logo

امروز سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳

Tuesday, 7 January , 2025

کارشناس غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان گلپایگان هشدار داد:

شهروندان از محصولات غذایی دارای مجوز استفاده کنند

مرضیه سلطانی تصریح کرد: شهروندان حتما از محصولات دارای مجوز از سازمانهای غذا و دارو و استاندارد استفاده کنند و در مورد محصولات وارداتی نیز به برچسب اصالت آن توجه کنند. چرا که در این صورت می توان با توجه با نظارتهای گسترده این سازمان ها تا حد زیادی از سلامت محصول مطمین بود.

تاریخ انتشار: ۱۸:۵۴ - جمعه ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
شهروندان از محصولات غذایی دارای مجوز استفاده کنند

به گزارش دیار عالمان‌، در اکتبر سال ۱۹۴۵ میلادی در سازمان ملل، سازمانی جدید با نام سازمان خوار و بار و کشاورزی (FAO) ایجاد شد تا شاید بتواند دولت ها را متقاعد، متعهد و هدایت کند که سیاست های کشاورزی پایدار و سالم را توسعه دهند، به مدیریت آب در کشاورزی اهتمام ورزند و بر قیمت غذا نظارت کنند به شیوه ای که مردم سراسر جهان به غذای کافی و سالم همیشه دسترسی داشته باشند.
روز جهانی غذا، تلنگری است بر اذهان خفته ای که قدر این نعمت الهی را نمی دانند و با اسراف آن، چشم بر گرسنگانی که هر لحظه در نبودش می میرند، می بندند.
۱۶ اکتبر هر سال را مردم سراسر جهان با نام روز غذا گرامی می دارند. برنامه های این روز در کشور ما با تعیین شعار و محورهایی هدفمند اجرا می گردد.
در این خصوص، خبرنگار دیار عالمان در گفتگو با کارشناس غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان، مرضیه سلطانی به تبیین شعار امسال روز جهانی غذا و مباحث پیرامون آن پرداخت.

شعار امسال و محورهای مورد بحث روز جهانی غذای امسال چیست؟
«آب و هوا در حال تغییر است، کشاورزی و غذا نیز باید تغییر کند» شعار امسال و محور جهانی روز غذا است و محور ملی ما شعار « اصلاح الگوی تغذیه، برای حفظ و ارتقاء سلامت» است.
در این خصوص تمرکز بر روی ۵ محور اصلی در دستور کار قرار گرفته است: ۱_ کاهش مصرف قند، نمک و چربی ۲_ نشانگرهای رنگی تغذیه ای ۳ _ برچسب اصالت ۴_ مبارزه با قاچاق کالا ۵ _ ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت

برنامه شما برای گرامیداشت این روز چیست؟
شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان، همچون سال قبل برنامه متنوعی برای این روز در نظر گرفته است که بیشتر آن ها با هدف فرهنگ سازی انجام می شود.
سخنرانی در نماز جمعه، آموزش در سطح مدارس، توزیع کتابچه و جزوات آموزشی در بین سفیران سلامت بخشی از برنامه های این مجموعه است.
ضمن اینکه امسال، همایشی با محورهای شعار روز جهانی غذا در شهرستان خواهیم داشت که با توجه به ایام عزاداری سالار شهیدان امام حسین (ع)، این همایش با تاخیر و در نیمه اول آبان ماه برگزار خواهد شد.
در این همایش تمام واحد های تولیدی، سفیران سلامت و ارگان هایی که به بهداشت، سلامت و غذای مصرف کننده مربوط می شوند، حضور خواهند داشت و ما سعی داریم که با توجه به پتانسیل این همایش و حضور کلیه نهاد ها و ارگانها در آن، از حداکثر ظرفیت برای فرهنگ سازی در بحث سلامت استفاده کنیم.
کاربرد نشانگر رنگی تغذیه چیست؟
درج این نشانگر از ابتدای سال جاری روی کلیه محصولات غذایی اجباری شده است و در خصوص آن دسته از محصولاتی غذایی و آشامیدنی که حاوی قند، نمک، چربی و اسیدهای چرب ترانس هستند قبل از خرید باید به نشانگر رنگی تغذیه ای آن محصول دقت کرد.
ما باید بتوانیم با اسنفاده از نشانگر های رنگی تغذیه ای و مقادیر آن ها بین دو ماده غذایی مثلا دو کیک ، مناسبترین محصول را انتخاب کنیم.
هر کدام از فاکتورهای نمک، چربی، قند و اسید چرب ترانس با یکی از رنگ های سبز، نارنجی و قرمز روی نشانگر رنگی تغذیه ای مشخص شده اند.

14764322063001022160297
رنگ سبز به معنای مقدار کم آن فاکتور در محصول بوده و نشان دهنده انتخاب مطمئن و سالم است.
رنگ نارنجی، مقدار متوسط و رنگ قرمز مقدار زیاد آن فاکتور را در محصول نشان می دهد.
اگر روی نشانگر رنگی تغذیه ای محصولی، یکی از چهار فاکتور ذکر شده به رنگ قرمز بود به این معنی نیست که مصرف آن محصول خطرناک است. چرا که همه محصولات دارای مجوز و نشانگر رنگی تغذیه ای مطابق با استاندارد های مرتبط هستند لیکن به عنوان مثال اگر آیتم نمک در محصولی دارای نشانه قرمز بود افرادی که دارای فشار خون بالا هستند نباید آن را استفاده کنند و یا اگر روی محصولی چربی با رنگ قرمز مشخص شده بود، مصرف آن محصول برای افرادی که دارای چربی خون بالا هستند، مناسب نیست اما بقیه افراد می توانند از آن محصول استفاده کنند.
برچسب اصالت مربوط به چه محصولاتی است؟
محصولات آرایشی _ بهداشتی و غذایی كه وارداتی هستند باید دارای نشان برچسب اصالت باشند، در غیر این صورت قاچاق محسوب می شوند و با توجه به بحث سلامت محور آن ها بعد از کشف تحویل انبار تملیکی شده و پس از اخذ مجوز از مراجع مربوطه معدوم می شوند.
درج نشان ایمنی و سلامت روی همه محصولات غذایی لازم است؟
خیر، این نشان را تمام محصولات ندارند.
این نشان بر روی محصولاتی درج می شود که علاوه بر سالم و ایمن بودن دارای یک یا چند خاصیت تغذیه ای مناسب و سلامت بخش مثل غنی شدن با املاح و ویتامین ها، کم بودن میزان چربی و نمک و نداشتن افزودنی های مصنوعی و شیمیایی و غیره باشند.
در سال جاری ده محصول از استان اصفهان موفق به دریافت این نشان شدند که از این میان دو نشان مربوط به محصولات شرکت پگاه گلپایگان بود که این نشان ها در مراسمی در هفته سلامت از سوی وزیر بهداشت به ایشان اهدا شد.

سخن پایانی شما:

شهروندان حتما از محصولات دارای مجوز از سازمانهای غذا و دارو و استاندارد استفاده کنند و در مورد محصولات وارداتی نیز به برچسب اصالت آن توجه کنند. چرا که در این صورت می توان با توجه با نظارتهای گسترده این سازمان ها تا حد زیادی از سلامت محصول مطمین بود.

انتهای پیام/


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد