logo

امروز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳

Friday, 10 January , 2025

گفت و گو با آسیب شناس اجتماعی؛

اهمیت گذشت در روابط اجتماعی/ غرور آفتی برای فداکاری است

گذشت و فداکاری با هم ارتباط دارند، افرادی که اهل گذشت هستند، معمولاً فداکاری هم می کنند، وقتی فداکاری می کنیم از چیزی که حق مسلم خودمان است به نفع دیگران می گذریم و این خصلتی است که در سطح روابط اجتماعی بسیار مورد پسند است.

تاریخ انتشار: ۱۸:۴۴ - چهارشنبه ۱۳۹۵/۰۶/۲۴
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
اهمیت گذشت در روابط اجتماعی/ غرور آفتی برای فداکاری است

به گزارش دیار عالمان به نقل از صاحب نیوز:

تحمل و فداکاری زاییده زندگی انسانی است و تا زمانی که تداوم زندگی مشترک طلب می کند، هیچگاه نباید از این دو پدیده دریغ کرد؛ هر دو پدیده حتما رضایت روحی و روانی زوجین را بر آورده خواهد کرد، به شرطی که دو طرف این رابطه دو انسان فهیم باشند.

* فرصت گذشت و فداکاری را به یکدیگر بدهیم

کارشناس مسائل اجتماعی در این زمینه معتقد است: گذشت و فداکاری فضیلت اخلاقی است و هر انسانی در کنار نقاط قوت، ضعف هایی را هم در برخورد و در تعاملات با همسر و دیگران نشان می دهد؛ انتظار می رود که طرف مقابل وقتی که با این ضعف ها رو به رو شد در متن بزرگ تری موارد را مشاهده کند یعنی در کنار جنبه های مثبتی که از طرف مقابل مشاهده می کند، ضعف ها را هم بپذیرد و با صبر، بردباری و گذشت با آنها تعامل پیدا کند.

مجتبی ناجی افزود: جنبه مقابل گذشت سرسختی است، عقوبت و مجازات کردن خطاهای همسر و تنبیه کردن اتفاق های خوبی نیست؛ باید گذشت در زندگی مشترک بی انتها باشد و فقط در موارد استثنایی است که گذشت باعث جریحه دار شدن و توسعه خطاهای فردی می شود.

به گفته وی، باید تأمل صورت پذیرد و بجای انتقاد از همسر و به رخ کشیدن خطاها باید به او فرصت گذشت و فداکاری بدهیم.

* ایجاد احساس ارزشمندی و تقویت عزت نفس

ناجی در این باره بیان کرد: گذشت و فداکاری با هم ارتباط دارند، افرادی که اهل گذشت هستند، معمولاً فداکاری هم می کنند، وقتی فداکاری می کنیم از چیزی که حق مسلم خودمان است به نفع دیگران می گذریم و این خصلتی است که در سطح روابط اجتماعی بسیار مورد پسند است.

وی ادامه داد: فداکاری کردن برای هم نوعان، هم دینان و هم مسلک ها مهم اس و در کانون خانواده فداکاری و گذشت همزاد هم هستند و باعث تسری این فضیلت در رفتارهای دیگران و اطرافیان می شوند به ویژه اینکه گذشت پیامدهای مثبتی را ایجاد می کند، شخصی که در مورد او گذشت اعمال می شود، احساس ارزشمندی به او دست داده و موجب تقویت عزت نفس همسر هم می شود.

این کارشناس مسائل اجتماعی افزود: هنگامی که گذشت در زندگی کم رنگ شود، موجب کم ارزشی و کاهش عزت نفس فرد می شود پس باید دانشت گذشت فضیلت های دیگری را هم به دنبال می آورد و باعث مقابله مثبت می شود.

وی با بیان اینکه خانم ها میزان گذشتشان در زندگی مشترک بسیار بیشتر است، گفت: محوریت گذشت در خانواده هم در مورد همسر و هم فرزندان از خانم ها منشأ می گیرد، این عمل در رفتار سایر اعضای خانواده هم تأثیر می گذارد که به نیازهای دیگران توجه کنند و خود محور نباشند.

ناجی تاکید کرد: حفظ کردن کینه و دلخوری ها در دل، موجب کم شدن گذشت و فداکاری می شود پس بهتر است خاطرات مثبتی را که به بقای خانواده کمک می کند، حفظ کنیم و خاطرات ناخوشایند را فراموش کنیم، نادیده گرفتن خطاهای دیگران هم نوعی گذشت است.

* افکار منفی را دور بریزیم

کارشناس مسائل اجتماعی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم افکار منفی را از خودمان دور کنیم، افزود: گذشت می تواند جنبه فکری، حسی و کلامی هم داشته باشد، فکر منفی نسبت به همسر و نگه داشتن آن در دل و ذهن نشان می دهد که ما فرد با گذشتی نیستیم پس باید فکر منفی را دور بریزیم؛ همین عمل تا حدی به استحکام روابط در چارچوب خانواده کمک می کند که یکی از مصداق های این ویژگی، در افکار گذشته نماندن و زمان حال را دریافتن است.

وی با تاکید بر اینکه زوج های جوان در ابتدای زندگی کمی صبوری نشان دهند تصریح کرد: زمانی که گذشت را در زندگی ادامه دهیم می بینیم از سوی همسر این گذشت، مورد قدردانی قرار می گیرد و متوجه گذشتمان می شود هر چند زمانی هم هست که گذشت انجام می دهیم و طرف مقابل متوجه گذشت ما نیست، بنابراین وقتی که سوءتفاهمی در مورد گذشت اتفاق می افتد ادامه دادن آن شکل تکراری معمولاً منتج به نتایج خوشایندی نخواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه شکل گذشت را باید تغییر داد و در جنبه های دیگر ادامه داد، گفت: در زمانی که می بینیم طرف مقابل متوجه گذشت نیست، تغییر شیوه دهیم تا شخص مقابل متوجه خصیصه و فضیلت گذشت شود.

وی ابراز کرد: گذشت تأثیرات زیادی در رفتار افراد کج رفتار می گذارد، افرادی که دارای گذشت هستند با صبوری می توانند به طرف مقابل درس بدهند، البته برخی از مواقع گذشت ها موجب بی مسئولیتی فرد می شود، برای اینکه اشخاص متوجه مسئولیت خودشان شوند باید با تکالیف روبه رو شده و به رسالت هایی که بر عهده دارند آگاه شوند.

وی تاکید کرد: گذشت موقتی تأثیر مثبتی به دنبال دارد که شخص مقابل درصدد جبران هم برآید، هنگامی که گذشت کردیم و بعد متوجه شدیم که پیامد این گذشت موجب سوء استفاده طرف مقابل شده و باعث حق به جانب شدن او می شود، ناخود آگاه موجب نا امیدی مان می شود؛ بنابراین با بازنگری به مسائلی که مربوط به لایه های عمیق تر روابط بین فردی است بپردازیم.

به گفته این مشاور، گذشت بیشتر حلال تعارضات سطحی و خطاهای روزمره است و غرور آفتی برای گذشت است و باید زوجین از این آفت در زندگی دوری کنند و دراین زمینه و ارتباط کلامی و عاطفی بازنگری کنیم.

به گفته ناجی، چنانچه مشکلات و تعارضات عمیق تر بود گذشت این موارد را تشدید می کند، اما تا جایی که مقدور هست، گذشت کنیم تا فرد مقابل این گذشت را درک کند.

انتهای پیام/


برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد