به گزارش دیار عالمان، در حال حاضر در سراسر جهان، بیماری های مزمن و غیر واگیر دار مانند بیماری های قلبی – عروقی، سرطان، دیابت و ریوی، از اصلی ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی به حساب می آیند.
بیماری های غیرواگیر دار، عامل مرگ سالانه ۳۵ میلیون انسان یعنی حدود ۶۰ درصد از کل مرگ در جهان است و این در حالیست که ۸۰ درصد از این میزان مرگ، در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد.
تغذیه نامناسب، به عنوان اصلی ترین عامل خطر در بروز بیماری های غیر واگیر دار در سراسر دنیا معرفی شده است. مهمترین عوامل خطر شامل ورود ترکیباتی نظیر قند، چربی، نمک و اسید چرب ترانس از طریق مواد غذایی به بدن انسان است.
با توجه به نقش سلامت افراد جامعه در پویایی، نشاط و پیشبرد اهداف عالی آن جامعه، شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان، در قالب برنامه های متنوع اقدام به فرهنگ سازی در این خصوص کرده است.
در یکی از این برنامه ها که صبح امروز با نام صبحانه سالم، در دبیرستان نیکان گوگد گلپایگان برگزار شد، واحد های غذا و دارو و بهبود تغذیه شبکه بهداشت، با همکاری اداره تربیت بدنی شهرستان گلپایگان، به انتقال مفاهیم سلامت و تندرستی به دانش آموزان پرداختند.
کارشناس غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان شهرستان در سخنان خود در این مراسم، با اشاره به شعار جهانی روز غذای امسال با محور « اصلاح الگوی تغذیه، حفظ و ارتقا سلامت»، کاهش مصرف مواد پرخطر مثل قند، چربی و نمک را از دانش آموزان خواستار شد.
مرضیه سلطانی، در ادامه به تشریح و توصیف علایم مندرج روی محصولات غذایی مانند نشانگر رنگی و برچسب اصالت، برای دانش آموزان این مدرسه پرداخت.
اجرای مسابقه با موضوع « قلب سالم، غذای سالم» بر اساس کتابچه های توزیع شده توسط واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان گلپایگان و انجام حرکات تندرستی با هدف آموزش حرکات ورزشی صحیح به همت اداره تربیت بدنی شهرستان، از دیگر برنامه های همایش غذا، تحرک و سلامت این مدرسه بود.