به گزارش دیار عالمان به نقل از خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ چند روز گذشته بود که خبر درگذشت محمد علی کلی به سرعت در جهان پخش و تیتر یک رسانه های دنیا قرار گرفت.
محمدعلی کلی ستاره سابق بوکس جهان به دلیل بیماری شدید و در سن 74 سالگی در یکی از بیمارستان های آمریکا درگذشت.
پس از این اتفاق خانواده وی در بیانیه ای این خبر را اعلام و جنازه مشهورترین بوکسور جهان در زادگاهش در لویسفیل در ایالت کنتاکی آمریکا تشییع خواهد شد.
محمد علی از دوازده سالگی مشتزنی را شروع کرد و تنها ۱۰ سال بعد (۱۹۶۴) قهرمان بوکس جهان شد.
علی سه بار قهرمان سنگینوزن جهان شد؛ یکبار سال ۱۹۶۴ با شکست دادن سانی لیستون، بار دوم سال ۱۹۷۴ در یک مبارزهٔ تاریخی که «غرش در جنگل» نام گرفت و در آن جرج فورمن را ناکاوت کرد، و آخرین بار در سال ۱۹۷۸ کمی پیش از بازنشستگیاش. او دوران حرفهایاش را با کسب ۵۶ برد (۳۷ ناکاوت) و ۵ باخت به پایان برد.
محمد علی پس از گرویدن به اسلام در فعالیتهای سیاسی نیز نقش داشت و امتناعش از شرکت در جنگ ویتنام نامش را بیش از پیش بر سر زبانها انداخت. او در حالی از خدمت در ارتش آمریکا سر باز زد که سه سال پیش از آن عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کرده بود. او علاوه بر مخالفت علنی با جنگ ویتنام، گفت باورهای مذهبیاش به او اجازه حضور در ارتش را نمیدهد. پلیس آمریکا به همین علت محمد علی را بازداشت کرد و عناوین قهرمانیاش هم از او سلب شد. محمد علی که به اتهام «فرار از خدمت» گناهکار شناخته شده بود، چند سالی از رینگ بوکس دور ماند تا این که بالاخره اعتراض او به حکم قاضی، در آغاز دهه ۷۰ میلادی به دادگاه عالی آمریکا ارجاع داده شد و این دادگاه که عالیترین مرجع قضایی در آمریکاست، محکومیت محمد علی را لغو کرد.
خبر درگذشت این قهرمان بوکس دنیا موجب بروز واکنش های بسیاری از سوی علاقه مندان به وی شد.
رسانه های داخلی و خارجی با انتشار تصاویری از محمد علی افسانه ای خاطرات گذشته این بوکسور مسلمان را مرور کرده و دوباره اسم محمد علی کلی بر سر زبان ها افتاد.
در این میان نکته قابل توجه برای جهانیان پیام توئیت رییس جمهور آمریکا به مناسبت درگذشت این بوکسور جهانی است.بارک اوباما رئیس جمهور امریکا پس از درگذشت کلی با انتشار عکس از او در صفحه توییتر یاد او را گرامی داشت. اوباما نوشت: خبر درگذشت محمد علی واقعا برای همه شوکآور بود.او جهانی پر از صلح و آرامش را میخواست.محمد علی برای ما همیشه یک قهرمان است خواهد بود و خواهد ماند.
شاید اوباما یادش رفته است که پس از اسلام آوردن محمد علی کلی و سرباز زدن او از جنگ ویتنام بود که پلیس آمریکا محمد علی را بازداشت کرد و عناوین قهرمانیاش هم از او سلب شد و محمد علی که به اتهام «فرار از خدمت» گناهکار شناخته شده بود، چند سالی از رینگ بوکس دور ماند.
البته تنها پیام رییس جمهور آمریکا نبود و رسانه های آمریکا و دولت های مستعمره اش نیز در مصادره کردن نام محمد علی کلی سنگ تمام گذاشتند و با متون مشابه سعی در نشان دادن چهره این بوکسور مسلمان جهانی به نفع خود و سیاست های استعماری آمریکا کردند.
در پیام اوباما آمده است که او جهانی پر از صلح و آرامش را میخواست، نکته ای که رییس جمهور امریکا نه تنها به آن اعتقادی ندارد بلکه اوضاع کشورهایی مانند سوریه، یمن، عراق، افغانستان و…به خوبی نمایانگر سیاست های خصمانه دولتمردان امریکا است.
دونالد ترامپ” نیز با فاصله اندکی پس از انتشار خبر فوت کلی در توئیتی نوشت: محمدعلی در 74 سالگی درگذشت! مردی که یک قهرمان واقعی و فردی ستودنی بود. دل همه ما برای او تنگ خواهد شد.
اما جالب اینجاست که محمدعلی چندماه پیش از مرگش، به پیشنهاد ترامپ مبنی بر ممنوع شدن ورود و مهاجرت مسلمانان به آمریکا، در صورت انتخاب او به عنوان رئیس جمهور در انتخابات ماه نوامبر سال جاری واکش نشان داده بود.
همچنین “هیلاری کلینتون،” نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از نام “محمد علی کلی،” اسطوره ی دنیای بوکس استفاده کرد. کلینتون در مقابل جمعیت 1200 نفری مردم در مدرسه ژیمناستیک در شهر “اوکس نارد” در کالیفرنیا اعلام کرد: “در روزی که ما برای محمد علی عزاداری می کنیم، باید یادآور شویم که در کشوری زندگی می کنیم که مردم می توانند موانع را بردارند، می توانند خدای خود را بپرستند، می توانند نام خود را انتخاب کنند و می توانند بر اساس استعداد و توانشان، رویاهای خود را دنبال کنند.
بعید است که کلینتون سیاستمدار کهنه کاری است نداند که جامعه امریکا پس از پشت سرگذاشتن تاریخی طولانی در مبارزه با تبعیض نژادی، همچنان شاهد ادامه این سیاستهای تبعیضآمیز است و حوادث تلخی درشهرهای مختلف آن رقم میخورد.
نگاهی گذرا به وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی سیاهپوستان در امریکا پاسخ روشنی به این سؤال خواهد داد. یافتههای جدیدترین تحقیق مؤسسه پیو نشان میدهد یک خانواده سفیدپوست امریکایی ۱۳ برابر بیشتر از خانواده سیاهپوست ثروت دارد و از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳، تنها ثروت شهروندان سفید پوست امریکایی افزایش یافته است. هنوز هم در این کشور هستند مدارسی که از ثبت نام کودکان سیاهپوست به دلایلی واهی امتناع میکنند، نحوه برخورد پلیس با سیاهان یکی دیگر از اشکال تبعیض نژادپرستانه در امریکاست.
نرخ بیکاری بالا، میانگین حداقلی درآمد، بیخانمانی، افزایش فقر و تبعیض سبب شده است سیاهپوستان امریکا خود را شهروندان درجه اول این کشور به حساب نیاورند و نتوانند براحتی در دل جامعه امریکا ادغام شوند.
این واکنش ها به درگذشت فردی مسلمان که سال ها او را در حالت بایکوت قرا داده بودند نشان از سیاست های کجدار سیاستمداران آمریکایی است که حال وقت جنگ قدرت رسیده است او را دوباره در یادها زنده میکنند تا بهترین بهره برداری را به نفع خود ببرند.