به گزارش دیار عالمان [1]، حالا که دوباره آستین همت بالا زدیم تا شهر را برای یک مهمانی بزرگ آذین بندی کنیم باید حواسمان باشد تا خدای ناکرده برای دیگران دردسر درست نکنیم بیایید امسال مثل گذشته نباشیم. باید طوری بساط مهمانی را به پا کنیم که هر نا آشنایی که به شهر, خیابان و کوچه هایمان می رسد به گروه یاران انتظار بپیوندد. به هر حال همه ما می دانیم که هدف از جشن نیمه شعبان تنها پخش نذری و آذین بندی شهر نیست بلکه ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار است که باید از تک تک مراسم هایمان هویدا باشد. چندان سخت نمی گیریم حداقل این را خوب می دانیم که برگزاری یک جشن خوب و اسلامی را باید طوری مدیریت کنیم که در شان صاحب جشن هم باشد.
اسراف نکن: برگزاری جشن های مذهبی و اهمیت به اعیاد بزرگ انقدر با زندگی مردم ایران عیاق شده است که گویی در پوست و خونشان فرو رفته و همه ساله بی هیچ کم و کاستی برگزار میشود. نخستین گام برای برگزاری جشن های مذهبی توجه به سیره ائمه است پس حواستان باشد که در برگزاری این جشن ها اسراف نکنید. مسلما امامان معصوم علیهم السلام از بریز به پاش های بی مورد راضی نیستند.
لامپ های پرمصرف استفاده نکنید: یکی از مواردی که این روزهای گرم سال بسیار اهمیت دارد چگونگی چراغانی شهر است. طوری عمل کنیم که از لامپ های پرمصرف در چراغانی هایمان استفاده نکنیم چون مصرف بیش از اندازه برق ممکن است باعث کمبود برق شود که رعایت ان لازم است.
ترافیک درست نکنیم: در این روزها شادی در چشمان همه موج میزند برای همین هر کسی سعی میکند یک جوری این شادی خودش را نشان دهد. حتما دیده اید بعضی ها برای پخش شربت و شیرینی تا وسط خیابان هم پیش می ایند تا شادیشان را با دیگران تقسیم کنند درست است خیلی خوشحال هستید اما در دین ما حفظ جان اهمیت بیشتری دارد پس لازم نیست با سینی پر از شربت و شیرینی در وسط خیابان بایستید چون باعث ترافیک هم میشوید زیرا ممکن است در همین زمان خودرو های امدادی که حتی یک ثانیه هم برایشان مهم است در خیابان باقی بمانند و جان یک انسان در خطر بیفتد.
با کاغذ های رنگی تزئین کنیم. برای آذین بندی کوچه ها و خیابان ها سعی کنیم به جای وسایل گران قیمت از پارچه های رنگارنگ و پرچم هایی که مزین به نام اهل بیت علیهم السلام است میتوان جلوه خاصی به شهرمان بدهد. راستی چرا نذرهایمان همیشه خوراکی است مثلا یک گل فروش نذر کند در این روز گل به مردم هدیه بدهد, تاکسی ها صلواتی مسافران را جا به جا کنند, نانوا جماعتی را مهمان نان داغ کند.
زباله نریزیم: شب قبل و بعد از جشن نیمه شعبان را دیده اید. شب قبل شهر با کوچه و خیابان های آذین بسته و زیبا در زیر نور ماه می درخشد ولی بعد از برگزاری مراسم و شور و هیاهوی مردم شهر و پخش کردن نذورات چهره شهر به یکباره عوض میشود. طوری که لیوان ها و ظروف یکبار مصرف بیشتر از زرق و برق آذین ها و نور ریسه های رنگی خودشان را نشان میدهند. حداقل به حرمت صاحب مجلس رعایت کنیم. خطابمان هم به مردم است و هم به برگزار کنندگان جشن. باید سطل های مناسب و کافی در نزدیکی محل پخش نذورات وجد داشته باشد مردم هم زحمت بکشند و لیوان را به امان خدا در جوی ها و گوشه خیابان رها نکنند.
به کوچکترها بها بدهیم: روز های محرم بچه ها جنب و جوش خاصی دارند. برای خودشان هیاتی دارند و دسته های عزاداری راه می اندازند. کاری کنیم که جشن های شعبانیه هم برایشان چنین حس و حالی داشته باشند و یک پایگاه کوچک فرهنگی با کمک نوجوانان و جوانان درست کنیم. این روز, روز معرفت و شناخت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه است. همکاری معتمدان و ائمه جماعت مساجد با این پایگاه های کوچک می توانند مسبب کارهای بزرگ شود. خوب است کنار هر غرفه پذیرایی بسته تبلیغاتی کوچک از زندگی صاحب اصلی جشن تهیه و در اختیار مردم بگذاریم مثل احادیثی که درباره ظهور ان حضرت و فرهنگ انتظار و فلسفه غیبت باشد.
نظم عمومی را به هم نزنید: بوق زدن های ممتد و ویراژ دادن موتور سیکلت ها به صورت دسته جمعی و انجام حرکات نمایشی متاسفانه از دیگر اسیب های جشن های نیمه شعبان است که باید به ان توجه کرد. استفاده جوانان از مواد محترقه و ابزار شادی با ابزار های غیر متعارف نیز علاوه بر بر هم زدن نظم عمومی و سلب اسایش مردم میشود از جشن های میلاد امام زمان فیض معنوی ببرند. رعایت اصول ایمنی را رعایت کنیم تا حوادث ناگواری به وجود نیاید.
هدیه فرهنگی بدهیم: برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی, هنری و ورزشی به بهانه اعیاد شعبانیه به ویژه نیمه شعبان اگرچه چند سالی است که در این روز انجام میشود ولی همه گیر و گسترده نیست. باید در این مورد تلاش گسترده ای بکنیم و باید برای فراهم کردن زمینه ظهورش را به کار ببریم.
سیدعطاء عبدالمنافی
انتهای پیام /ی