به گزارش گلپانا به نقل از جام نیوز ؛ باراک اوباما رئيس جمهور آمریکا طی سخنانی در واشنگتن در روز سهشنبه (۸ اکتبر/ ۱۶ مهر) از تازهترین عملیات واحدهای ویژه آمریکایی در مبارزه با تروریسم در لیبی و سومالی دفاع کرد.
اوباما روشن ساخت که در آینده نیز در صورتی که تهدیدهایی علیه آمریکا وجود داشته باشد واحدهای ویژه این کشور ممکن است دست به عملیاتی مشابه بزنند.
به گزارش دویچه وله(DW)، اوباما گفت: «جایی که ترور و شبکههای مربوط به آن به صورت فعال حضور داشته باشد، ما علیه آن دست به اقدام خواهیم زد.»
یگانهای ویژه آمریکا روز شنبه (۵ اکتبر/ ۱۳ مهر) ابوانس اللیبی را در طرابلس، زادگاه او در لیبی دستگیر کردند. او از اعضای ارشد القاعده است که سالها بود تحت پیگرد سازمانهای اطلاعاتی آمریکا قرار داشت.
آمریکا برای دستگیری یکی از برنامهریزان اصلی عملیات تروریستی شبهنظامیان گروه افراطی الشباب در سومالی نیز دست به عملیاتی مشابه زد که ناکام ماند.
دولت لیبی خشم خود از دستگیری ابو انس اللیبی را ابراز کرده است. لیبی که در ابتدا علیه عملیات آمریکا دست به اعتراضی محتاطانهزده بود بعد لحن خود بر ضد واشنگتن را شدیدتر ساخت. علی زیدان، نخستوزیر لیبی از آمریکا خواسته است، هر چه سریعتر ابو انس اللیبی، از فرماندهان القاعده را مسترد سازد.
نخستوزیر لیبی عملیات کماندویی نیروهای آمریکایی را “آدمربایی” نامیده و آن را محکوم کرده است. زیدان روز سهشنبه (۸ اکتبر) اعلام کرد که در جریان عملیات آمریکا قرار نداشته است. او خواستار آن شد که آمریکا اللیبی را به دستگاه قضایی لیبی واگذار کند.
زیدان گفت: «تأکید ما این است که شهروندان لیبی باید در دادگاه لیبی محاکمه شوند و لیبی شهروندان خود را برای رسیدگی قضایی به سایر کشورها نمیفرستد.»
کنگره لیبی نیز عملیات نیروهای آمریکایی را محکوم کرده و آن را “نقض فاحش حاکمیت ملی” لیبی از سوی آمریکا خوانده است.
کنگره در بیانیهای اعلام کرده است که دولت لیبی و خانواده ابوانس اللیبی باید امکان تماس با او را داشته باشند. به علاوه در بیانیه آمده است که فرد بازداشتشده باید از حق داشتن وکیل برخوردار باشد.
ابوانس اللیبی در حال حاضر در بازداشت ارتش آمریکا است و در کشتی “سان آنتونیو” متعلق به تفنگداران نیروی دریایی آمریکا در دریای مدیترانه نگهداری میشود. قرار است که اللیبی در نهایت به نیویورک منتقل شده و در آنجا محاکمه شود.
نیروهای اطلاعاتی آمریکا امیدوارند که بتوانند، اطلاعاتی را از او در مورد فعالیتهای درونسازمانی تشکیلات القاعده به دست بیاورند. اللیبی از اوایل سالهای دهه ۹۰ میلادی به عنوان یکی از افراد بسیار نزدیک به اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده تحت پیگرد قرار داشت.
آمریکا اللیبی را به دست داشتن در حملاتی به سفارتخانههای این کشور در کنیا و تانزانیا در سال ۱۹۹۸ متهم کرده است. این حملات بیش از ۲۰۰ کشته بر جا گذاشته است.