logo

امروز شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

Saturday, 11 January , 2025

لاریجانی :

مذاکرات هسته‌ای باید براساس واقعیت امروز پیگیری شود نه بازگشت به عقب

رئیس مجلس با بیان اینکه مذاکرات باید براساس واقعیات امروز و در چارچوب مقررات بین‌المللی پیگیری شود، تاکید کرد: اگر هدف اعتمادسازی براساس مقررات بین‌المللی باشد، مذاکرات به نتیجه مثبت خواهد رسید.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - شنبه ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
مذاکرات هسته‌ای باید براساس واقعیت امروز پیگیری شود نه بازگشت به عقب
به گزارش گلپانا به نقل از مهر ؛ علی لاریجانی جمعه شب در بدو ورود به تهران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سفر دوره‌ای اخیر به سه کشور اروپایی سفر داشتیم، گفت: اولین سفر به صربستان بود که در آن با رئیس مجلس، رئیس جمهور و سایر مقامات این کشور مذاکرات خوبی داشتیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران همواره در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی همکاری‌های خوبی با صربستان داشته است، گفت: در شرایط فعلی هم با رایزنی سیاسی همکاری بین دو کشور در مسائل مهم وجود دارد.
وی با بیان اینکه نظر ایران و صربستان در موضوعات مختلف از جمله تحولات منطقه خاورمیانه به یکدیگر نزدیک است، تاکید کرد: ارتباط دو کشور می‌تواند بر اوضاع منطقه تاثیرگذار باشد.
لاریجانی با بیان اینکه مسئولان صربستان نیز راه‌حل مشکل سوریه را نظامی نمی‌دانند، افزود: آنها هم بر این عقیده‌اند که مشکل سوریه از کانال مذاکرات سیاسی قابل حل است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان کشور صربستان نگاه منطقی به رابطه فیمابین دو کشور داشتند، بر ظرفیت‌های موجود اقتصادی بین دو کشور تاکید کرد و گفت:‌ سطح روابط اقتصادی دو کشور باید بیش از این گسترش یابد.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به اینکه در ادامه سفر دوره‌ای به کشور سوئیس سفر کردیم، تصریح کرد: در این کشور در اجلاس بین‌المجالس جهانی در ژنو موضوعات مختلفی پیگیری شد.
وی ادامه داد: یک بخش از این کارها مربوط به حضور و سخنرانی اعضای هیات پارلمانی ایران در کمیته‌های مختلف حقوق بشر، محیط‌زیست و خلع سلاح هسته‌ای بود.
لاریجانی با بیان اینکه در این اجلاس در کمیته خلع سلاح هسته‌ای سخنرانی داشتم، یادآور شد: علاوه بر این دیدارهایی دوجانبه با مسئولان کشور سوئیس و رئیس مجلس سنای این کشور داشتم که در آن بر رایزنی‌های بیشتر و گسترش سطح روابط اقتصادی تاکید شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرف سوئیسی به گسترش همکاری‌ها با ایران ابراز علاقه کرد، گفت: پی دعوتی که از مسئولان این کشور داشتم امیدوارم به زودی در تهران حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه در حاشیه این اجلاس با 13 رئیس مجلس از کشورهای مختلف دیدار داشتم، افزود: در این دیدارها درباره نگرانی‌های منطقه‌ای صحبت شد و نگاه آنان به ایران و نقش‌آفرینی ایران بسیار مثبت بود.
لاریجانی با اشاره به اینکه در ادامه این سفر دوره‌ای به کشور کرواسی رفتیم، تصریح کرد: در این کشور با رئیس مجلس، وزیر امور خارجه و رئیس جمهور کرواسی دیدار و گفت‌وگو کردیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم با بیان اینکه مذاکرات در کرواسی شفاف و سازنده بود، گفت: ما از اینکه کرواسی به‌عنوان عضو اتحادیه اروپا در مسائل مهم منطقه‌ای مشارکت داشته باشد، استقبال می‌کنیم.
رئیس نهاد قانونگذاری با تاکید بر اینکه مقامات کرواسی هم بر این موضوع تاکید داشتند که راه حل نظامی ثمری جز بن‌بست نخواهد داشت، بیان کرد: در دیدار با مقامات این کشور علاوه بر گسترش همکاری‌های اقتصادی همچون کشتی‌سازی و کشتیرانی، بر توسعه روابط پارلمانی تاکید شد.
وی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه امیدواریم مذاکرات 1+5 از جدیت و عقلانیت برخوردار باشد، افزود: انتظار ما این است که مذاکرات فیمابین به نحو درستی پیش رفته و با جدیت پیگیری شود.
لاریجانی با بیان اینکه در سفر به کرواسی با بزرگان مسیحیت و مسلمان این کشور ملاقات داشتیم، گفت: مسائل مهمی در جهان می‌گذرد که نقش بزرگان دینی در حل و فصل آنان غیرقابل انکار است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این سفر دوره‌ای با شبکه‌های مختلف رادیو و تلویزیون کشورهای مختلف دیدار داشتیم، تاکید کرد: یک بُعد این گفت‌وگو با هدف روشن شدن موضع ایران در مسائل حساس منطقه همچون سوریه بود.
وی با اشاره به اینکه برخی رسانه‌ها با یکجانبه‌گرایی، قرائت خاصی از موضوعات مهم منطقه را مطرح می‌کنند، گفت: در این مصاحبه‌ها من تلاش کردم موضع ایران را به صورت شفاف مطرح کنم. به طور مثال سوالاتی در مورد مسئله هسته‌ای ایران مبنی بر اینکه آیا قرار طرح جدیدی مطرح شود؟ و چگونه این مذاکرات قرار است پیگیری شود؟ مطرح می‌شد که تاکید من بر این بود که باید در مذاکرات مطابق متن و واقعیت‌های امروز این مذاکرات شکل گیرد و نه با بازگشت به عقب.
لاریجانی با تاکید بر اینکه در مذاکرات آتی باید چارچوب روشنی بر مسیر مذاکرات حاکم باشد، تصریح کرد: بنا نیست برای ایران مقررات جدیدی وضع شود، اگر چارچوب‌ها رعایت شده و مقصود اعتمادسازی براساس مقررات بین‌المللی باشد، کارساز خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد