سوال هایی که آمریکا باید پاسخ گوید؟

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ در حالی که لحن کشورهای غربی در آستانه مذاکرات ۱+۵ کمی مثبت تر از قبل تلقی شد، و آمریکا در تبلیغات رسانه ای خود از این نشست به عنوان گامی برای توافق در موضوعات و مسائل فی مابین سخن گفته و در شرایطی که هیأت مذاکره کننده کشورمان […]

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان گلپایگان ؛ در حالی که لحن کشورهای غربی در آستانه مذاکرات ۱+۵ کمی مثبت تر از قبل تلقی شد، و آمریکا در تبلیغات رسانه ای خود از این نشست به عنوان گامی برای توافق در موضوعات و مسائل فی مابین سخن گفته و در شرایطی که هیأت مذاکره کننده کشورمان با رویکرد منطقی و قابل اجرا همچون گذشته وارد فضای مذاکرات شده است:

IMAGE634992916475779244 [1]

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای  [2]بار دیگر بر همگام بودن سیاست‌هایش با اسرائیل تأکید می کند.

 وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده واشنگتن از لحاظ اینکه اجازه ندهد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد با اسرائیل همگام است.

در این بیانیه آمده است: گفتن اینکه عدم توافق، بهتر از توافق بد است. به این معنا است که ما نمی‌خواهیم با ایران به توافق بد دست پیدا کنیم.

 این بیانیه در شرایطی صادر می شود که جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته بر منع استفاده از سلاح هسته ای در برنامه های صلح آمیز هسته ای خود تأکید داشته و دارد. همچنین فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حرام بودن استفاده از سلاح شیمیایی به عنوان پشتوانه مستحکمی در عدم ساخت و دستیابی به این ادعا، قابل اتکاست.

اکنون که هیچ ادله ای، حتی ضعیف، مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای وجود ندارد و ایران یکی از کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی و از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی است. و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تا کنون چندین بار از تأسیسات هسته ای ایران بازدید کرده اما هرگز مدرکی دال بر انحراف این برنامه از مقاصد صلح آمیز نیافته اند. و در شرایطی که هیأت ایرانی مصمم است تا با رویکرد منطقی و عقلانیِ طرف غربی، راه حل مناسبی برای حل مسائل مطرح شده در مورد مسائل هسته ای پیدا شود.

در هنگامه مذاکرات، و در حالی که ایران مصمم است تا با ارائه راهکارهای معقول و عملی در موارد مطرح، راه حل منطقی اجرا شود، صدور بیانیه مبنی بر همگامی واشنگتن با اسرائیل در منع ایران در دستیابی به سلاح هسته‌ای چه معنا و مفهومی دارد؟

آیا چنین حرکت هایی در هنگامه مذاکرات برای دستیابی به راه حل مناسب، اعتمادساز است یا اعتمادسوز؟

آیا صدور چنین بیانیه ای با ادعاهای آمریکا مبنی بر حل مسائل و اختلافات فی ما بین همخوانی دارد؟

آمریکا نمی خواهد دست از بهانه تراشی و فراکنی بردارد و تنها به فکر حل موضوعات باشد؟

به هر حال در مسیر مذاکرات معقول است تا آمریکا به سوالات فوق پاسخ مناسبی دهد.