالمان، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی تقاضا محور است که با هدف ارتقای دانش، ایجاد اشتغال و مهارتی کردن آموزشهای آکادمیک و تربیت دانشجوی خلاق و کار آفرین تاسیس شد.
این دانشگاه تقاضا محور به دانشگاه های نسل سوم و کار آفرین تعلق دارد و بنابراین جامعه ی هدف آن، 70 درصد افراد شاغل و 30 درصد دانشجویان آزاد را تشکیل می دهد.
هدف کلی این دانشگاه تشکیل یک حلقه ی مفقوده میان پژوهش های دانشگاهی با صنعت است و درحقیقت پارک های علم و فن آوری را تجاری سازی کنند.
خبرنگار ما با حمید رضا تاجداری استاد و رييس دانشگاه علمی کاربردی گلپایگان درباره این دانشگاه شهرستان به گفت و گو نشست.
دانشگاه علمی کاربردی گلپایگان چه زمانی تاسیس شد و هم اکنون در چه رشته های تحصیلی فعال است؟
دانشگاه شهرستان، در بهمن ماه سال 1382 با دو رشته شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر در هشت رشته ی روابط عمومی، مدیریت امور اداری، حسابداری مالی، حسابداریی دولتی، حقوق ثبتی، صنایع غذایی، تربیت مربی پیش دبستانی و گیاه پزشکی در مقاطع کاردانی و کارشناسی فعال است.
تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه علمی کاربردی شهرستان تا کنون چند نفر بوده است؟
در این دانشگاه به طور متوسط سالانه 200 تا 300 نفر فارغ التحصیل می شوند و در حال حاضر 500 نفر دانشجو و 90 مدرس دارای آی دی کارت مشغول فعالیت هستند.
درباره فعالیت کرسی های آزاد اندیشی دانشگاه بگویید؟
مرکز دانشگاه علمی کاربردی گلپایگان موفق به اجرای پنج کرسی آزاد اندیشی با موضوع های تفکیک جنسیتی، اقتصاد مقاومتی، وحدت حوزه و دانشگاه، شاد زیستن و امید بهه زندگی و تبیین حقوق شهروندی شد.
ششمین دوره آن در اوایل اسفند با حضور همه ی دانشگاه های شهرستان و با موضوع فضای مجازی و با محوریت این مرکز دانشگاهی برگزار می شود.
فعالیت های فرهنگی در این دانشگاه به چه میزان صورت می گیرد؟
در این مرکز، فعالیت فرهنگی در اولویت بالایی قرار دارد و به عنوان مثال می توان برگزاری اردوهای راهیان نور و جهادی درزمان مناسب، فعال سازی تشکل های دانشجویی چونن بسیج دانشجویی و انجمن های علمی، برپایی نمایشگاه های عفاف و حجاب و دفاع مقدس را نام برد.
تشکیل شوراهای دانشجویی مشورتی که بازوی رئیس دانشگاه و حلقه ی واسط میان دانشجویان و مدیریت دانشگاه برای بیان خواسته و نظرات و انتقادهای آنها در راستایی فعالیت های فرهنگی این مرکز است.
چه اقداماتی برای بهبود کیفیت در آموزش انجام دادید؟
توسعه زیر ساخت های مناسب آموزشی ،تقویت کارگاه های آموزشی رایانه، روابط عمومی و شیمی از نظر امکانات، احداث سالنی با حداقل 250 نفر به منظور برگزاری مراسمم های مختلف و استفاده درفصل امتحانات اقداماتی هستند که برای رفاه علمی دانشجو انجام گرفته است.
ارتقای سطح کیفی اساتید این مرکز با برگزاری کارگاه های مناسب همواره در دستور کار این مرکز قرار دارد.
اساتید دانشگاه با انتشار کتب و مقالات مختلف علمی در راستای هدف پژوهشی این دانشگاه قدم برداشته اند.
اعتبار مدارک دانشگاه علمی کاربردی چگونه است؟
این دانشگاه در سطح کشور دارای یک هزار و 40 مرکز که به سه روش تحت نظارت سازمانها، به صورت موسسات آزاد و زیر نظر مستقیم دانشگاه و وزارت علوم اداره می شود.
مدارک همه مراکز دانشگاه علمی کاربردی مورد تایید وزارت علوم قرار دارد و معتبر است.
مرکز گلپایگان به همراه 22 مرکز دیگر شهرستانی زیر نظر مستقیم دانشگاه جامع علمی کاربردی اداره می شود.
چرا شهریه ها در این دانشگاه متفاوت است؟
رشته های تحصیلی در این دانشگاه به چهار گروه آموزشی کشاورزی، صنعت، فرهنگ و هنر و مدیریت و خدمات اجتماعی تقسیم می شود که شهریه های ثابت و متغیر در یکک گروه یکسان ولی در گروه ها متفاوت است.
رشته مدیریت خانواده تنها رشته مجازی دانشگاه است که شهریه کمتری نسبت به باقی رشته ها دارد.
آیا به واسطه پرداخت نکردن شهریه ، دانشجو را از حضور در جلسه امتحان محروم می کنید؟
دانشجو موظف است که در هنگام ثبت نام شهریه خودرا بپردازد ولی دانشگاه فرصت پرداخت را تا زمان تحویل کارت ورودبه جلسه امتحان به وی می دهد.
اگر دانشجویی تا آن زمان نتوانست هزینه را پرداخت کند، دانشگاه با بررسی شرایط وی فرصتی دیگر در اختیارش قرار می دهد و اجازه حضور وی برای حضور در جلسه امتحان راا می دهد.
در مدت فعالیت این مرکز تا کنون از حضور هیچ دانشجویی در سر جلسه امتحان به خاطر پرداخت نکردن شهریه جلوگیری نشده است.
دانشگاه چه تسهیلاتی را برای دانشجویان خود در نظر گرفته است؟
پرداخت وام های دانشجویی و ازدواج به صورت دوبار در سال تحصیلی از طریق صندوق رفاه دانشجویی، تخفیف 15 درصدی شهریه برای دانشجویان ممتاز، ایجاد سالن غذا خوری وو ارائه غذای گرم در این مرکز را می توان اقداماتی که برای رفاه دانشجو انجام می شود، برشمرد.
چرا این مرکز در گسترش زیر ساخت ها این قدر کند است؟
مکان فعلی دانشگاه استیجاری و متعلق به جهاد کشاورزی استان است و به زودی با بودجه ای که در دانشگاه جامع علمی کاربردی تصویب شده، این مکان خریداری می شود.
خیران نیز یک زمین 15 هزار متر مربعی و دو کارگاه از پیش ساخته را به این مرکز اهدا کردند که برای ایجاد پارک های علم و فن آوری و کارگاه های آموزشی از آنها استفاده می شود
چه تدابیری برای دانشجویان شاغل خود اندیشیده اید؟
مهم ترین کاری که برای این دانشجویان صورت گرفته، برگزاری کلاس ها و امتحان های پایان ترم در بعد از ظهر ها است.
سخن پایانی تان را بفرمایید؟
از اصحاب رسانه که دغدغه مردم به خصوص دانشجویان را دارند،تشکر و قدردانی می کنم.
انتهای پیام/.