تکریم امامزادگان، تجلی عشق و ارادت به خاندان نبوی است

پیامبر فرمودند: «من اجر و مزدی در مقابل رسالتم نمیخواهم مگر دوستی و مودت با اهل بیتم».امام زادگان، اهل بیت پیامبر محسوب می شوند و مردم می توانند برای ادای دین به ۲۳ سال خدمت صادقانه ایشان، در صورت تمکن مالی، با مشارکت در پروژه های عمرانی این بقاع متبرک به شیوه های گوناگون، نظیر خرید مصالح، وقف زمین و.. و یا مشارکت در فعالیت های فرهنگی مودت و عشق خود را به خاندان مکرم نبوی نشان دهند.

به گزارش دیار عالمان، چنگالهای جنگ نرم تا جایی که توانسته در جان اعتقادات و باورهایمان فرو رفته است و دشمنان پلید باورها، توانسته اند هر روز نیت شومشان را با حربه ای جدید پشت ویترین نگاه های افکار عمومی به تماشا بگذراند.
جنگ نرم و دسیسه های دشمنان در این فضا تیتر هر روزه ما خبرنگارهاست و قلم هایی که فریاد میکنند سکوت نکنید.
در این میان بی شک یکی از راه های دوری جستن از حمله های ناجوانمردانه به آرمانها و اعتقادات، پناه بردن به گوشه ای خلوت و تامل بر خلقت و انس با معبود است. و شاید از همین منظر باشد که در دین مقدس ما اسلام، تامل و اندیشه در مرتبه بالاترین عبادات قرار گرفته است.
در این میان، حضور در اماکن مقدس و امامزاده ها در کنار بهره مندی از پاداش های معنوی، سبب جلا یافتن روح و رهایی انسان از افکار پلید و بی ارزش میگردد.
دشمن قسم خورده ما این بار نیز هدف را شناسایی و وارد عمل گردیده است. حمله ایشان به اعتبار امام زاده ها، زیر سوال بردن شجره نامه این عزیزان و تمسخر مکرر ایشان در عناوین مختلف، فجایعی است که به مرور به شبکه های مجازی نفوذ کرده و در غفلت ما مسلمانان تبدیل به امری عادی و رایج گردیده است.
برای مقابله به هجمه های نرم و منفور دشمن، در بیانات مقام معظم رهبری، همواره لزوم تبدیل امام زاده ها و بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی مورد تاکید قرار گرفته است.
هجدهم مرداد ماه،در تقویم ملی ایرانمان روز تکریم امام زادگان و بقاع متبرکه نام گرفته است. به همین بهانه خبرنگار دیار عالمان در گفتگویی اختصاصی با حجت الاسلام مهدی طاهری، ریاست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان به تشریح مباحث پیرامون این موضوع پرداخت.

111

دیار عالمان: چه تعداد امام زاده در شهرستان گلپایگان قرار دارد؟
به طور کلی ۳۸ بقعه در شهرستان قرار دارد. که از این میان برخی امام زاده هستند و برخی دیگر عالمان و افراد محترمی بوده اند که به سبب کرامات متعدد برای مردم قابل احترام و تکریم می باشند مانند «باب شیخ» یا « مرحوم حجت الاسلام». البته هر مکان به طور کلی در شمارش یکبار به حساب آمده و تعداد امام زاده ها بیشتر است. به عنوان مثال امام زاده هفده تن، مقبره هفده ، سید سادات، چهار و امام زاده ابراهیم، دو بزرگوار می باشد که در شمارش اماکن تنها یکبار لحاظ شده است.

دیار عالمان: بقعه پیش جنگ، امام زاده است؟
نام اصلی ایشان سید محمد (ع) می باشد که به علت جلودار و پیش جنگ بودن در جنگ های زمان امیر المومنین، علی علیه السلام، به این نام مشهور شده اند و ایشان امام زاده هستند.
لیکن ممکن است به دلیل شهرت خاص، و عدم آشنایی مردم با نام اصلی ایشان، از امام زاده بودن ایشان غفلت شده باشد و در این زمینه ما درصدد تغییر نام بقعه به اسم اصلی ایشان یعنی «سید محمد» هستیم.

دیار عالمان: با توجه به هجمه های دشمن برای زیر سوال بردن درجه اعتبار امام زادگان، راه شناخت در این خصوص چیست؟
برای اطمینان از صحت اعتبار یک مکان به عنوان مقبره یک امام زاده، چند راه وجود دارد: شجره نامه، استقبال و اعتقاد مردم محل و کرامات دیده شده و قدمت سازه. به عنوان مثال قدمت بنای هفده تن، بیش از هفتصد سال است.
راه سوم شناخت در این زمینه‌، وجود موقوفات برای این بقعه می باشد. در این مبحث نیز در مقایسه با سایر نقاط کشور، به عنوان مثال، امام زاده ابراهیم دارای موقوفات زیادی است. و در مورد بقعه هفده تن این موقوفات به تعداد چشمگیرتری موجود است که برخی در روستاها و امکان مختلف شهرستان گلپایگان و برخی دیگر در نقاط مختلف کشور مانند شهر های تهران و شیراز قرار دارند و این میزان موقوفه حکایت از اعتبار و کرامات دیده شده از یک امام زاده است.

دیار عالمان: اقدامات شما برای تبدیل امامزادگان به قطب های فرهنگی به چه صورت می باشد؟
برنامه های مختلف فرهنگی و مذهبی در ایام مختلف سال در این اماکن برگزار میشود.
این برنامه ها شامل، طرح «آرامش بهاری» ویژه عید نوروز، طرح «بصیرت عاشورایی» ویژه ماه های محرم و صفر و طرح های مختلف دیگر در ایام دهه فجر، دهه ولایت (عید غدیر تا عید قربان) و .. است. در واقع ایام مختلف سال نامگذاری شده است و ما مکلف به برگزاری مراسم متنوع در بقاع متبرک هستیم. ضمن اینکه تربیت حافظان قرآن، از برنامه های قرآنی زیبایی است که چشم اندازی در این خصوص در ابتدای هر سال مشخص می شود. در سال جاری تربیت ۵۲۰ حافظ قرآن کریم، در این بقاع متبرک در دستور کار قرار گرفته است.

دیار عالمان: وجود بقاع مختلف و تعداد زیادشان در سراسر کشور به عنوان امام زاده، دست آویزی برای دشمنان گردیده، که اعتبار این اماکن را زیر سوال ببرند. در مقابل این هجمه ها چه پاسخی می توان ارایه داد؟
حضور امام رضا (ع) در ایران و عشق اهل بیت و امام زادگان به زیارت ایشان چه در زمان حیات و چه بعد از شهادت امام ، سبب آمدن این بزرگواران به ایران گردید کما اینکه برخی نیز برای فرار از ظلم و ستم حاکمان وقت، با نامه امام رضا (ع) به کشور شیعه ایران پناه آوردند و عده ای از ایشان در راه رسیدن خدمت امام رضا (ع) و یا برگشت، به علت بیماری فوت کرده اند و یا در گریز از تعقیب دشمن به اماکن مختلف پناه برده که در نهایت در همانجا به شهادت رسیده اند و لذا شهرهای مختلف کشور متبرک به قدوم این بزرگواران است.

دیار عالمان: وظیفه مردم در قبال تکریم امامزادگان و بقاع متبرکه چیست؟
پیامبر فرمودند: «من اجر و مزدی در مقابل رسالتم نمیخواهم مگر دوستی و مودت با اهل بیتم».امام زادگان، اهل بیت پیامبر محسوب می شوند و مردم می توانند برای ادای دین به ۲۳ سال خدمت صادقانه ایشان، در صورت تمکن مالی، با مشارکت در پروژه های عمرانی این بقاع متبرک به شیوه های گوناگون، نظیر خرید مصالح، وقف زمین و.. و یا مشارکت در فعالیت های فرهنگی مودت و عشق خود را به خاندان مکرم نبوی نشان دهند.

انتهای پیام/