به گزارش دیار عالمان، [1] رئیس جهاد کشاورزی گلپایگان از بالاتر بودن خطر بیمار بودن مرغ های چاق مصرفی نسبت به وزن های کمتر خبر داد.
حیدرعلی گلمحمدی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که امروز در جهاد کشاورزی برگزار شد اظهار کرد: متاسفانه فرهنگ استفاده از مرغ های چاق در بین مردم رواج دارد در صورتیکه اگر مردم از مزایای مرغ سایز اطلاع داشته باشند هرگز مرغ چاق مصرف نخواهند کرد.
وی با اشاره به این مضرات برای مصرف کننده و همچنین تولید کننده تصریح کرد: اگر مرغ از حد سایز تعریف شده بزرگتر باشد احتمال بیماری آن بیشتر است و آنتی بیوتیک بیشتری مصرف کرده است.
رئیس جهاد کشاورزی عنوان کرد: مرغ های گوشتی هرچه از سایز تعریف شده بالاتر رود در مقابل خوراک بیشتری باید استفاده کنند این در صورتی است که اگر همان مقدار خوراک را مرغ کوچکتر استفاده کند وزن گیری بیشتری خواهد داشت که برای تولید کننده نیز مقرون به صرفه تر خواهد بود.
گلمحمدی با بیان مزایای کاهش وزن کشتار دام ها خاطرنشان کرد: افزایش تعداد دفعات جوجه ریزی، کاهش ریسک ابتلا به بیماری، بهبود ضریب تبدیل غذایی، افزایش تراکم پرورش در واحد سطح، افزایش بهره وری و بسیاری موارد دیگر را از محسنات استفاده از مرغ سایز عنوان کرد.
وی با اشاره به حداکثر زمان پرورش لازم یک مرغ که 42 روز است یاداور شد: بهترین وزن یک مرغ که به آن مرغ سایز گفته می شود یک کیلو و هشتصد گرم است که حداکثر آن تا دو کیلو و دویست گرم می تواند باشد.
رئیس جهاد کشاورزی با اشاره به قابلیت طبخ و هضم پایین گوشت طیور و حیوانات با سن بالاتر گفت: همان طور که مردم رغبت به خرید گوشت قرمز در حیواناتی چون گاو و گوسفند ندارند باید این فرهنگ در گوشت مرغ نیز رواج پیدا کند.
گلمحمدی با اشاره به پایین بودن ضایعات در مرغ سایز عنوان کرد: شرکت های صادراتی و غربی نیز تنها خریدار مرغ زیر دو کیلو گرم هستند.
مسعود غفاری نیز در ادامه تصریح کرد: مرغ سایز تنها 4 یا 5 درصد تلفات دارد این در صورتی است که حتی ما شاهد بیست درصدی تلفات مرغ های سنگین تر از مقدار تعیین شده بوده ایم که به نفع تولید کننده نخواهد بود.
رئیس دامپزشکی گلپایگان افزود: گلپایگان 70 واحد مرغداری دارد که هر دوره یک میلیون 350 هزار جوجه ریزی دارد و در صورت اجرای این طرح می توانند بهره وری و تولیدات خود را نیز بالا ببرند.
وی اصلاح نژاد و خوراک خوب را از مهم ترین عامل های رشد سریع مرغ ها دانست و عنوان کرد: چیزی به عنوان استفاده از هورمون در طیور و حیوانات وجود ندارد.