logo

امروز شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

Saturday, 11 January , 2025

رویترز:

کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ایران امکان ندارد

در حالیکه مذاکرات ایران و ۱+۵ در ژنو در حال برگزاری است، رویترز گزارش داد که هرگونه کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ایران به دنبال عقب نشینی ایران از فعالیت های هسته ای خود است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - چهارشنبه ۱۳۹۲/۰۷/۲۴
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ایران امکان ندارد

 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ به نقل از رویترز، هرگونه کاهش تحریم‌های واشنگتن علیه ایران در قبال گام‌های تهران برای عقب‌نشینی در خصوص برنامه هسته‌ای اش احتمالاً زودگذر و نمادین است زیرا هرگونه اقدام برای واگذاری امتیازات بیشتر (به ایران) احتمالاً با مخالفت کنگره روبرو می‌شود.

image15447

رویترز افزود: در حالیکه گروه 1+5 با ایران در ژنو در حال مذاکره هستند، مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران پیشنهادی را برای رفع مسئله هسته‌ای ایران مطرح کردند و طرفین اعلام کردند که هنوز برای سخن گفتن از پیشرفت مذاکراه زود است. حتی اگر ایران متعهد شود گام‌های جدی بردارد، بعید است که اعضای کلیدی کنگره آمریکا که در قبال ایران موضعی حتی سختر از دولت باراک اوباما اتخاذ کردند، راضی شوند.

این خبرگزاری انگلیسی تصریح کرد: قانونگذارانی چون «رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی آمریکا، اعلام کرده‌اند که قبل از آنکه گام‌هایی را برای کاهش تحریم‌های موجود بردارند و حتی حاضر شوند که تحریم‌ها را تشدید نکنند، ایران می‌بایست غنی‌سازی اورانیوم با درصد غنای پایین که برای تولید برق مورد استفاده قرار می‌گیرد را نیز متوقف کند.

«علی واعظ» یکی از تحلیلگران ایران در گروه بحران بین‌الملل به رویتر گفت: کاهش تحریم‌ها تنها در حرف راحت است. بدون ایجاد تغییر اساسی در رویکرد ایران، کاهش چشمگیر تحریم‌ها مطرح نمی‌شود. تحریم‌هایی که واشنگتن احتمالاً در وهله اول کاهش می‌دهد به صورت جزئی خواهد بود، بعنوان مثال محدودیت‌های تجهیزات پزشکی، مسافرتی و همچنین فروش قطعات یدکی هواپیما و خدمات هواپیماهای ساخت آمریکا در ایران لغو می‌شود.

«گرگ تیلمن» یکی از اعضای انجمن کنترل تسلیحات و یکی از مقامات سابق اطلاعاتی در وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با رویترز ابراز عقیده کرد: بسیاری از این موارد تأثیر اندکی دارند. این موارد اقتصاد ایران را تغییر نمی‌دهد اما دستکم این مسئله مهم است که بدانیم شماری از موارد وجود دارد که می‌تواند نشان دهد اگر ایران ثابت کند که تمایل دارد گام‌های چشمگیری را در جهت آنچه آمریکا و دیگر طرفین می‌گویند ایران باید انجام دهد، بردارد، حسن نیت آمریکا نیز نمایان می‌شود.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد