logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

چه کسی مروج فساد در سه سال گذشته بوده است؟ دولت یا رسانه ها؟ / پرداخت 8000 میلیارد تومان به سی نفر با ارائه رشوه، فساد نیست؟ / آقای رئیس جمهور پاسخگو باشید؛ چرا رئیس صندوق ذخیره فرهنگیان و خانواده وی در بازداشت به سر می برند؟

آن چیزی که موجب عادی سازی فساد می شود، رونق گرفتن فساد با بکارگیری افراد مسئله دار در مسئولیت های حساس دولتی است نه با افشای فساد. صرفا موضوعات مرتبط با فساد افشا شده در یک ساله اخیر همچون حقوق ها و وام های نجومی، فساد مالی رئیس بانک ملت، اختلاس 1700 میلیارد تومانی در بانک ملی و ملت و 8 هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان نشان می دهد؛

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - پنجشنبه ۱۳۹۵/۰۸/۱۳
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
چه کسی مروج فساد در سه سال گذشته بوده است؟ دولت یا رسانه ها؟ / پرداخت 8000 میلیارد تومان به سی نفر با ارائه رشوه، فساد نیست؟ / آقای رئیس جمهور پاسخگو باشید؛ چرا رئیس صندوق ذخیره فرهنگیان و خانواده وی در بازداشت به سر می برند؟

به گزارش دیار عالمان به نقل از رجا نیوز ؛دکتر روحانی در بخشی از صحبت های امروز خود به موضوع فساد رخ داده در صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کردند و اتفاقات رخ داده در این صندوق را نه فساد بلکه صرفا بدهی معوق اعلام کردند.

رئیس جمهور امروز در صحن علنی مجلس اظهار داشت:

اگر یک دستگاهی وامی داده و آن پول به بدهی معوق تبدیل شده نمی‌دانم چرا بعضی رسانه‌ها خوش‌شان می‌آید بدهی معوق را اختلاس بگویند. انگار بعضی‌ها توجه دقیق به لغت‌ها نمی‌کنند.

باید حواس‌مان جمع باشد، کار بد را نباید شیوع داد.اگر یک فردی در روزنامه‌ها گفت من چنین گناهی کردم می‌شود میلیون‌ها گناه. اگر کسی گناهی کرده باید با خدای خودش توبه کند و اگر حق‌الناس است باید ادا کند نه اینکه جار بکشیم. نباید در خیابان‌ها جار بکشیم آن هم به دروغ.نباید فساد را عادی‌سازی کنیم

 

این صحبت های آقای روحانی در حال صورت می گیرد که اختلاس (ورای معنای حقوقی) اسم مستعار و عامیانه مفاسد اقتصادی است و این مفاسد اقتصادی خود می تواند ابعاد و اسامی مختلفی داشته باشد.

جعفری دولت آبادی دادستان تهران دو روز قبل در خصوص فساد رخ داده در این صندوق تصریح کردند:

عده‌ای می‌گویند 8000 میلیارد اختلاس شده است با بررسی مشخص شد این مبلغ معوقات بانکی و تسهیلات بلاوصول و سر رسید صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه است.

اما وی در ادامه اشاره می کند که پرداخت تسهیلات توسط مسئولان صندوق با ارتکاب جرایمی از جمله رشاء و ارتشا‌ به عمل آمده و حال موجب نگرانی اقشار شریف آموزش وپرورش را فراهم کرده است، افزود: تأکید می‌شود پرونده به خوبی در حال رصد دادستانی و وزارت اطلاعات است و پیش از رسانه‌ای شدن پرونده، تحقیقات در حال انجام بوده و متهمان از دو ماه پیش بازداشت بوده‌اند.

دادستان تهران همچنین در ریشه‌یابی این فساد، اشاره کرد که یکی از متهمان این پرونده در منزلی سکونت دارد که متعلق به فردی است که وام کلان از صندوق ذخیره فرهنگیان دریافت داشته است. در این پرونده شش نفر بازداشت شده‌اند.

آنچه بر اساس صحبت های آقای جعفری دولت آبادی مشخص است وام های کلانی از مسیرهای غیر قانونی و با ارتکاب جرایمی چون رشاء و ارتشا پرداخت شده که در این زمینه 6 نفر که یکی از آنها قندالی رئیس سابق این صندوق است بازداشت شده اند.

ولی روحانی به گونه ای صحبت می کند که هیچ جرمی رخ نداده و پرونده 8 هزار میلیارد سرمایه بازنگشته به صندوق ذخیره فرهنگیان مشابه پرونده معوقه بانکی مرسوم در کشور است. روحانی بجای پاسخگویی به مجلس و مردم در خصوص فساد رخ داده در بخشی از دولت شکل گرفته، خود در جایگاه شاکی ایستاده و منتقدین را به جار و جنجال دروغ در رسانه ها متهم کرده اند.

سوالی که مطرح است، فسادهای بزرگی که در طی دو دهه اخیر در کشور رخ داده است، آیا مشابه چنین وضعیتی در آنها نبوده است؟ بر اساس استدلال آقای رئیس جمهور امیر منصور آریا صرفا برای جلوگیری از معوق شدن بدهی ناشی از گشایش ال سی به ایجاد یک ال سی جدید روی اورده و اختلاسی هم رخ نداده است و محمود خاوری رئیس وقت بانک ملی در این مسیر وی را یاری نموده است. چرا وزارت نفت دولت یازدهم از بابک زنجانی بعنوان یک مفسد بزرگ نام می برد و با این نام ضعف های خود را می پوشاند؟ بابک زنجانی بر اساس استدلالات آقای روحانی صرفا یک بدهکار نفتی است و بعلت تحریم های امریکا قادر به بازگشت بدهی خود نیست. اصلا فاضل خداداد هم بر اساس استدلال ذکر شده مختلس نبوده و اعدام وی ظلم بزرگی محسوب می گردد. فاضل خداداد فقط تامین مالی کوتاه مدت آن هم بدون معوق شدن داشته است. با این استدلالات سبک، می توان صورت مسئله بسیاری از فسادهای رخ داده را پاک کرد در حالیکه حقیقت چیز دیگریست و دکتر روحانی در روز گذشته سعی در پنهان ماندن آن داشته است.

آن چیزی که موجب عادی سازی فساد می شود، رونق گرفتن فساد با بکارگیری افراد مسئله دار در مسئولیت های حساس دولتی است نه با افشای فساد. صرفا موضوعات مرتبط با فساد افشا شده در یک ساله اخیر همچون حقوق ها و وام های نجومی، فساد مالی رئیس بانک ملت، اختلاس 1700 میلیارد تومانی در بانک ملی و ملت و 8 هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان نشان می دهد؛ این دولت نه تنها هیچ همتی در مبارزه با فساد ندارد، بلکه با بکارگیری افراد مسئله دار به شیوه قبیله ای زمینه ایجاد فساد را فراهم کرده است.

به نظر می رسد؛ رئیس جمهور بجای پاسخگویی به نمایندگان مردم، به فرافکنی روی آورده و با پاک کردن صورت مسئله فساد، از پاسخگویی فرار کردند. فسادی که باعث از بین رفتن حقوق بیش از یک میلیون فرهنگی شده است. هم اکنون اگر هر یک از این فرهنگیان خواهان دریافت یک وام 2 میلیون تومانی در صندوق باشد، می بایست هفت خانی را طی کند. حال چطور بدون صورت گرفتن فساد، می توان 8 هزار میلیارد تومان را به سی نفر اختصاص داد، در حالیکه اگر قرار بود این مبلغ بین فرهنگیان تقسیم کنیم بیش از 8 میلیون تومان نصیب هر یک می شده است.


دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد