شامگاه شنبه و در آستانه اربعین حسینی، رئیسجمهور با حضور سرزده در منزل شهید حسین همدانی، در گفتوگو با خانواده شهید گفت: استقلال و عزت امروز کشورمان در سایه ایثار شهیدان و جانبازان والامقام است و ایثارگران و خانواده آنان حق بزرگی بر گردن ما دارند.
به گزارش دیار عالمان به نقل از رجانیوز، روحانی با بیان اینکه راه اصلی، همان راهی است که پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) برای مردم تبیین و روشن کردند و باید با قوت این مسیر را بپیماییم، تاکید کرد: ایران اسلامی در سایه ایثار و فداکاری ایثارگران، ایستادگی و مقاومت کرده و امروز هم باید همین راه را نسل جوان ادامه دهند. رئیسجمهور به این واقعیت اشاره نمود که «استقلال و عزت ما و همه چیز در سایه ایستادگی و مقاومت و ایثار شهدای ما، خانوادههای شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران است.»
روحانی در شرایطی بر مشی شهدا، جانبازان و ایثارگران در حفظ استقلال و عزت کشور تاکید میکند که بیش از سه سال است که درست در این خلاف مسیر حرکت میکند و کلید استقلال و عزت کشور را تنها در میز مذاکره با آمریکاییها و دیپلماسی لبخند جستجو میکند و منتقدین این سیاست، از کارشناس و متخصص گرفته تا ایثارگر و جانباز، از جانب رئیسجمهور با القاب و برچسبهای مختلفی به تندروی محکوم و سرکوب میشوند.
از سوی دیگر مروری گذرا به راهی که دولت تدبیر در طول سه سال و نیم گذشته طی کرده نشان میدهد حسن روحانی و دولت یازدهم نهتنها با مواضع شهید حسین همدانی و دیگر جانبازان و ایثارگران موافق نیست، بلکه در نقطه مقابل آن قرار دارد. دولت تدبیر و امید «استقلال و عزت کشور» را نه در «ایستادگی و مقاومت و ایثار شهدا» میبیند، بلکه در «چانهزنی دیپلماتیک با استکبار» و حراج دستاوردهای کشور جستجو میکند. همین سیاستهای دولت روحانی بود که بارها مورد اعتراض و انتقاد شهید همدانی قرار گرفت.
به عنوان نمونه، زمانی که مذاکرات با آمریکا برای «لغو یکباره همه تحریمهای مرتبط با پیشرفت هستهای» روزهای داغ خود را سپری میکرد، سردار همدانی با بیان اینکه این رویکرد برای رفع مشکلات اشتباه است، اظهار داشت: امام(ره) فرمودند مثل ما و آمریکاییها، مثل گرگ و میش است؛ اما برخی با آنها قدم زده و به آنها لبخند زدند.
او با بیان اینکه متهم ردیف اول این ماجرا مسئولین ما هستند عنوان داشت: مگر میشود با آمریکاییها قدم بزنیم و انتظار داشته باشیم که شهدا ما را شفاعت کنند؟! قطعاً شهدا به خاطر انجام این کار ما را محاکمه خواهند کرد.
شهید همدانی در اشاره به مذاکرات ایران و غرب و با بیان اینکه این یک بازی برد-برد نیست و یک باخت است، عنوان داشت: رهبر معظم انقلاب بعد از ارتحال امام(ره) فرمودند اگر ما یک قدم عقبنشینی کنیم، دشمن ده قدم جلوتر میآید. امروز تمام ابهت ابرقدرتی دشمن شکسته شده است و ما با یک سری از کارها داریم این را به دشمن بازمیگردانیم و شهدا به خاطر این کار از ما نخواهند گذشت.
hamedani.MP3 | دانلود فایل
این شهید گرانقدر که رئیسجمهور او را الگو تلقی میکند، اظهار داشت کدام یک از شهدا در وصیتنامههایشان گفتهاند ما برای ایران و سرزمین جنگیدهایم؟! امروز نسبت به گذشته از نظر محاصره اقتصادی و امکانات بهترین وضع را داریم و آمریکا دیگر ابرقدرت نیست و کسی به حرف او گوش نمیدهد.
شهید همدانی در این سخنرانی خود که در روز اول اسفند 1393 در لانه جاسوسی برگزار شد، مسئولین را مورد خطاب قرار داد و گفت: باید از مسئولین سوال کنیم که اگر ما مشکل ارزی داریم، چرا ماشینهای میلیاردی و امکانات لوکس وارد کشور میشوند؟
مواضع شهید همدانی در نحوه برخورد با جبهه استکبار و به صورت خاص آمریکا، تنها محدود به مذاکرات پیش از برجام نبود؛ بلکه گستره بیشتری از این مواضع را میتوان در مسئله سوریه و جبهه مقاومت مشاهده نمود. حاج حسین همدانی برخلاف دولتمردان، برای حل بحران سوریه و مسائل بینالملل، هیچگاه قائل به مذاکره با آمریکا نبود؛ بلکه مقاومت و ایستادگی را راهحلی میدانست که برگرفته از اسلام و آموزههای امام خمینی بود.
حاج حسین همدانی معتقد بود: اگر ما بخواهیم عمیق به جنگ سوریه نگاه کنیم، آنچه مسلم است این است که جنگ زمانی پایان خواهد یافت که یکی از این دو اردوگاهی که در سوریه منافع دارند، کنار بکشند. یکی اردوگاهی که با مدیریت آمریکاییها، اروپایی و چند کشورهای عربی تشکیل شده است و دیگری اردوگاهی است که با رهبری ایران و روسیه از ملت سوریه دفاع میکنند. اردوگاه آمریکا و متحدانش اعتراف کرده اولین خواستهاش امنیت اسرائیل و کوتاه کردن دست ایران از منطقه است.
مواضع شهید همدانی درباره نقش آمریکاییها در سوریه هم قابلتوجه است. او اعتقاد داشت آمریکاییها حتی در مذاکرات با سوریه هم دشمنی خود با ایران را پنهان نکردند و درصدد آن بودند که از طریق سوریه جنگزده به جبهه مقاومت ضربه بزنند: راهبرد آمریکا هیچ تغییری نکرده است. سه سال پیش یک اتفاق معمولی و یک اعتراض صنفی تبدیل به یک موج شد و آمریکاییها سوار بر این موج شدند و با برنامهریزی سعی کردند ظرف چند ماه مسئله سوریه را تمام کنند. امروز بیش از سه سال از این ماجرا گذشته و آمریکاییها دهها برنامه را پیاده کردهاند. حتما دوستان به یاد دارند پیش از آغاز درگیریهای سوریه، آمریکا وارد معامله با دولتمردان سوریه شد. این دو در کمیسیونهای متعددی که برگزار شد؛ توافقاتی انجام دادند.
یکی از تصمیمات، آزاد شدن بلندیهای جولان بود و قرار شد تا ارتش اسرائیل آنجا را تخلیه کند. بازسازی ارتش سوریه، باز شدن درهای اقتصادی بر کشور سوریه نیز از توافقات بود و حتی میبینیم قراردادی مبنی بر تبادل توریسم با سوریه امضا میشود؛ چرا که سوریه یکی از منابع درآمدیش توریسم است اما در قبالش یک خواسته داشتند؛ اینکه سطح روابط با ایران کاهش یابد و از حزبالله نیز حمایت نکنند.
مرور عمیقتر مواضع شهید همدانی نشان از این واقعیت دارد که مسیری که او و دیگر شهدای جبهه مقاومت طی کردند، هیچ سنخیتی با دیپلماسی لبخند دولت ندارد و البته همان طور که حسن روحانی بهحق اشاره کرد، مسیر شهدا و جانبازان و ایثارگران است که استقلال و عزت کشور را تضمین میکند. حال که رئیسجمهور خود به این واقعیت اقرار میکند که باید راه شهدایی چون شهید همدانی را دنبال کرد و ورشکسته شدن برجام را به چشم دیده است، فرصت خوبی است تا در چند ماه باقیمانده، به جبران راه طیشده خود برخیزد.