با گذشت چند روز از اعلام لیست نهایی ائتلاف اصولگرایان که هفته گذشته توسط سخنگوی این ائتلاف صورت گرفت همچنان انتقادات به ترکیب این لیست ادامه دارد.
به گزارش گروه سیاسی صراط، پیش از این غلامعلی حداد عادل عنوان کرده بود که 30 نفر لیست نهایی از بین 190 کاندیدای مطرح ، بعد از جلسات متعدد و ساعتها رای زنی و بررسی برگزیده شده اند . در تصمیم قبلی سران ائتلاف اصولگرایان از تمامی کاندیداها خواسته شده بود که در صورتی که نامشان در لیست نهایی قرار نگرفت به نفع لیست ائتلاف انصراف دهند اما آنچه امروز شاهد آن هستیم نه تنها کاندیداهای اصولگرا انصراف نداده اند بلکه ترکیب نهایی ائتلاف را به باد انتقاد گرفته اند .
گفته می شود صبح امروز در جلسه ای، تعدادی از تصمیم گیران ائتلاف اصولگرایان نگرانی شدید خود را از عدم انصراف دیگر کاندیداهای اصولگرا اعلام کرده بودند.
ظاهرا اعلام لیست های متعدد توسط اصولگرایان مطرح جامانده از لیست، علت نگرانی ریش سفیدان ائتلاف اصولگرایان شده است .
از سوی دیگر آنطور که مشخص است، پس از اعلام نهایی اسامی لیست 30 نفره تهران، اقدامات ائتلاف به صورت جزیره ای پیش رفته و کاندیداهای هر طیف (ایثارگران، پایداری، موتلفه و …) برای تبلیغات خود به شیوههای تشکیلاتشان عمل می کنند و کاری به فهرست نهای 30 نفره ندارند.
تعداد قابل توجهی از اعضای مطرح لیست تهران نیز به علت دلخوری از اتفاقات پیش آمده در جلسات قبل از تکمیل و اعلام نهایی لیست 30 نفره، در روزهای اخیر در کمترین سطح هماهنگی با ائتلاف عمل کرده اند .
صبح دیروز یک منبع نزدیک به دبیر کل جامعه روحانیت مبارز اعلام کرد که ائتلاف اصولگرایان برای استانهای دیگر برنامه ای ندارد .
اختلافات پیش آمده و اقدامات کاندیداهای مطرح جامانده از لیست که هنوز انصراف نداده و با قوت برای راهیابی به مجلس فعالیت خود را ادامه می دهند، موجی از نگرانی را در بین اصولگرایان رقم زده است .
روز گذشته در مراسم زیارت عاشورای صنف لباسفروشان نیر حاج منصور ارضی ذاکر اهل بیت (ع) با گله از برخی اقدامات خطاب به حاضرین خاطرنشان کرد: “امسال یکی از مداحان اقای دکتر سید علی قریشی را انتخاب کردیم و در لیست اصولگرایان هم حضور دارند. اما متاسفانه در بین خودمان حرفهای میزنند که ایجاد مشکل می کند .”
با وجود این انتقادات، سخنگوی ائتلاف، بار دیگر مصرانه خواهان انصراف اصولگراها شده است. حداد عادل گفته است: “آن اصولگرایانی که در فهرست قرار نگرفتند برای خدا بهتر است انصراف دهند، آنها نباید بیجهت رای بشکنند که بعدا پشیمان بشوند.” اما معلوم نیست این سوگند دادن حداد عادل هم تاثیری در تصمیم اصولگرایان داشته باشد.
تا کنون به جز چند کاندیدای کم نام و نشان، اصولگرایان درخواست انصراف از انتخابات را لبیک نگفته اند. برخی حتی برای فرار از این موضوع و متهم نشدن به مقابله با ائتلاف، حوزه انتخابیه خود را تغییر داده اند اما انصراف نه.
نگاهی به لیست انصرافدهندگان به نفع فهرست ائتلاف این موضوع را ثابت میکند. سیدعلی ریاض، حجت الاسلام مرتضی چیت سازیان، محمد ودود حیدری، محمد هادی اردبیلی، ساسان والی زاده، جواد شخص توکلیان، علی یوسف پور، منیره نوبخت، صالح اسکندری، زهرا شکرآمیز، محمدرضاشکوهی، مهدی الماسی مقدم، وجیهه الهام نژاد، محمدرضا وفایی تمام افرادی هستند که تا کنون به نفع لیست ائتلاف کنار رفته اند!
نگاه واقع بینانه به وزن این افراد نشان می دهد کنار رفتن یا نرفتن آنها تاثیر خاصی بر میزان رای آوری فهرست ایجاد نمی کند. این در حالی است که اصولگرایان شاخصی که از لیست ائتلاف بیرون مانده اند، هیچ یک انصراف نداده اند. افرادی مانند سید مهدی هاشمی مهدی کوچک زاده، شهاب الدین صدر ، حسین طلا و حسن بیادی به صراحت انصراف خود را منتفی دانسته اند.
حتی کاندیدایی مانند سیدمحمد حسینی هم که با توجه به حضور همفکرانش در لیست ائتلاف، احتمال انصرافش می رفت صرفا به تغییر حوزه انتخابیه اقدام کرده است. در این بین، عدم انصراف مهدی کوچک زاده یکی از چهره های شاخص نزدیک به جبهه پایداری که همفکران او بیش از 50 درصد لیست ائتلاف را در اختیار دارند، نشان از اوج نارضایتی و عدم همراهی با فهرست حداد عادل دارد.
واقعیت آن است که وزن کشی های نامناسب در لیست مذکور به اندازه ای مشکل ساز شده که در اطلاق عنوان “فراگیر” به ائتلاف فعلی اصولگرایان تردید وجود دارد.
مشکل آنجاست که جریان هایی که برخی اعضای شاخص آن امروز از این لیست ابراز رضایت می کنند، در تجربه های گذشته انتخابات سرآمد وحدت شکنی شده بودند و حتی با توجیهات غیرمعقول، ائتلاف اصولگرایان را ضروری نمی دانستند.
اکنون این جریان ها که بخش کوچکی از اصولگرایان را تشکیل می دهند، سهم عمده ای از لیست ائتلاف را دارند و ضمن حمایت از آن، در مصاحبه های سفارشی، لیست مذکور را لیست جامع می پندارند.
در این شرایط، شاید اصلاح لیست ائتلاف به کمک اصولگرایان بیاید؛ موضوعی که بی تردید مخالفت جریان های سابقا وحدت شکن را به دنبال خواهد داشت هرچند احتمال آن حتی از سوی حداد عادل نیز منتفی تلقی نشده است.
بی تردید انتخاب هوشمندانه اعضای لیست ائتلاف می توانست شرایط پدید آمدن اختلافات فعلی را از میان بردارد اما ظاهرا گردانندگان این ائتلاف ترجیح داده اند تا به جای حل کردن اصل موضوع، صرفا اصولگرایان را برای انصراف از کاندیداتوری به نفع لیستی که بیشتر مایه اختلاف شده تا ائتلاف، قسم بدهند.
منبع..صراط