به گزارش دیار عالمان به نقل از صاحب نیوز، حسین آقاییان زاده، معاون سینمایی ارشاد اصفهان، در گفتگو با هنرما گفت: از امروز اکران فیلم سینمایی «۵۰کیلو آلبالو» متوقف شده است.
معاون سینمایی ارشاد اصفهان گفت: پیرامون این فیلم صحبت هایی بوده است و خود آقای وزیر هم اعلام کرد این فیلم مشکلاتی داشته است و سینماهای اصفهان اکران آن را متوقف کرده اند.
وی با اشاره به مدت زمان اکران یک فیلم در سینماها گفت: برای مدت زمان اکران، شرکت ها با سینماها قرارداد می بندند و این زمان تابع مسائل گوناگونی است.
اما پیگیری خبرنگار هنرما نشان می دهد، علیرغم تاکید وزیر ارشاد و همچنین اظهارات معاون سینمایی ارشاد اصفهان مبنی بر توقف اکران فیلم «۵۰ کیلو آلبالو» ، این فیلم در سالن شماره یک سینما قدس اصفهان اکران می شود. و یک فرد مطلع به خبرنگار هنرما گفت: این فیلم تا پایان ماه رمضان اکران خواهد داشت.
به همین گزارش، ریختن آلبالو روی پیراهن داود، آن هم در عروسی مرجان سرآغاز فیلمی شد که حرف و حدیث های زیادی را با خود به همراه داشت. همان زمان که موج مخالفت ها آرام آرام در حال شکل گرفتن بود، روند رو به رشد فروش این فیلم هم روی گیشه خودنمایی می کرد.
برخی از مراجع تقلید با ادامه روند اکران این فیلم مخالفت کردند.
پس از آنکه علی جنتی، وزیر ارشاد به دیدار آیت الله مکارم شیرازی می رود و با انتقاد این مرجع تقلید از اکران این فیلم مواجه می شود می گوید:«فیلم ۵۰ کیلو آلبالو» به هیچ عنوان مناسب نبود و اگر از چگونگی این فیلم اطلاع داشتم، اجازه ساخت و اکران به آن نمیدادم.
مانی حقیقی، کارگردان فیلم در واکنش به سخنان علی جنتی،در نامه ای خطاب به وی نوشت که این فیلم تا پیش از آغاز فیلمبرداری سه بار از وزارت ارشاد پروانه ساخت گرفته است. ۱۴بار اصلاحیه داشته، دوبار هم توسط شورای پروانه نمایش بازبینی شده و ۱۷ اصلاحیه بر آن اعمال کرده است.
اما محتوا تنها حاشیه این فیلم نبود. پخش تیزر تبلیغاتی این فیلم از شبکه های ماهواره ای از دیگر حاشیه هایی بود که پای تهیه کننده آن را به دادسرا باز کرد و منجر به گرفتن تذکر شد.
اما جدای از انتقادات به لحاظ اخلاقی روی این فیلم، مسعود فراستی منتقد سینما هم در برنامه هفت گفت: «۵۰ کیلو آلبالو» بسیار فیلم بد و عقب افتاده ای است! هرفیلمی از «۵۰ کیلو آلبالو» بهتر است. چون آن فیلم فاجعه است.
جبار آذین هم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه زمانی که پول جای فرهنگ و نگاه اخلاقی را بگیرد و فیلمسازان کشور فاقد سواد سینمایی شوند، این فیلمها تولید میشود برخی با تکیه بر باندهای مخرب سینمایی، در جهت ویرانی سینما حرکت میکنند و در این مواقع مسئولان این امر باید نظارت کامل را داشته باشند.
حال با وجود دستور صریح وزیر فرهنگ و ارشاد و اظهارات معاون سینمایی ارشاد اصفهان، مبنی بر توقیف این فیلم، آن هم درست زمانی که زمان اکرانش رو به پایان است به نظر می رسد این دستور تنها جنبه نمایشی و تبلیغی دارد. چرا که هنوز عملا این فیلم روی پرده سینماها وجود دارد و گویا تصمیمی بر پایین آمدن آن وجود ندارد. هر چند اگر این فیلم هم از پرده سینما پایین بیاید، اتفاق خاصی نیفتاده و سه ماه بودن یک فیلم روی پرده، یعنی نهایت همکاری مسئولین سینمایی شهر با عوامل آن فیلم.
اما در انتها، مسئولین ما توجه داشته باشند که مقام معظم رهبری از ولنگاری در حوزه فرهنگ ابراز نگرانی داشتند.و این احساس نگرانی را می توان در حوزه سینما ناشی از بی هویتی و بازگشت به دهه ۴۰ و ۵۰ دانست.