به گزارش دیار عالمان به نقل از صاحب نیوز به نقل از مباحث، حجت السلام محسن قرائتی پیش از ظهر امروز در مدرسه علمیه صدر بازار در جمه طلاب و روحانیون بیان کرد: باید قرآن را به معنای حقیقی در یابیم.
وی با بیان اینکه قرآن کریم دستورالعمل های فوق العاده ای در هر امری دارد که باید استخراج شود و برای مردم بیان شود،گفت: یکی از تاکیدات قرآن کریم این است که به مسلمین تاکید کرده است که تعهد بدهید چنانچه کسی بهتر و توانمند تر از شما، در هر سنگر و مسئولیتی پیدا شد، خود با رضایت کنار بروید.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: براساس قرآن کریم، بش از یکصد دستور و اصل مدیریتی استخراج و تدوین کرده ام که خیلی از مدیران ما نمی دانند و رعایت نمی کنند، ما مشکلی که داریم این است که مفسر قرآن خوب تربیت نکردیم، مفسری که بتواند مفاهیم قرآنی را روان و شیوا برای مردم بیان کند.
وی عنوان کرد: ما باید باور کنیم، خداوند باسواد است و علم لایزال دارد، ولی متاسفانه از سواد خداوند که قران کریم است، بهره کافی را نمی بریم، باید روحانیون وهمه احاد مردم در راستا رفع مهجوریت قرآن گام بردارند..
حجت السلام قرائتی خاطرنشان کرد: مشکل ما با حوزه این است که چرا در کنار تدریس کفایه، رسائل ،لمعه و اصول نهج البلاغه و قرآن کریم هم اجباری کنیم و مفسرین توانمند و خطیب تربیت کنیم، روحانیون باید از فرصت های خود بیشترین استفاده را در راستای تبلیغ دین و ارتقا توانمندی خود ببرند.
وی افزود: ما در حوزه علمیه نیازمند خط شکن هستیم، خط شکن می تواند مشکلات را حل کند، در دفاع مقدس خط شکنان پیروزی را به ارمغان آوردند، اگر در امر تبلیغ دین و اسلام جیگر نشات گرفته از توکل بر خداوند نداشته باشیم، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
این کارشناس دینی اذعان کرد: امروز ما باید براساس نیاز جامعه سخن بگوییم و متناسب با نیازهای جامعه، توانمندی های خود ر ا افزایش دهیم، تفاسیر قرآن کریم ما باید به گونه ای نگاشته شوند که برای آحاد مردم قابل فهم باشد، متاسفانه تفاسیر حال حاضر برای خواص نوشته می شود.
وی تاکید کرد: بیان مفاهیم قرآنی به شیوه های جذاب و قابل فهم ضروری است، مردم باید مفاهیم قرآن را بفهمند و سپس آن را اجرا و عمل کنند، باید بدانیم قرآن می تواند همیشه راهگشا باشد.
قرائتی یادآور شد: روحانیت باید خود را ملزم به فهم مفاهیم قرانی و انس با قران کند و با استخراج مفاهیمش، از بخش های آیات قران کریم، دستور العمل ها را بیان کند، مشکل ما این است که خداوند را باسواد نمی دانیم، درس های حوزوی بخشی از عِلم است.
وی تصریح کرد: باسواد ترین مردم ایران، در مقابل ساده ترین مفاهیم قرآن ، بی سوادندقرآن باید در زندگی جدی گرفته شود،تمامی مراجع تقلید ، می گویند، تقلید در فروع دین واجب است، ولی صرف کردن عمر توسط طلبه نیاز به تقلید ندارد، باید طلبه متناسب با نیاز روز خود را مجهز وتوانمند کند.
این کارشناس دینی افزود: امروز عزیز بودن امثال چون دکتر بهشتی، به دلیل داشتن مدرک دکترا نیست، بلکه به این دلیل است که درهر شرایط با اخلاص رسالت خویش را درک می کردندومتناسب با روز پیش می رفتند، به نوعی که حتی دکتر بهشتی یک روز در هامبورگ تمام فعالیت تبلیغی خود را تعطیل کرد و به دلیل نبود یک غسال زن، سه روز به همسرشان آموزش غسل دادن مرده را براساس شرایط شرعی می دهند.
وی خاطرنشان کرد: ما باید رسالت خویش را بشناسیم و متناسب با روز حرکت کنیم، بیان احکام، مسائل فقهی و دینی برای مردم روش خاص مربوط به خود را دارد، نباید ساده پنداشت، متنوع حرف زدن، به روز بودن، شیوا سخن گفتن و ساده صحبت کردن یک ضرورت در انتقال مفاهیم دینی است.
حجت اسلام قرائتی در پایان در توصیه ای به طلاب جوان و مبلغ سه کتاب « نیم قرن تجربه» «شیوه دعوت به نماز» و « کتاب تمثیلات» رامعرفی کرد.