به گزارش دیار عالمان،اقتصاد مقاومتی تزریق باور ” ما می توانیم ” بر ذهن فرد فرد ایرانی در این وانفسای فشار ها و تحریم هاست.
شکوه و عظمت ایستادگی در شرایطی که نمی خواهند ایرانی باشد و اعتلا و پیشرفت تولید ملی ،خواست موکد رهبری و آرزوی قلبی هر هم وطن آزاد و روشن فکر است.
از سالها قبل غرب تلاش می کند تا به ایرانی تلقین کند که نمی تواند. باوری که هنوز هم به درستی قلع و قمع نشده و در اذهان خفته برخی تا آنجا ریشه دوانده که در هر امر کوچکی نیز مرغ همسایه و کدخدا را غاز می دانند.
در این رهگذر “تولید ملی” که در نظر دلواپسان(!) نه یک واقعیت که افسانه ای بیش نیست، همواره به سان فرزند مظلومی می ماند که در خود خانه هم پناهی ندارد و غریب و یتیم است.
افتتاح کارخانه محصولات پودری شرکت پگاه گلپایگان به عنوان یکی از شرکت های زیر مجموعه صنایع شیر ایران در هفته گذشته از اتفاقات مبارکی می تواند باشد که تفکر اقتصادی را در شهرستان گلپایگانی که صنعت تولید ملتهبش گاه رو به احتضار می رود، جان بخشد.
با وجود اهمیت محرز تولید محصولات پودری لبنی در شهری که مدعی قلب لبنیات کشور است، مدیر روابط عمومی این شرکت از باورهای اشتباه مردم در زمینه استفاده از پودر شیر خشک صنعتی در محصولات غذایی خبر داد.
محمد علی حقیقت با اشاره به ذهنیت منفی دانش آموزانی که از کارخانه بازدید می کنند نسبت به محصولات غذایی که حاوی شیر خشک است اظهار کرد: افزودن شیر خشک الزام استاندارد برای تامین ماده خشک مواد غذایی نظیر ماست است.
در گفت و گو با عبدالله قدوسی، مدیر عامل شرکت پگاه گلپایگان به تبیین جزییات بیشتر در این زمینه پرداختم:
کارخانه محصولات پودری شرکت، با چه سرمایه گذاری و چه میزان اشتغال شروع به کار کرد؟
اجرای این پروژه از زمان کلنگ زنی با سرمایه گذاری 42 میلیارد ریال، 11 ماه زمان برد و با اشتغال زایی 5 نفر برای پوشش 10 ساعت کاری به بهره برداری رسید.
ظرفیت تولید این کارخانه و جایگاه محصولات آن نسبت به سایر شرکت ها چگونه است؟
ظرفیت ورودی ماده اولیه این کارخانه، 10تن شیر یا 10 تن آب پنیر در ساعت است که به تبدیل روزانه 8.5 تن شیر خشک یا 5 تن پودر آب پنیر صنعتی منجر می شود.
.به دلیل ارزش تغذیه ای بالای آب پنیر تولید این شرکت، پودر آب پنیر تولیدی نیز دارای پروتئین بالاتر از ده درصد و تبعا ارزش تغذیه ای بالاتر است.
کاربرد پودر آب پنیر و پودر شیر خشک صنعتی برای چه منظوری است و علت ذهنیت منفی مردم در استفاده از آن ها در تولید محصولات غذایی چیست؟
این دو محصول از نیاز مندی های صنایع غذایی نظیر تولیدی های شیرینی و محصولات لبنی است.
توضیح اینکه، شیر حاوی 13 درصد ماده خشک است که در طول فرایند خشک کردن آن 87 درصد آب موجود در آن تبخیر شده و به محصولی با ماندگاری بیشتر تبدیل می شود. در واقع قیمت بالاتر ماست نسبت به شیر ناشی از ماده خشک بالاتر ماست است و تنها راه رساندن درصد ماده خشک ماست به میزان مورد تایید اداره استاندارد، افزودن شیر خشک به آن است.
این افزودن نه تنها ضد ارزش نیست بلکه ارزش محسوب می شود.
شیر خشکی نا مناسب است که در تولید آن از شیر نامناسب که قابل استفاده نیست و یا ترش شده باشد استفاده شود و شاید ذهنیت منفی مردم به استفاده از نگهدارنده ها و افزودنی های غیر مجاز کارخانه های بی اعتبار مربوط باشد که در این زمینه لازم است فرهنگ سازی شود.
چه مشکلاتی را پیش روی صنعت تولید می دانید؟
مشکل زیاد است. یکی از این مشکلات را می توان بحث مالیات های سنگین دانست. با وجود رکود اقتصادی حاکم بر کشور ، رویه اداره مالیات و دارایی مانند رویه قبل از رکود است و انعطافی برای تولید کننده ها ندارد که این مسئله بنگاه های اقتصادی را با مشکل روبرو می کند.
مطلب دیگر کارمزد و هزینه بانکی است. کاهش ناچیز کارمزد بانکی، پاسخگوی صنعت کشور نیست. صنعت به وام هایی با کارمزد و هزینه مالی کمتر نیاز دارد.
خبرنگار: مرضیه غفاری
انتهای پیام/