اسناد لو رفته از وزارت بهداشت عربستان جان باختن حدود ۹۰ هزار حاجی درمدت ۱۴ سال را افشا میکند؛ اسنادی که قبل از هر چیز کفایت یا بی کفایتی «آل سعود» برای اداره حج را به جهان اسلام یادآوری میکند.
به گزارش دیار عالمان به نقل از خبرگزاری فارس، در اولین سالروز فاجعه بزرگ «منا» که در آن هزاران حاجی از جمله حدود 500 نفر از حجاج ایران قربانی سوء مدیریت دولت عربستان در موسم حج شدند، اسناد مهمی از تعداد حجاجی منتشر شد، که طی 14 سال گذشته جان باختهاند.
اسناد وزارت بهداشت عربستان از قربانیانی که در موسم حج 14 سال گذشته جان باختهاند، نشان میدهد تعداد حجاج جان باخته به حدود 90 هزار حاجی میرسد.
روزنامه الاخبار لبنان با انتشار این اسناد که 3121 صفحه است، نوشت، «از چند هفته گذشته این اسناد در اختیار ما قرار گرفت و طی این مدت تحت بررسی دقیق بود که شامل گزارشهای وزارت بهداشت عربستان از آمار حجاجی است که طی 14 سال گذشته جان باختهاند از جمله قربانیان حادثه سقوط جرثقیل و منا».
الاخبار نوشت: از زمان آغاز حج از زمان رسول خدا _صلیاللهعلیهوآلهوسلم- حج امسال (1437)، هزار و چهارصد و شصت و چهارمین حج بود و «نود و سومین» حجی که آل سعود مدیریت آن را بر عهده داشت.
طبق این گزارش، اسناد وزارت بهداشت عربستان تحت عنوان «حجاج درگذشته از همه ملیتها» از سال 1423 تا 1437 ه.ق، که شامل نام، ملیت، عمر و تاریخ فوت آنها طی 14 سال گذشته است، تصریح نکرده که این آمار متعلق به عمرهگذران و حج تمتع است یا فقط حج تمتع.
1321 صفحه اسامی حجاج درگذشته، اسامی 90267 حاجی است که طی 14 سال در سرزمین مقدس جان باختهاند؛ آماری که آمار فاجعه منا در مقابل آن چیزی نیست. حتی اگر اینطور تصور کنیم که بسیاری از حجاج از سالخوردگانی بودهاند که تحمل فشار جمعیت را نداشته و مرگشان قضا و قدر الهی بوده اما این رقم از حجاج درگذشته مدهش است و تنه به تنه آمار کشتههای جنگهای بزرگ میزند.
طبق آمار رسمی عربستان، حجاجی که بر اثر ازدحام از سال 1990 تا 2015 جان باختهاند، حدود 3200 حاجی است. اگر آمار حوادث متفرقه در عربستان مانند آتشسوزی (محل اسکان حجاج)، فروریزی (ساختمانها) و درگیریها را که ما بین سالهای 1975 تا 2015 رخ داده، رقم به 4500 حاجی میرسد اما آمار پنهان شده نشان میدهد که مناسک حج تحت مدیریت آل سعود، فقط طی 14 سال، بیش از 90 هزار حاجی را کشته است.
معنای این آمار چیست؟ یک چیز؛ آن اینکه عربستان فقط درباره فاجعه منا به افکار عمومی دروغ نگفته، بلکه پنهان کردن و لاپوشانی، سیاست ثابت دهههای متوالی عربستان بوده است تا ناتوانی و شکست خود را بپوشاند و مدیریت حج را که عملا بعد از نفت، برگ دوم تقویت نقش منطقهای و بینالمللی عربستان است، در دست آل سعود نگاه دارد.
آمار حجاج درگذشته در اسناد فاش شده
در اسناد فاش شده، و برخلاف آنچه عربستان اعلام کرد، روشن شد، ارقامی که برخی طرفها (از آمار اصلی کشتههای منا) منتشر کردند، چندان دور از واقعیت نبود. عربستان میگوید تعداد کشتههای منا 769 نفر است اما خبرگزاریهای بینالمللی میگویند 2221 نفر . اما بر حسب آمار درز یافته، بیش از 7000 هزار نفر (در حج 1436) کشته شدهاند که بیشترشان متعلق به مصیبت «منا» سپس «حادثه جرثقیل» است.
مصیبت اینجا تمام نمیشود. در اسناد، نزدیک به 1600 نفر تحت عنوان «ناشناس» ذکر شدهاند که یا نامشان یا ملیتشان یا برخی هر دو، مجهول است.
فاجعهبارتر این است که به برخی با عبارت «تکهها» یا «تکههای جمع شده» [از بدن حجاج] اشاره شده است.
این مسئله که بیشتر کشتهها متعلق به ایران هست نیز دقیق نیست. زیرا علاوه بر اینکه آمار بالایی «ناشناس» ثبت شده، اسناد نشان میدهد کشورهایی مانند مصر، پاکستان و اندونزی کشته زیادی دادهاند؛ آماری که نزدیک به تعداد قربانیان ایران است یا برخی بیشتر.
بر اساس این آمار، سوالی که مطرح میشود، درباره رضایت دادن کشورهای اسلامی به مدیریت آل سعود بر حرمین شریفین است، حال آنکه، چندین دهه شاهد اهمال آل سعود در حق میراث اسلامی به سود طرحهای عمرانی شاهزادگان و شکست آنان در اداره مناسک حج و محافظت از جان حجاج و عمرهگذاران هستیم و ثابت شده که آنان «خدمت حرمین» را برای طرحهای سیاسی خود و آل سعود مورد سوءاستفاده قرار میدهند، تا با آن تفکر وهابی تکفیری را به محیطهای اسلامی صادر کنند.
کشورهای اسلامی به چه تعداد فاجعه نیاز دارند تا این پوشش و بهانه را از آل سعود بگیرند؟ اگر تا دیروز دلیل محکمهپسندی برای شکست و لاپوشانی ریاض نبود، الان این سند در مقابل افکار عمومی در جهان اسلام است و حداقل بخشی از این مدعاها را ثابت میکند حال آنکه بخش بزرگتری هنوز به دست عربستان مخفی شده است.
انتهای پیام/