logo

امروز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

Saturday, 4 January , 2025

کارشناس غذا و داروی شهرستان گلپایگان هشدار داد:

در پخش غذای نذری از ظروف مناسب استفاده کنید

با توجه به مشکلات زیستی تجزیه پلاستیک،شهروندان بهتر است برای پخش نذورات داغ خود تا حد امکان از ظروف کاغذی بهره گیرند و در صورت تمایل به استفاده از ظروف پلاستیکی، برای شیر و چای داغ از ظروفی غیر از پلی استایرن استفاده کنند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۱ - شنبه ۱۳۹۵/۰۷/۱۷
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
در پخش غذای نذری از ظروف مناسب استفاده کنید

به گزارش دیار عالمان،امروزه در سراسر جهان ظروف پلاستیکی، پر مصرف ترین گروه از ظروف یک بار مصرف را شامل می شوند.
افزایش مصرف این ظروف در ماه محرم و اهمیت استفاده از ظروف مناسب در حفظ سلامت جامعه بهانه ای برای گفتگوی ما با کارشناس غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان شد.

مهندس مرضیه سلطانی تصریح کرد: در میان ظروف پلاستیکی ، استفاده از ظروف پلی استایرن که علامت PS کف آن حک شده، رایج است.
کارشناس ارشد صنایع غذایی تبیین کرد: لازم است ظروف پلی استایرن برای غذاهای غیرچرب و در دمای کمتر از ۶۰ درجه سانتی گراد استفاده گردد چرا که در دماهای بالاتر از ۶۰ درجه، ساختار این پلیمر تجزیه شده و مواد شیمیایی وارد غذا می شوند که این مسئله برای مصرف کننده خطرناک است.
کارشناس غذا و داروی شبکه بهداشت و درمان گلپایگان، اضافه کرد: با توجه به مشکلات زیستی تجزیه پلاستیک،شهروندان بهتر است برای پخش نذورات داغ خود تا حد امکان از ظروف کاغذی و گیاهی بهره گیرند و در صورت تمایل به استفاده از ظروف پلاستیکی، برای شیر و چای داغ از ظروفی غیر از پلی استایرن استفاده کنند.
سلطانی با بی خطر دانستن استفاده این ظروف برای خرما، پنیر و غذاهای غیر چرب زیر ۶۰ درجه خاطر نشان کرد: برای غذاهای داغ ترجیحا از ظروف پلی اتیلنی و یا پلی پروپیلنی استفاده گردد.
در ادامه این گفتگو مسئول فنی واحد تولید ظروف پلاستیک گلپایگان، با تایید صحبت های مهندس سلطانی حذف ظروف پلاستیکی را به طور کلی غیر ممکن دانست.
غفاری تصریح کرد: ظروف یکبار مصرف پلیمری اگر به شکل مناسب و بهداشتی تولید گردند، به دلایل مقرون به صرفه بودن‌ ، مقاومت در برابر رطوبت و قابلیت طراحی متنوع،مورد پسند جامعه بوده و به راحتی نمی توان آن را کنار گذاشت.
کارشناس ارشد شیمی ادامه داد: شهروندان با مشاهده کف ظرف و علامت حک شده روی آن می توانند نوع ظروف را تشخیص دهند.ظروف پلی پروپیلن با نشان اختصاری pp برای چای و نوشیدنی های گرم و نیز خورشت داغ ارجح است.
وی در خاتمه یادآور شد: ظروف مورد استفاده لازم است تمیز و عاری از ذرات آلوده باشد و در شرایط بهداشتی و با استفاده از مواد اولیه با درجه غذایی و نو تولید شده باشد و از مواد بازیافتی در تهیه آن استفاده نشده باشد.
انتهای پیام/


برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد