logo

امروز شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳

Saturday, 4 January , 2025

میراث هزار ساله مادران سرزمینم/ نگاهی به قانون فراموش شده حجاب

امروزه عواملی چون بی عفتی در ورزش و رسانه های مکتوب صوتی و تصویری و الگوهای غلط اجتماعی و … مانع بزرگی بر سر راه نهادینه شدن این قانون و عاملی در جهت فراموش شدن ان است.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - دوشنبه ۱۳۹۵/۰۴/۲۱
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
میراث هزار ساله مادران سرزمینم/ نگاهی به قانون فراموش شده حجاب

به گزارش دیار عالمان، یادم می آید وقتی که بچه بودم مرحوم مادرم چارقد چهارگوشه بزرگی به سر می کرد بطوری که جلو و پشت سر آن و همچنین دو طرف شانه هایش را تا پایین پوشانده بود و با یک سنجاق آنرا زیر چانه خود بسته بود و وقتی ما را بغل می کرد و یا کودک خود را شیر میداد برای آنکه نامحرم نبیند و حتی اگر با چادر بلندش در کوچه در حال عبور بود مرد نامحرمی را میدید سعی می کرد در گوشه ای که کمتر دیده شود بایستد تا چشم نامحرم به صورت او نیافتد.

امام امروز زنان طوری خود را ارایش کرده و بد حجاب وارد جامعه میشوند که گاهی زنان دیگر نیز از دیدن آنها شرمنده میشوند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در چهارم مرداد ۱۳۷۴راهبردهای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف را منشر کرد اما به دلیل عدم اجرای آن بدحجابی هر روز بیش از پیش گسترش یافته است و برای محو این افت بزرگ توجه به علل بی عفتی وحجاب امری ضروری است.

برخی موضوعات این قانون همچون نوع شهرسازی که در بند ۱۴ قانون حجاب و عفاف آمده است نقش موثری در فضای حیاd اجتماعی دارد و در بند ۱۵ و ۱۶ این قانون به چادر به عنوان الگوی برتر توجه شده است.

امروزه عواملی چون بی عفتی در ورزش و رسانه های مکتوب صوتی و تصویری و…الگوهای غلط اجتماعی مانع بزرگی بر سر راه نهادینه شدن این قانون و عاملی در جهت فراموش شدن ان است.

اما این قانون که اخیرا مورد بی مهری حتی در صدا و سیما قرار گرفت به ویژه بحث تفکیک جنسیتی که مورد تاکید قوانین متقن اسلامی و آیات قرانی است و در حقیقت مهم ترین رکن قانون حجاب و عفاف می باشد.

در بعضی برنامه های تلویزیونی مردم شاهد حضور زنان با آرایش و لباس هایی که ترویج مد و فرهنگ غرب را برای دختران ما دارد به ارمغان میاورد و ما نیز بدون توجه به ذات آتش با قرار دادن آتش کنار پنبه به آتش می گوییم نسوزانی و به پنبه می گوییم نسوز.

تا کی میخواهیم با زدن یک پلاکارد و نصب بنر سعی در حل این مشکل اجتماعی را داریم؟

عفاف و حجاب از مظاهر ایمان و تقواست که در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب لازم است به تحکیم ارزشها و مفاهیم از قبیل شرم و حیا و غیرت در مردان توجه بیشتری شود، فلسفه و فواید عفاف و حجاب باید در زندگی فردی و اجتماعی توجه و رعایت شود، حجاب و عفاف امری تربیتی در خانواده هاست که بیانگر نقش به سزای خانواده است و در اخر لازم است مسئولین برای حفظ این میراث چند هزار ساله اهتمام لازم را داشته باشند.

چادر این میراث هزار ساله مادران که به  گواهی تاریخ از صدر اسلام تاکنون زنان و دختران مسلمان و متدین با الگو از آموزه های مکتب اهل بیت و قران در این پوشش مستور بودند، باید گفت امروزه مطبوعات و رسانه ها در ترویج بی عفتی و تحریک مسایل جنسی مخصوصا در بین قشر جوان هر روزه تاثیر مخرب تری می گذارند.

خواهران باید یک لحظه با نگرش به افرینش خود و تفکر بیشتر ببینند ایا هدف افرینش زن این تن فروشی که گاها در برخی جوامع علی الخصوص غربی دیده می شود است؟

حکایت: جوان خیلی ارام و متین به مرد نزدیک شد و با لحنی مودبانه گفت: ببخشید اقا میتونم یه کم به خانم شما نگاه کنم و لذت ببرم؟ مرد که توقع شنیدن چنین حرفی را نداشت و حسابی جا خورده بود مثل اتش فشان از پرید و میان بازار و جمعیت یقه جوان را گرفت و عصبانی طوری که رگ های گردنش بیرون زده بود او را به دیوار کوبید و فریاد زد، مرتیکه عوضی مگر خودت ناموس نداری؟ خجالت نمی کشی؟ جوان اما خیلی ارام بدون اینکه از رفتار مرد ناراحت شود یا واکنشی نشان دهد مودبانه ومتین ادامه داد: خیلی عذر میخواهم فکر نمی کردم انقدر عصبی و غیرتی شوید، به خاطر وضع ظاهری خانمتون و ارایششون دیدم همه دارند بدون اجازه نگاه می کنند و لذت می برند گفتم من اجازه گرفته باشم که نامردی نکرده باشم…حالا هم یقه ام را ول کنید از خیرش گذشتم! مرد که یقه جوان را رها می کرد خشمگین و زیر چشمی به همسرش نگاهی انداخت و رفت.

حکایت دوم نیز از یگانه بانوی عالم است که زمانیکه نابینایی اجازه خواست وارد منزل ایشان شود، آن بزرگوار خود را از او پوشیده داشت و زمانیکه رسول اکرم به ایشان گفتند چرا خود را از او میپوشانی در حالی که نابیناستو تو را نمی بیند فرمود: اگر او مرا نمی بیند من که او را میبنم و نیز رایحه و عطر من به شامه اش خواهد رسید.

حضرت فاطمه در پاسخ این سوال که برای زنان چه چیز بهتر است فرمود: برای زنان بهترین چیز انست که مردان را نبینند و مردان نیز انان را نبینند و همچنین در پاسخ پیامبر که زن چه زمانی به خدای خویش نزدیک تر و مقرب تر است فرمودند: زن آنگاه به خدای خویش مقرب تر و نزدیک تر است که در قصر خویش اقامت گزیند و از بیرون امدن و اختلاط با مردان و دیده شدن در جامعه خود را محفوظ بدارد.

چون پاسخ فاطمه را پیامبر شنید فرمود: فاطمه پاره تن من است.

سید عطاء عبدالمنافی

منابع: بحارالانوار ج ۴۳ ص ۹۱ و ج ۳۳ ص ۹۲

ریاحین الشریفه ج ۱ ص ۲۱۶

کشف الغمه ج ۲ ص ۲۳

منتهی الامال ص ۱۶۲


برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در دیار عالمان منتشر خواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌ شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌ شد